IJsselhuis

Zomerse, warme dag

Het is een zonnige zomerse dag. Het wordt minstens 25 graden en in het binnenland loopt de temperatuur op tot 27 of 28 graden. Er waait een zwakke of matige wind uit het oosten. 's Avonds blijft het nog lang warm. In het binnenland koelt het nauwelijks af: daar blijft de temperatuur tot laat in de avond zeker 25 graden.

Woensdag loopt de temperatuur met een zwakke oostenwind rap op tot waarden rond 27 graden Celsius. Er is veel ruimte voor de zon, maar 's middags wisselen zon en stapelwolken elkaar af, met name in het oostelijke deel van het Groene Hartgebied is dit het geval. In het uiterste westen van het Groene Hart blijft het de gehele dag zonnig. De wind waait uit richtingen tussen zuid en west en is zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. In de loop van de avond krijgt de wind een voorkeur voor een noordwestelijke richting en neemt iets toe. De windkracht wordt dan zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Donderdag probeert koele lucht vanuit een westelijke richting het Groene Hartgebied binnen te dringen. In de ochtend loopt de temperatuur nog op naar zomerse waarden rond 26 graden Celsius, maar in de middag wordt het vrij snel koeler en daalt de temperatuur naar 22 graden Celsius. Verder zijn er perioden met zon, maar kunnen in de loop van de middag en vooral in de avond vallen er verspreid over het Groene Hart een aantal (felle) regenbuien en onweersbuien. De wind is noordwestelijk en zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. Aan het eind van de ochtend is er tijdelijk sprake van windstilte.

Vrijdag blijft de koelere lucht boven onze regio aanwezig en wordt het nog hooguit 20 graden Celsius. Bij ons in het westen van Nederland is het droog en laat de zon zich nu en dan zien, maar de bewolking is overheersend. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

In het aankomende weekend is het vrij warm. Waarschijnlijk blijft het een groot deel van het weekend droog met flinke zonnige perioden. Bovendien gaat de temperatuur weer oplopen naar 24 graden Celsius, de Goudse binnenstad maakt kans op een zomerse dag met temperaturen tussen 25 en 26 graden Celsius. De wind waait dan uit richtingen tussen zuidwest en west en is overdag meestentijds matig, windkracht 3 Beaufort.

Na aankomend weekend houdt het vrij warme zomerweer hoogstwaarschijnlijk aan. Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar af. De wind is veelal zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en waait uit richtingen tussen noordwest en noordoost. 

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.