Rogier Tetteroo

Zestien duurzame Startblock sociale huurwoningen in Bockenbergstraat

De Goudse wethouder Jan Kees Oppelaar van Wonen heeft dinsdagochtend vroeg de eerste van de in totaal zestien Startblock-woningen in de Bockenbergstraat geplaatst. Dit zijn sociale huurwoningen van woningstichting Woonpartners voor jongeren in de wijk Korte Akkeren.

Het gaat hier om prefabwoningen. Op maandag 21 november vorig jaar werd de hei-installatie klaargemaakt voor het heien voor de duurzame starterswoningen aan de Bockenbergstraat. Dit project, dat wordt gerealiseerd door Woonpartners Midden-Holland in samenwerking met de Gemeente Gouda en Startblock, richt zich op het bieden van duurzame woningen voor jonge starters.

Woensdag 22 november zijn de werkzaamheden gestart en zijn de eerste palen de grond ingegaan. Dit heien wordt met een speciale trilling arme techniek gedaan, ter bescherming van de omliggende bebouwing. Dinsdag 9 januari werd de eerste van de in totaal 16 woningen geplaatst.

Zekerheid van Wonen

Met dit project speelt Woonpartners Midden-Holland samen met Gemeente Gouda en Startblock in op de grote vraag naar huurwoningen in de sociale sector in Gouda, terwijl ook wordt tegemoetgekomen aan de behoeften van de jonge doelgroep. De woningen zijn geschikt voor jonge bewoners uit (regio) Gouda, van 1 tot 2 personen en bieden een goede combinatie van kwaliteit, onderhoudsarm wonen en betaalbaarheid.

Een gezond thuis

Startblock heeft deze onderhoudsarme woningen ontwikkeld. Ze maken gebruik van herbruikbare houten constructies, waarbij 80% van de gebruikte materialen oneindig in de keten hergebruikt kan worden. Bovendien worden de woningen in zijn geheel geplaatst. Transport van de woningen van de opslag naar de Bockenbergstraat zal plaatsvinden in week 2 van 2024 via laadwagens.

Doelgroep en duurzaamheid

De woningen zijn specifiek bedoeld voor jonge starters. Daarnaast zoekt Woonpartners starters met een duurzame leefstijl die past bij dit project. De woningen zijn circulair en duurzaam verantwoord en wij zoeken huurders die er ook op die manier mee omgaan. Dit vraagt onder meer aandacht voor het groen rondom de woning, het gebruik van een fiets en OV in plaats van de auto, afvalscheiding, verantwoord omgaan met water, elektra en de woning in het algemeen. Ook is aandacht voor je buren en de nabije buurt van groot belang.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.