Gouda750jaar

Beleef Gouda op grote hoogte vanaf dak Sint Jan

  • Sint Janskerk, Achter de Kerk 2, 2801 JW GOUDA
  • donderdag 14 april 2022 – zaterdag 29 oktober 2022

Tijdens Gouda750-jaar krijg jij de kans om een uniek kijkje te nemen op Gouda. Met Beleef Gouda op grote hoogte beklim je het dak van de Sint-Janskerk en krijg je een prachtig uitzicht over de stad en de wijde omgeving. 

Dit is een unieke ervaring die je niet mag missen! Vanaf het dak van de Sint-Jan heb je een spectaculair zicht over Gouda. Bij helder weer kijk je ver de polder in en kun je soms zelfs Rotterdam, Den Haag en Utrecht zien.

Tijdens de expositie 'Beleef het Wonder van Gouda', is er nog een ander spectaculair evenement bij de Sint-Jan. Beleef Gouda op Grote Hoogte! Eénmalig is onze Sint-Janskerk, de langste kerk van Nederland te beklimmen en kan er gewandeld worden op het dak.

Bijna honderd meter over het dak

Bijna honderd meter over het dak van de Sint-Janskerk lopen, met uitzicht op de Goudse binnenstad en de Krimpenerwaard. Dat kan volgend jaar, als spectaculair onderdeel van de viering van Gouda 750 jaar stadsrechten. Bij de langste kerk van Nederland wordt begin volgend jaar een enorme stellage van steigers opgebouwd.

Bezoekers kunnen via trappen naar het dak van de Sint-Janskerk klimmen en zo op een hoogte van zeker 25 meter een flink stuk wandelen over een platform en genieten van fenomenale vergezichten. Dit unieke plan is een initiatief van de Broederschap van de Sint-Jan. De missie van de Broederschap is het rijke cultuurgoed van de Sint- Janskerk te Gouda in stand te houden, onder meer door middel van fondsenwerving en dit soort projecten.


Meer agendapunten

16 april 2022 – 31 december 2022 Stadhuis Markt Gouda
Gouda in Beeld en Gedicht

Dwars door de stad worden schitterende ingekleurde historische foto’s tot leven gebracht met gedichten en informatie over Gouda. De foto's en gedichten vormen de basis voor 5 wandelroutes en een fietsroute.

10 december 2022 – 17 september 2023
Hoge Luchten in Museum Gouda

Hoge Luchten toont 40 parels uit de collectie van het Rijksmuseum, verrijkt met pronkstukken uit de eigen collectie van Museum Gouda.

28 december 2022 om 12:00 – 16:00
Winterbal bij GoStores Gouda

Winterbal bij GoStores Gouda: Kinderfeest met schaatsbaan en Cocomelon Wintershow!