World Press Photo naar Gouda

De internationale fototentoonstelling World Press Photo komt in het najaar van 2023 naar Gouda en is drie weken lang te zien in de Chocoladefabriek. De tentoonstelling laat de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd zien, met werk dat het afgelopen jaar het meeste bijdroeg aan de visuele journalistiek. World Press Photo Exhibition Gouda is te bezoeken van zaterdag 25 november tot en met zondag 17 december 2023.  

expo world press photo Simone Tramonte.jpeg

Verhalen die ertoe doen. In Gouda

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling brengt die verhalen - en daarmee de wereld - naar Gouda.

Initiatiefnemer Marien Brand: “Ik had al langer de wens om World Press Photo naar Gouda te halen en ben blij dat dat nu gelukt is! Samen met Elsbeth Fraanje is het idee ontstaan een reeks evenementen te organiseren die geïnspireerd zijn op beeldtaal en die impact hebben binnen het maatschappelijke en sociale domein. Dit is het eerste programma.”

expo world press photo Jonas Kako.jpeg

De combinatie Gouda & World Press Photo geeft aanleiding en inspiratie genoeg voor een sterke thematische randprogrammering. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.

Thierry van Vugt, wethouder cultuur: “Gouda staat van oudsher bekend als stad van het vrije woord, tolerantie en het ambacht van drukkers. Met World Press Photo kunnen we een sterk merk en inhoudelijk evenement toevoegen aan de culturele agenda van de stad, met meerwaarde voor de brede regio om ons heen.”

expo world press photo Ahmad Halabisaz.jpeg

Chocoladefabriek Gouda

Op de tentoonstelling is krachtige, moedige en uitdagende fotojournalistiek en documentaire-fotografie te zien van over de hele wereld, gemaakt in het afgelopen jaar.

Erna Staal, Chocoladefabriek Gouda: “De Chocoladefabriek is voor de World Press Photo tentoonstelling een vanzelfsprekende locatie. Bij alles wat we doen, staan verhalen centraal. Verhalen die we in onze gezamenlijke programmering verbinden aan maatschappelijke en sociale thema’s. En de fototentoonstelling is een bron van indrukwekkende verhalen.”

De Chocoladefabriek Gouda is één van de 10 locaties in Nederland waar de World Press Photo Exhibition te zien is. De tentoonstelling wordt wereldwijd vertoond in ongeveer 100 steden en 45 landen en bereikt elk jaar een wereldwijd publiek van 4 miljoen mensen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.