Advertorial Exposities

Wij hadden vleugels van Kunstenaarscollectief X3: nog t/m 3 maart te zien

In de multimedia tentoonstelling ‘Wij hadden vleugels’ toont Kunstenaarscollectief X3 een verhaal van vergankelijkheid. Leven met de dood in verschillende realiteiten inspireerde de drie kunstenaars van het Goudse collectief tot het maken van deze bijzondere tentoonstelling. Te zien in De Firma, kunstcentrum Gouda. Tot en met 3 maart.

Ria Volk

Een van de leden van het collectief, Ria Volk is 22 november j.l. overleden aan de gevolgen van borstkanker. Haar ervaringen en die van haar collectiefgenoten Arjenne Vossepoel en Annemarie van Hooff worden op indrukwekkende wijze zichtbaar gemaakt in de tentoonstelling. Persoonlijk en universeel, o zo herkenbaar, dicht-op-de-huid, confronterend, hier en daar somber, maar ook hoopvol en licht, het lichte.

Het collectief heeft in de periode juli-november 2023 als artist-in-residence in het Dijkhuis op GOUDasfalt gewerkt aan de voorbereidingen voor deze tentoonstelling. De bezoekers die dit proces volgden omschreven het werk en de verschillende exposities aldaar als poëtisch, vernieuwend en bijzonder.

Bij De Firma zal de tentoonstelling een nieuwe fase ingaan. De bezoeker wordt uitgenodigd meerdere malen terug te komen om zich telkens opnieuw te laten verrassen. Gedurende de periode wordt de tentoonstelling gewisseld; er gaat werk weg, er komt werk bij. Het beeld verandert, een proces van transformatie wordt zichtbaar. Een leven, een liefde, vasthouden, loslaten… leven met de dood. Over hoe de wereld telkens uit elkaar valt en wij telkens verder gaan. Wij hadden vleugels….

In de randprogrammering vinden onder andere een performance, filmvertoning en artist-talk plaats. Zie programma op de website van De Firma.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.