Winterse buien, maar de zon laat zich in de middag meer zien

De week begint met winterse buien. Maar wie in de middag naar buiten gaat, kan misschien een straaltje zon meepakken. De noordwestenwind maakt het wel kouder.

Tijdens de eerste dagen van de nieuwe week blijft het wisselvallig, waarbij de temperaturen een stuk lager zijn dan normaal voor eind maart.

Maandag overdag wordt het, ondanks zonnige perioden, nog maar 7 graden Celsius. Ook krijgen we opnieuw met buien te maken, en door de koude lucht waar ons dan in bevinden, kunnen dit buien zijn met een winters karakter (hagel of natte sneeuw).

De winterse buien komen verspreid over het land voor. Tijdens zo'n bui kan regen vallen, maar ook natte sneeuw en hagel. In de loop van de dag neemt de buiigheid af en zal de zon zich meer laten zien. Het wordt 6 tot 8 graden. Maar door een matige tot vrij krachtige noordwestenwind voelt het frisser aan.

In de nacht naar maandag en de nacht naar dinsdag komt de minimumtemperatuur rond of een fractie onder het vriespunt uit.

Vanaf dinsdag loopt de temperatuur geleidelijk op en blijft het wisselvallig. Dinsdag is het minder buiig. De dag begint droog en pas in de avond komt er vanuit het westen een beetje regen. Het kwik komt niet boven de 8 graden uit.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!