Rinus Lasschuyt Fotografie

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het opnieuw helder en kan de temperatuur dalen naar 7 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is matig, windkracht 3 Beaufort.

Zondag overdag krimpt de wind naar het noordoosten en blijft matig, windkracht 3 Beaufort. Het is wederom zonnig en vrij warm met maxima rond 22 graden Celsius in Gouda en omgeving. In het Reeuwijkse plassengebied is het door het grote wateroppervlak (watertemperatuur: 18 graden Celsius) iets koeler met 20 graden Celsius.

Na het weekend verandert nagenoeg niets in de situatie, de setting blijft geblokkeerd. De gehele komende week en grotendeels ook in de tweede decade van juni ligt er een hogedrukgebied met het centrum ten noordwesten van ons land. Daardoor blijft de wind nog zeker anderhalve week uit een noordoostelijke richting waaien en is over het algemeen zwak tot matig van kracht, windkracht 2 à 3 Beaufort. In de nachten is liggen de minima veelal rond 10 graden Celsius. Overdag liggen de maxima rond 21 graden Celsius.

Hofstedendagen

Het weer ziet er zeer goed uit voor de Hofstedendagen op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni. De “Weerclub Gouda” is op beide dagen te bezoeken op het Weerplein van de kinderboerderij “De Goudse Hofsteden” tussen 11u00 en 16u00.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.

Sport vandaag 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.