Groene Hart Ziekenhuis

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

swim to fight cancer virtuele fietser.jpg

Virtuele fietstrainer

Net als vorig jaar, wordt een deel van de opbrengst van Swim to Fight Cancer Gouda besteed aan een lokaal doel. Via de stichting Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis gaat de bijdrage van dit jaar naar een Virtuele Fietstrainer met interactief routescherm voor patiënten met kanker op de afdeling Interne Geneeskunde van het GHZ.

Lekker ‘buiten’ fietsen

Stichting Vrienden van het GHZ zet zich in om het verblijf in het ziekenhuis en de zorg voor de patiënten en hun naasten aangenamer te maken. Bewegen tijdens het ziekenhuisverblijf is erg belangrijk om de conditie en spierkracht op peil te houden. Een Virtuele Fietstrainer draagt daaraan bij en zorgt voor afleiding. Patiënten kunnen op het interactieve scherm zelf een mooie fietsroute uitzoeken, in een exotisch buitenland of in Gouda en omgeving. Kijkend naar het scherm bevinden ze zich in een prachtig landschap of in de Goudse binnenstad.

Dankzij het routescherm bewegen patiënten vaker en langer en kunnen ze in hun hoofd even naar ‘buiten’. Zo komt een deel van de donaties aan Swim to Fight Cancer Gouda ten goede aan extra zorg voor patiënten met kanker in Gouda en omstreken.

Zwem ook mee of doneer

In totaal krijgen in Nederland meer dan 124.000 mensen per jaar kanker, dit zijn er 14 per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ wil Fight cancer iedereen inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek. Dat kan door op 22 juni mee te doen aan Swim to Fight Cancer Gouda in de Museumhaven.

Meedoen kan op drie afstanden: 500 meter voor kinderen van 10-15 jaar, en 1000 of 2500 meter voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen. Inschrijven kan als individu, maar ook als team samen met familie, vrienden of collega’s.

Alle informatie over inschrijven en doneren is te vinden op de website www.swimtofightcancer.nl/gouda. Unieke zwemroute voor kankeronderzoek. Op 2 juli vorig jaar vond de eerste editie van Swim to Fight Cancer Gouda plaats. Toen sprongen 157 deelnemers, ieder met hun eigen motivatie, het water van de Museumhaven in om zwemmend geld op te halen voor diverse baanbrekende kankeronderzoeken. Er werd toen een bedrag van ruim €108.000 euro opgehaald.

Zie ook www.swimtofightcancer/gouda en www.vriendenvanhetghz.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:43

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd.