World Press Photo naar Gouda

De internationale fototentoonstelling World Press Photo komt in het najaar van 2023 naar Gouda en is drie weken lang te zien in de Chocoladefabriek. De tentoonstelling laat de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd zien, met werk dat het afgelopen jaar het meeste bijdroeg aan de visuele journalistiek. World Press Photo Exhibition Gouda is te bezoeken van zaterdag 25 november tot en met zondag 17 december 2023.  

expo world press photo Simone Tramonte.jpeg

Verhalen die ertoe doen. In Gouda

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling brengt die verhalen - en daarmee de wereld - naar Gouda.

Initiatiefnemer Marien Brand: “Ik had al langer de wens om World Press Photo naar Gouda te halen en ben blij dat dat nu gelukt is! Samen met Elsbeth Fraanje is het idee ontstaan een reeks evenementen te organiseren die geïnspireerd zijn op beeldtaal en die impact hebben binnen het maatschappelijke en sociale domein. Dit is het eerste programma.”

expo world press photo Jonas Kako.jpeg

De combinatie Gouda & World Press Photo geeft aanleiding en inspiratie genoeg voor een sterke thematische randprogrammering. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.

Thierry van Vugt, wethouder cultuur: “Gouda staat van oudsher bekend als stad van het vrije woord, tolerantie en het ambacht van drukkers. Met World Press Photo kunnen we een sterk merk en inhoudelijk evenement toevoegen aan de culturele agenda van de stad, met meerwaarde voor de brede regio om ons heen.”

expo world press photo Ahmad Halabisaz.jpeg

Chocoladefabriek Gouda

Op de tentoonstelling is krachtige, moedige en uitdagende fotojournalistiek en documentaire-fotografie te zien van over de hele wereld, gemaakt in het afgelopen jaar.

Erna Staal, Chocoladefabriek Gouda: “De Chocoladefabriek is voor de World Press Photo tentoonstelling een vanzelfsprekende locatie. Bij alles wat we doen, staan verhalen centraal. Verhalen die we in onze gezamenlijke programmering verbinden aan maatschappelijke en sociale thema’s. En de fototentoonstelling is een bron van indrukwekkende verhalen.”

De Chocoladefabriek Gouda is één van de 10 locaties in Nederland waar de World Press Photo Exhibition te zien is. De tentoonstelling wordt wereldwijd vertoond in ongeveer 100 steden en 45 landen en bereikt elk jaar een wereldwijd publiek van 4 miljoen mensen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.