Advertorial Cinema Gouda

Winnaars Gouds Film Festival te zien in Cinema Gouda

Gouda stond zaterdag 18 maart in het teken van de film. In Cinema Gouda, Filmhuis Gouda en Cultuurhuis Garenspinnerij werden bij elkaar meer dan 60 films vertoond van makers uit binnen en buitenland. De winnaars van het Gouds Film Festival zijn nogmaals te zien in Cinema Gouda op zaterdag 15 april om 11u15.  

De Goudse wethouder van Cultuur, Thierry van Vugt, en stadsdichter Jeffrey van Geenen openden het Gouds Film Festival (GFF). Aan het eind van de dag maakte de jury de winnaars bekend. In de categorie ‘Beste Filmmaker’ ging de Regisseursstoel naar Johanneke Dijkstra met haar film ‘Zwarte piste’. In de categorie ‘Jong Talent’ nam Job Schaaij met zijn film ‘Anunnaki’ de door kunstenares Elisa Hau gemaakte award in ontvangst.

De tweede en derde plaatsen werden beloond met een prachtige glazen trofee. In de categorie ‘Beste Filmmaker’ ging de tweede prijs naar ‘Depriclown’ van Cendy Dierdorp en de derde prijs naar ‘Ami & I’ van Bastiaan Rook.

In de categorie ‘Jong Talent’ werd de trofee uitgereikt aan Floor Wandel met ‘The perfect gentleman’ en de derde prijs werd gedeeld door Bart van der Lugt & Loes Ansen met ‘Mijn angst’ en Mirre Roijmans met ‘Vandaag, morgen en elke dag’.

De prijs voor de beste trailer werd gewonnen door Boris Loning (‘Rugnummer 10’). De publieksprijs voor jonge talenten ging ook naar Job Schaaij (met ‘Anunnaki’).

Podium

Het Gouds Film Festival (GFF) is hét podium voor korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmmakers. Het is een initiatief van Filmclub Toverlint samen met Cultuurhuis Garenspinnerij. GFF 2024 vindt plaats op 24 maart 2024.

Fotobijschrift: Team van Job Schaaij winnaar van de ‘regisseursstoel ’in de categorie Jong Talent.


Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.