Parole, Pieter van Vliet

Widex GZC Donk in eerste ronde van beker al uitgeschakeld

De eerste ronde van het KNZB Bekertoernooi van de waterpolomannen is achter de rug. PSV, Waterpolo Den Haag, Polar Bears, Het Ravijn en AZC plaatsen zich voor de volgende ronde. Het Ravijn deed dat ten koste van Widex GZC Donk.  

PSV, Waterpolo Den Haag, Polar Bears, Het Ravijn en AZC voegden zich bij UZSC, ZV De Zaan en ZPC Amersfoort die zich reeds hadden geplaatst. Maandag vindt de loting voor de kwartfinales plaats.  

Het Ravijn schroeft z’n goede vorm van de laatste weken verder op. De ploeg uit Nijverdal schakelde regerend landskampioen Widex GZC Donk uit. Op zaterdag werd het 10-17 in het Groenhovenbad in Gouda en een dag later won Het Ravijn in eigen huis met 15-10. Met 11-5 halverwege was de wedstrijd na twee periodes eigenlijk al gespeeld.

KNZB Beker Heren
Zaterdag 2 april
Widex GZC Donk - Het Ravijn: 10-17 (2-6, 3-3, 3-3, 2-5). GZC Donk: Kjeld Veenhuis 3, Mart van der Weijden 3, Erik Brugué 1, Stan van den Heuvel 1, Tijs Schouwerwou 1, Cas Westerwoudt 1. Het Ravijn: Bas ter Brake 6, Sam Stertefeld 2, Thijmen Karel 2, Lars Gottemaker 2, Yoran Loos 2, Jorn Muller 1, Jorrit Aanstoot 1, Emiel Wouters 1.

Zondag 3 april
Het Ravijn – Widex GZC Donk: 15-10 (5-3, 6-2, 1-3, 3-2). Het Ravijn: Yoran Loos 4, Emiel Wouters 3, Jorrit Aanstoot 2, Jorn Muller 2, Thijmen Karel 2, Sam Stertefeld 1, Bas ter Brake 1. GZC Donk: Cas Westerwoudt 3, Stan van den Heuvel 3, Guus van Yperen 3, Tijs Schouwerwou 1. AZC – ZPB H&L Productions: 17-10 (4-1, 3-2, 5-2, 5-5).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniël Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!