Wijnand Scholtens nieuwe voorzitter Volksuniversiteit Gouda

Wijnand Scholtens is de nieuwe voorzitter van Volksuniversiteit Gouda. Scholtens volgt André Gillieron die sinds 2013 aan de Volksuniversiteit verbonden was. Eerst als docent en als bestuurslid. Sinds januari 2016 als voorzitter.

volksuniversiteit Gouda 1000ste_cursist.jpg

André Gillieron bij de inschrijving van de 1000ste cursist van de Volksuniversiteit Gouda.

Scholtens is een bekend gezicht in het Goudse. Zo is hij voorzitter van het bestuur van Filmhuis Gouda. Voorzitter RvT Dagbesteding Atelier De Zwaan, ambachtelijke dagbesteding voor mensen met een beperking. Voorzitter van volkstuin bij VTV Groenakker en voormalig directeur Nederlandse Keramiekopleiding en Lasopleiding Gouda aan de Winterdijk in Gouda.

Kunst en Cultuur

Scholtens: "Het is van belang dat Gouda bewust kiest voor versterking van kunst en cultuur in de stad. Een brede investering in cultuur en kunst is ook een duurzame investering. Belangstellenden hiervoor komen het hele seizoen door en ook de eigen Goudse bevolking profiteert hiervan direct mee, niet alleen de Goudse ondernemers die mikken op toeristen. Investeren in de kwaliteit van de ruimtelijke omgeving is van groot belang voor de kwaliteit van leven van de Gouwenaars en voor de bezoekers."

'Gouda is meer dan kaas, stroopwafels en kaarsen. Onze historische binnenstad met een aangename schaal, met een geschiedenis waarin ook keramiek en glaskunst (Goudse Glazen) enz enz een rol spelen. Er is veel cultuur te beleven."

"De aantrekkelijkheid van Gouda is de rustige kleinschalige oud Hollandse binnenstad die goed bereikbaar is. De leefbaarheid van de stad is uitstekend, maar zou versterkt en aantrekkelijker kunnen worden wanneer er meer aandacht is voor kunst en cultuur." 

Nieuwe brochure Volksuniversiteit Gouda

Vanaf 22 juni wordt de brochure verspreid! Je kunt deze ook downloaden via de website: www.vugouda.nl, of klik direct op de link: https://tinyurl.com/vu2223

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.