Zwaar bevochten gelijkspel SV Donk tegen FC Oudewater: 1-1

DONK heeft niet lang kunnen genieten van zijn “eenzame” koppositie. Door een gelijkspel tegen het voor elke meter strijdende FC Oudewater en de overwinning van VUC moeten de Gouwenaars de kop nu weer delen met de Hagenaars. Ook HVV ligt met slechts één punt achterstand nadrukkelijk op de loer.

Natuurgras

Het was niet onverwacht dat DONK op het voor de ploeg vreemde natuurgras van FC Oudewater geen gemakkelijke middag tegemoet zou gaan. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Mats Blaak streden de geelbuiken met veel power voor elke meter. Dat resulteerde al in de eerste minuut in een mogelijkheid voor middenvelder Sjoerd Miltenburg na balverlies van Levi van Houten. De middenvelder knalde echter zwaar gehinderd over het doel van Bas van der Eem.

Na een minuut of vijf spelen kwam DONK meer en meer onder de druk uit, al bleef FC Oudewater steeds weer dreigend, met een knap schot van Willem la Lau dat door Bas van der Eem even knap gekeerd werd.

In de 21ste minuut kwam Jeroen Borsboom na goed druk zetten in schietpositie. Het schot van de Goudse spits zag er niet dodelijk uit, maar toen de bal onderweg van richting werd veranderd was keeper Kaj van den Heuvel plotseling kansloos, 0-1.

Energie

FC Oudewater rechtte de rug en stak nog meer energie in het verstoren van de opbouw van DONK. Twee minuten na de openingstreffer was de ploeg al dichtbij de gelijkmaker toen Sven Rietveld een prima vrije trap vanaf een meter of negentien richting de Goudse kruising stuurde. Bas van der Eem was echter weer eens goed bij de les en stopte de bal uitstekend.

Het bleek uitstel van executie. In de 31ste minuut liep spits Willem la Lau goed weg van zijn directe bewaker om even later een voorzet ongehinderd binnen te koppen, 1-1.

FC Oudewater bleef druk zetten, maar DONK was in de 36ste minuut plotseling weer gevaarlijk. Na een snelle counter strandde de opgerukte linksback Bas Houdijk uiteindelijk op keeper Kaj van den Heuvel.

Hierna deed FC Oudewater weer verwoede pogingen om met een voorsprong de rust in te gaan. De ploeg dwong drie corners af. Uit één daarvan kopte Ivo Anbergen de bal uitstekend tussen de palen. Bas van der Eem tikte het speeltuig echter knap over de doellat.

Poeier

In de tweede helft moest het talrijke publiek tot de 57ste minuut wachten voordat er weer iets te genieten viel. Willem la Lau produceerde een enorme poeier, die door Bas van der Eem op fabuleuze wijze onschadelijk werd gemaakt.

Kort hierna spraken beide teams hun eerste wissels aan. Bij DONK kwam Mark van Doeland de moegestreden “Appie” Kaïssy vervangen, waarna FC Oudewater Kick van Zuijlen en Nick van den IJssel in de ploeg bracht. Direct daarna kreeg FC Oudewater nog een mogelijkheid om te scoren, maar Ties van de Werf kopte na een corner ruim over.

Het was het laatste wapenfeit van de thuisploeg dat de krachten langzaam maar zeker zag afnemen.

Met Jesse Bottinga en Jason Sriwiran in de ploeg voor Levi van Houten en Roy van der Graaf rook DONK plotseling kansen. Het duo, goed gesteund door de andere invaller Mark van Doeland stichtte regelmatig gevaar. Jesse Bottinga deed dat in de 75ste minuut iets te enthousiast en moest dat in een duel met keeper Kaj van den Heuvel met een gele kaart van de uitstekend leidende Mats Blaak bekopen.

Ook de uitblinkende Jordy de Jong kreeg de ruimte om zich meer en meer met aanvallende acties te laten zien. Tot kansen leidde dat voorlopig niet.

Slotfase

Na een tweetal corners van DONK in de slotfase wisselde FC Oudewater Bart Griffioen voor routinier Wouter van Sprundel. De thuisploeg kreeg ook nog twee corners in de slotfase, maar ook die leverden niets op.

Het venijn zat, zoals zo vaak, in de staart, al was dat venijn dit keer niet dodelijk.

In de 86ste minuut braken Jason Sriwiran en Jesse Bottinga goed door de vijandelijke defensie. Het genadeschot bleef echter uit.

Twee minuten later lanceerde Werner Overkamp met een prachtige crosspass Jason Sriwiran. De inzet van de gretige invaller werd echter in extremis met de voet gekeerd door keeper Kaj van de Heuvel.

Nadat Willem la Lau een gele kaart had ontvangen mocht ook Marc Oosterwijk nog een paar minuten maken.  Het kon niet voorkomen dat DONK in de 92ste minuut nog bijna met de volle buit naar huis ging. Een verre pass zorgde voor miscommunicatie tussen verdediging en de uitgelopen Kaj van den Heuvel. Het liep met een sisser af. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest. Het bleef in een wedstrijd met een hoge intensiteit bij een 1-1 puntendeling.

Remise

DONK’s trainer Patrick Akerboom kon goed leven met de remise. Hij zag beide teams een goede teamprestatie leveren, waarbij FC Oudewater er regelmatig in geslaagd was om de opbouw van DONK goed te verstoren.

Aanstaande zaterdag ontvangt DONK middenmoter Alphia.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid