Advertorial Cinema Gouda

Winnaars Gouds Film Festival te zien in Cinema Gouda

Gouda stond zaterdag 18 maart in het teken van de film. In Cinema Gouda, Filmhuis Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij werden bij elkaar meer dan 60 films vertoond van makers uit binnen en buitenland. De winnaars van het Gouds Film Festival zijn nogmaals te zien in Cinema Gouda op zaterdag 15 april om 11u15.  

De Goudse wethouder van Cultuur, Thierry van Vugt, en stadsdichter Jeffrey van Geenen openden het Gouds Film Festival (GFF). Aan het eind van de dag maakte de jury de winnaars bekend. In de categorie ‘Beste Filmmaker’ ging de Regisseursstoel naar Johanneke Dijkstra met haar film ‘Zwarte piste’. In de categorie ‘Jong Talent’ nam Job Schaaij met zijn film ‘Anunnaki’ de door kunstenares Elisa Hau gemaakte award in ontvangst.

De tweede en derde plaatsen werden beloond met een prachtige glazen trofee. In de categorie ‘Beste Filmmaker’ ging de tweede prijs naar ‘Depriclown’ van Cendy Dierdorp en de derde prijs naar ‘Ami & I’ van Bastiaan Rook.

In de categorie ‘Jong Talent’ werd de trofee uitgereikt aan Floor Wandel met ‘The perfect gentleman’ en de derde prijs werd gedeeld door Bart van der Lugt & Loes Ansen met ‘Mijn angst’ en Mirre Roijmans met ‘Vandaag, morgen en elke dag’.

De prijs voor de beste trailer werd gewonnen door Boris Loning (‘Rugnummer 10’). De publieksprijs voor jonge talenten ging ook naar Job Schaaij (met ‘Anunnaki’).

Podium

Het Gouds Film Festival (GFF) is hét podium voor korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmmakers. Het is een initiatief van Filmclub Toverlint samen met Cultuurhuis Garenspinnerij. GFF 2024 vindt plaats op 24 maart 2024.

Fotobijschrift: Team van Job Schaaij winnaar van de ‘regisseursstoel ’in de categorie Jong Talent.


Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.