Theo Krins
Advertorial Verkiezing

Wie volgt burgemeester Pieter Verhoeve op?

Wie volgt burgemeester Pieter Verhoeve op? Nee, niet als burgemeester, maar als Icoon van Gouda. Dinsdag, bij de presentatie van de wintereditie van INTO Business Gouda bij het jarig Complex E-Techniek in Waddinxveen, maakt uitgever Werner van den Bosch zijn opvolger bekend.

Burgemeester Pieter Verhoeve werd donderdagmiddag 16 december 2022 benoemd tot eerste Icoon van Gouda. Dat gebeurde bij de presentatie van de wintereditie van INTO Business Gouda bij gastheer Donald Dinkelaar van Ericis aan de Tielweg. De titel Icoon van Gouda vervangt de titel Machtigste van Gouda waarvan het businessmagazine ieder jaar de lijst van opmaakt en publiceert.  

Lijstjes

Lijstjes blijven leuk. Wie kijkt er niet even stiekem naar de Quote 500? Iedereen luistert aan het eind van het jaar wel even naar de Top 2000. Daarom behoudt INTO business Gouda ook haar lijst, die al sinds december 2005 de winteruitgave siert, echter met een andere titel.   

Discussie

"Ik kan u verklappen dat er sinds de eerste verkiezing een jarenlange discussie ontstond of de winnaar van de titel wel de juiste was en in hoeverre er sprake was van macht. Natuurlijk begreep iedereen de knipoog, maar toch", zo verklaart Werner van den Bosch, uitgever van INTO Business Gouda.

"We hebben altijd met veel waardering, lach en een traan sinds 2005 vergadert om daarmee personen te benoemen die een onderscheidende rol vervulden met hun bedrijf, organisatie, bestuurlijk en sociaal-maatschappelijk. Veelal betrof het een combinatie van deze kenmerken", zo gaat Van den Bosch verder.

Veranderen

"Gouda en omstreken kan en mag nog altijd bijzonder trots zijn en blijven op de rol die deze personen stuk voor stuk vervuld hebben. Maar we zagen in Gouda vorig jaar alle reden om in plaats van de Machtigste een nieuwe aanduiding te gebruiken. Immers, de wereld om ons heen verandert en wij veranderen mee."

Eretitel

Van den Bosch: "We duiden alle mooie en sterke eigenschappen van personen en/of hun organisaties nu aan door hen te benoemen als Iconen, een zeer actueel en eigentijds begrip, Zo ontstaat de “Lijst der Iconen” en geven we hiermee een nieuwe naam en invulling aan de altijd zo prestigieuze lijst en breed gewaardeerde titel. Want zeg nou zelf, het is toch prachtig om zo’n eretitel te mogen voeren…"

Op de frontfoto: Werner van den Bosch (uitgever INTO Business Gouda), burgemeester Pieter Verhoeve en Sharon van Gastel (Machtigste van Gouda in 2021).


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid