Zero Flags Project hangt in Gouda: 71 vlaggen met zwarte rouwwimpel

Zero Flags Project: 71 vlaggen met zwarte rouwwimpel hangen van 3 tot 18 mei rond het station en Stationsplein van Gouda. Het zijn vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog verboden is en gevangenis- lijf- of doodstraf worden opgelegd.

vlag zero flags project station.jpg

Zwarte wimpels aan 71 vlaggen in Gouda. Teken van steun aan alle LHBTI’ers die in 71 landen straf riskeren. In nog veel meer landen mogen zij zichzelf niet zijn. Vrijheid is zo ver te zoeken.

Ongeveer een derde van de wereldbevolking, ruim 2 miljard mensen, leeft in één van de 71 landen. Als je ervan uitgaat dat 8% van de mensen niet hetero is, dan gaat dit om miljoenen mensen. Mensen die niet vrij zijn en dagelijks in angst moeten leven. 

Doel van het project is het aantal vlaggen terugbrengen naar nul.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.