Zotte Foto's van Zotte Zaterdag 2023

Iedere eerste zaterdag van de herfstvakantie wordt het middeleeuws festival Zotte Zaterdag in de historische binnenstad van Gouda gehouden. We kijken terug op een mooie weer zotte editie, aan de hand en door het oog van Theo Krins. Theo maakte een hele serie Zotte Foto's van Zotte Zaterdag. 

Op Zotte Zaterdag gingen we weer even terug naar de tijd dat Erasmus opgroeide in Gouda. Deze geniale geleerde en schrijver was een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit en daar zijn we maar wat trots op! Daarom vieren we Zotte Zaterdag in het historische centrum van Gouda, met een knipoog naar het beroemde boek van Erasmus ("Lof der zotheid"). 

Zotte Zaterdag is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ster-evenement met zo’n 15.000 bezoekers. Het festival is niet alleen een begrip voor de inwoners van Gouda maar ook ver daarbuiten en we mogen inmiddels op een vaste groep bezoekers rekenen.

Zaterdag gingen we voor de 11e keer terug naar de 16e eeuw waar reizigers, marktkooplui, ambachtslieden en muzikanten hun kampementen hebben opgeslagen rondom de St.-Janskerk en de Markt. 

Het was een bijzonder leuke dag. Geniet van de foto's!

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.