Zandzakken versjouwen levert rugbyers geld op voor EK-deelname

Tien jonge rugbyers zijn deze week met zand aan het slepen geweest op de Sint-Janskerk om geld te verdienen voor hun team. Ze hebben geld nodig om volgend jaar mee te doen aan het EK voor rugbyers onder de 18 jaar. Zo'n 500 zakken van elk 16 kilo die de stellage rond de kerk sinds april stabiel hebben gehouden, werden versjouwd. Dat leverde een mooie 2500 euro op van Dejo Steigers voor het team. Het streefbedrag is 20.000 euro.

Ze hebben een grote droom: volgend jaar het EK Rugby onder de 18 jaar winnen. Omdat voor deelname veel geld nodig is, doen de jonge rugbyers van het Nederlands Elftal onder 17 klusjes. Zo sjouwden ze woensdag 2500 euro binnen door zandzakken vanaf de Sint-Jan in Gouda te verslepen.

'Nee ik heb geen personeelstekort', lacht Danny van den Bor van Dejo Steigers, terwijl op het dak van de Sint-Janskerk tien jonge rugbyers met zandzakken lopen te sjouwen. 'De spelers van Jong Oranje willen geld verdienen. Ze helpen met het weghalen van zandzakken en krijgen daar 2500 euro voor. Makkelijk verdiend toch?'

De rugbybond is niet zo rijk als de KNVB, zegt oud-rugbyer Jan Maarten Gerritse. 'Dus ze moeten zelf aan de bak.' Hij helpt het team, waarin ook zijn zoon Mart zit, met geld verdienen. 'Dat doen ze met crowdfundingsacties als deze', zegt hij.

Voorman kruit de zakken naar de bouwlift

Dat geld is nodig voor trainingskampen, voeding, kleding en andere materialen. De Unbreakable Pack - zoals de jongens zich noemen - is nog niet zo lang samen, toch zijn de verwachtingen voor het team van bondscoach Raymond Offerman voor het EK van 2023 hooggespannen. Dus trotseren de jongemannen deze woensdagmiddag de regen onder het trotste oog van Gerritse.

Twee vliegen in één klap

De 500 zakken ballastzand, elk zestien kilo zwaar, hielden de stellage rondom de kerk stabiel. Tijdens het jubileumfeest Gouda 750 liepen meer dan 60.000 bezoekers over deze steigers om Gouda van grote hoogte te beleven. Na afloop van het feest werd de stelling gebruikt om de toren een onderhoudsbeurt te geven. Nu ook die is afgerond, worden de steigers de komende weken weggehaald.

Steigerbouwer Danny van den Bor heeft niets met rugby, maar slaat twee vliegen in één klap. Speler Silver van Essen werkt af en toe voor hem en wilde graag gesponsord worden. 'Bij het opbouwen had de voorman gezegd: "Als die zakken er in het najaar af moeten, meld ik me ziek." Met de drie man die hier rondlopen zou deze klus dagen duren.' Nu is de klus in een middagje gedaan.

rugby bal


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.