Catharyn Hayne

Zilver voor Goudse waterpolosters in World Cup Super Final

De Oranjedames hebben op de World Cup Super Final zilver gewonnen. In de finale was de Verenigde Staten met 12-11 te sterk. in het Amerikaanse Long Beach bleek een sterk tweede deel van de wedstrijd net niet genoeg om in de finale het gastland van de overwinning af te houden. In Oranje spelen de Goudse waterpolosters Maartje Keuning, Marit van der Weijden en Brigitte Sleeking (GZC Donk) en Sabrina van der Sloot (CN Sabadell, Spanje).

In de laatste twee minuten trok Maartje Keuning de stand nog gelijk, maar twintig tellen later schoot het gastland de winnende treffer binnen. In een spannende slotfase rekende het team van bondscoach Evangelos Doudesis nog op een strafworp, maar deze werd niet gegeven.

Doudesis over het duel: ,,In sporten heb je soms een “off day”. Het is super belangrijk om op die dagen te kunnen resetten en de kracht vinden om terug te komen in de wedstrijd. Wij waren vandaag niet zo goed in het begin van de wedstrijd. Daarna hebben alle meiden karakter getoond en stapje voor stapje waren we terug in de wedstrijd gekomen. Absoluut respect.’’

De bondscoach sprak met trots over het team. ,,Het is een historisch moment voor de Nederlandse waterpolo. Het was de eerste Worldcup medaille sinds 1999. (de World League is een ander toernooi red.). Het proces loopt goed. Wij gaan aankomende tien dagen de puntjes op de i zetten richting het wereldkampioenschap. 4 en 5 juli spelen we de laatste twee oefenwedstrijden in Zeist tegen Canada. Daarna reizen we af naar Fukuoka’’

Nederland – Verenigde Staten 11-12 (2-5, 1-2, 4-3, 4-2)

Doelpuntenmakers Nederland: Simone van de Kraats (3), Maartje Keuning (3), Lieke Rogge (2), Brigitte Sleeking (2), Sabrina van der Sloot (1) en Brigitte Sleeking (1).

Op de foto Brigitte Sleeking.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.