Gemeente Gouda

Zo komt het Integraal Kind Centrum Westergouwe eruit te zien

Het definitief ontwerp van het Integraal Kind Centrum Westergouwe is gereed! Het project is (binnen budget) voorlopig gegund, en is onderdeel van Westergouwe fase III.

kinderen integraal kind centrum westergouwe.jpg

Een duurzaam (energieneutraal en gasloos, natuurinclusief) en inclusief gebouw, in een groen-blauwe parkomgeving met sportvoorzieningen. Het scholencluster biedt ruimte voor 900 basisschoolleerlingen, 10 groepen kinderopvang, multifunctionele sport-/welzijnsruimten, die ook door Bibliotheek Gouda en bijvoorbeeld wijkinwoners kunnen worden benut.

In het ontwerp is rekening gehouden met een tijdelijke, verdere groei van het scholencluster tot 1.200 leerlingen, in een (multi-functioneel opgezet) 2e fase-gebouw, afhankelijk van de demografische ontwikkeling van Gouda's nieuwste woonwijk.

Tevens komen er 42 sociale huurwoningen van Woonpartners Midden-Holland.

Zie ook https://lnkd.in/gqGXMUSE

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.