IJsselhuis

Zomerse, warme dag

Het is een zonnige zomerse dag. Het wordt minstens 25 graden en in het binnenland loopt de temperatuur op tot 27 of 28 graden. Er waait een zwakke of matige wind uit het oosten. 's Avonds blijft het nog lang warm. In het binnenland koelt het nauwelijks af: daar blijft de temperatuur tot laat in de avond zeker 25 graden.

Woensdag loopt de temperatuur met een zwakke oostenwind rap op tot waarden rond 27 graden Celsius. Er is veel ruimte voor de zon, maar 's middags wisselen zon en stapelwolken elkaar af, met name in het oostelijke deel van het Groene Hartgebied is dit het geval. In het uiterste westen van het Groene Hart blijft het de gehele dag zonnig. De wind waait uit richtingen tussen zuid en west en is zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. In de loop van de avond krijgt de wind een voorkeur voor een noordwestelijke richting en neemt iets toe. De windkracht wordt dan zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Donderdag probeert koele lucht vanuit een westelijke richting het Groene Hartgebied binnen te dringen. In de ochtend loopt de temperatuur nog op naar zomerse waarden rond 26 graden Celsius, maar in de middag wordt het vrij snel koeler en daalt de temperatuur naar 22 graden Celsius. Verder zijn er perioden met zon, maar kunnen in de loop van de middag en vooral in de avond vallen er verspreid over het Groene Hart een aantal (felle) regenbuien en onweersbuien. De wind is noordwestelijk en zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. Aan het eind van de ochtend is er tijdelijk sprake van windstilte.

Vrijdag blijft de koelere lucht boven onze regio aanwezig en wordt het nog hooguit 20 graden Celsius. Bij ons in het westen van Nederland is het droog en laat de zon zich nu en dan zien, maar de bewolking is overheersend. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

In het aankomende weekend is het vrij warm. Waarschijnlijk blijft het een groot deel van het weekend droog met flinke zonnige perioden. Bovendien gaat de temperatuur weer oplopen naar 24 graden Celsius, de Goudse binnenstad maakt kans op een zomerse dag met temperaturen tussen 25 en 26 graden Celsius. De wind waait dan uit richtingen tussen zuidwest en west en is overdag meestentijds matig, windkracht 3 Beaufort.

Na aankomend weekend houdt het vrij warme zomerweer hoogstwaarschijnlijk aan. Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar af. De wind is veelal zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en waait uit richtingen tussen noordwest en noordoost. 

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Gouda gisteren 09:35

Dag begint zonnig en wordt al snel tropisch warm

De zondag begint zonnig en het wordt al snel weer tropisch warm. Het wordt maximaal 30 graden aan zee tot 34 graden in het zuiden. De luchtvochtigheid stijgt, waardoor het 's middags broeierig warm kan aanvoelen. Maandag koelt het af en wordt het 26 tot 29 graden. Ook dan is een enkele onweersbui mogelijk.

Kunst gisteren 09:00

In expo INGEZETENEN delen kunstenaars hun visie op ⁦‪Gouda750jaar‬⁩

I N G E Z E T E N E N  is een project speciaal voor de viering van 750 jaar Gouda en vindt plaats van 20 juli t/m 11 september 2022. In dit project zijn het dan ook de Goudse bewoners die zelf onderdeel zijn van meerdere bijzondere kunstwerken. Aan de tentoonstelling nemen ruim 20 Gouds ingezeten kunstenaars deel met elk een eigen visie op 750 jaar Gouda. Resultaat is een bijzonder boeiende kunstroute over het fraaie GOUDasfalt-terrein met een mooie diversiteit aan kunstwerken en stof tot nadenken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 08:00

Gratis energie advies aan huis en bespaar op je rekening

Tot wel € 500,- of meer per jaar besparen op je energierekening, met de huidige prijzen? Dat kan vrij eenvoudig als je weet waar je op moet letten. Daarom biedt de gemeente Gouda haar inwoners een gratis energieadvies aan. Dat is zeer nuttig, zeker nu het stookseizoen loopt en de energieprijzen flink zijn gestegen en hoogstwaarschijnlijk nog gaan stijgen.    

Advertorial Bankzaken 13 aug. 2022 13:00

Benieuwd of Rabobank iets voor jouw vereniging of stichting kan betekenen?

Het hoort bij de coöperatieve Rabobank. Een deel van de winst teruggeven aan de gemeenschap. Met het Rabo Coöperatiefonds ondersteunt Rabobank Hollandse IJssel verenigingen en stichtingen die bij Rabobank bankieren met donaties voor lokale maatschappelijke initiatieven. Ook zetten zij kennis en verbindingskracht in om deze initiatieven te versterken.