Advertorial Exposities

World Press Photo Exhibition overtreft alle verwachtingen

Enkele duizenden mensen hebben inmiddels World Press Photo Exhibition 2023 in de Chocoladefabriek in Gouda bezocht. “De bezoekersaantallen overtreffen onze stoutste verwachtingen. Het openingsweekend was het enorm druk, net niet té druk, en ook op doordeweekse dagen blijft het een komen en gaan van mensen. Kortom, het loopt echt geweldig”, zegt initiatiefnemer Marien Brand enthousiast.Voor het eerst

World Press Photo Exhibition 2023, voor het eerst in Gouda, is nog tot en met 17 december elke dag van 10 tot 20 uur gratis te zien in de Chocoladefabriek, dé plek voor (beeld)taal en verhalen. Bezoekers uit de regio kunnen voordelig met de bus komen: met de speciale Samenreisdagkaart van Arriva kunnen 2-5 personen voor maar € 9,95 naar het centrum van Gouda reizen en weer terug. Wie verder woont, kan profiteren van het NS Spoordeelticket van € 29,-. Daarmee kunnen bezoekers vanuit het hele land met de trein naar station Gouda reizen. Bovendien krijgen ze een goodiebag cadeau én 50% korting op een bezoek aan de tentoonstelling ‘Koninklijke Kunst’ van Museum Gouda.

Dat het NS Spoordeelticket aanslaat, blijkt wel uit de herkomst van de bezoekers aan de beroemde foto-expositie. Marien Brand: “Bezoekers komen uit alle windstreken, van Groningen tot Maastricht en van Alkmaar tot Amersfoort. Gouda staat er mooi op”.

Ondernemers profiteren mee

Mede dankzij het prestigieuze World Press Photo en tal van gelijktijdige foto-exposities elders in de stad is Gouda dit najaar de hoofdstad van de nationale en internationale fotografie. “De bezoekersaantallen laten zien dat Gouda veel meer is dan de stad van kaas en stroopwafels. Gouda is de stad waar de wereld thuis is. Ik ben er trots op dat we World Press Photo in Gouda kunnen beleven en dat in aansluiting op die beroemde expositie heel veel lokale initiatieven zijn ontplooid. Ze geven gezicht aan de culturele vernieuwing van de stad, waarvan ons nieuwe innovatiefonds de aanjager is. En de expo trekt extra bezoekers naar onze binnenstad, daar profiteren onze ondernemers van mee!”, zegt cultuurwethouder Thierry van Vugt.

Meer info: www.chocoladefabriekgouda.nl


Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 08:00

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

Alle politiebureaus met een publieksfunctie gaan op woensdag 19 juni opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk.