Sport vandaag 12:04

Oranje waterpolosters verliezen na thriller van Hongarije

Geknokt tot de laatste seconde, maar het was net niet genoeg voor de Nederlandse waterpoloploeg in de halve finale van het WK in Boedapest. Gastland Hongarije trok na een thriller van een wedstrijd met 13-12 aan het langste eind en strijdt zaterdag om het goud tegen titelverdediger Verenigde Staten. Oranje gaat om het brons spelen tegen Italië. De spannende halve finale werd op mobiel meegekeken door Thomas Lucas (vriend van Sabrina van der Sloot) en waterpoloër Lars Reuten (zie frontfoto). Dat deden de twee tijdens de optredens van Gouda Open Air in het Groenhovenpark.

Gouda 750 jaar vandaag 11:17

Brugwachtershuisje uit 1871 aan Korte Vest in ere hersteld

Als opmaat naar Gouda750jaar worden veel (monumentale) panden, straten en pleinen in de Goudse binnenstad aangepakt. Zo is ook de restauratie van het brugwachtershuisje uit 1871 bij de Kleiwegbrug Korte Vest afgerond. Vrijdagmiddag 1 juli, vanaf 16u00, is de feestelijke afsluiting van het project en pakt wethouder Thierry van Vugt het cadeautje aan de stad uit.

Festival vandaag 10:46

Vanavond Brandalarm Festival bij Gouda Open Air

Brandalarm is al dik zeven jaar het grootste én leukste 15+-feestje van Nederland! Vanavond, vrijdag 1 juli, komt de feestclub van 17 tot 24u00 loeien bij Gouda Open Air in het Groenhovenpark.

Advertorial Win-actie vandaag 10:22

WIN twee tickets voor So What! Open Air

Op zondag 3 juli vindt de eerste editie van So What! Open Air plaats. Hét Goudse popfestival om te swingen op de beste pop uit de Randstad. Heb je nog geen tickets? Als mediapartner van So What! Gouda Open Air mag ZoGouds.nl vier tickets weggeven. 

Sport vandaag 10:09

Dit zijn de komende tegenstanders van Jodan Boys

De tegenstanders van Jodan Boys voor het volgend seizoen zijn bekend. In de Hoofdklasse A - die omgedoopt zijn tot vierde divisies, bij zowel de zaterdag- als zondagamateurs - zijn als gevolg van promoties en degradaties van clubs de nodige nieuwe verenigingen. Zo moet Jodan Boys twee keer naar Goes (Zeeland) afreizen.

Winkels vandaag 09:46

DA Drogisterij Van 't Hof stopt er na 27 jaar mee in Korte Akkeren

Na 27 jaar stopt de DA drogisterij van 't Hof in Korte Akkeren er mee.  De DA Drogisterij zit al sinds mensenheugenis aan de Constantijn Huijgenstraat. Op  27 juli 2022 is het voor Riek en Henno van 't Hof de laatste dag. De drogisterij gaat daarmee ook voor Korte Akkeren verloren. Het is het echtpaar niet gelukt om een andere ondernemer te vinden.

Ondernemen gisteren 20:00

Carlo van Kleij neemt afscheid van familiebedrijf Kemkes

Carlo van Kleij stopt met ingang van donderdag 1 juli als mede-eigenaar van Kempkes Optiek. Na 35 jaar neemt hij met trots en grote dankbaarheid afscheid van de winkel die hij in 2004 overnam van zijn vader. Hij blikt terug op ‘een bijzondere reis’.

Festival gisteren 17:00

Droom van Gerben Roskam wordt werkelijkheid

"Het is altijd een droom van me geweest om De Jeugd van Tegenwoordig naar Gouda te halen en te laten komen en de band hier te laten optreden. Die droom gaat vanavond in vervulling en wordt werkelijkheid", zo zegt Gerben Roskam van Mass Events, het organisatiebureau achter het meerdaagse festival Gouda Open Air in het Groenhovenpark.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 16:32

Duurzaamheid is hot, ook bij Gouda Open Air

Duurzaamheid is hot en krijgt ook op Gouda Open Air volle en volop de aandacht. De festivalorganisatoren maken namelijk gebruik van herbruikbare drinkbekers. Op deze manier kan 1 beker wel tot 300 keer gebruikt worden! Samen op weg naar een afvalvrije toekomst. Goed bezig met z'n allen.

Evenementen gisteren 15:24

Gouda viert Keti Koti

Gouda viert Keti Koti. En wel op vrijdag 1 juli. Die dag is het 149 jaar geleden dat de Nederlandse slavernij in Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten formeel werd afgeschaft. Keti Koti betekent dan ook ‘Ketenen Gebroken’. Tijdens deze allereerste, nu nog kleinschalige viering (vanaf 15u30 in de Chocoladefabriek) staan we stil bij ons trans-Atlantische slavernijverleden, maar leggen we ook de link tussen toen en nu. 

Calamiteiten gisteren 14:04

Vrachtwagen zit vast onder spoortunnel

Een vrachtwagencombinatie heeft zich donderdagmiddag rond 15u00 vastgereden in de Spoortunnel nabij het centrum van Gouda. 

Voor Kinderen gisteren 13:48

We krijgen een Gouds Springkussen Festival

Op 12 juli is het zover... Het allereerste Gouds Springkussen Festival in sportcentrum De Mammoet. Meer dan 15 springkussens verdeeld over twee hallen, een hele dag springplezier voor jong en oud!

Sport gisteren 13:07

Sabrina van der Sloot speelt met Oranje om medailles

De Nederlandse waterpolodames gaan bij het WK in Boedapest voor de medailles spelen. De ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis, met de Goudse Sabrina van der Sloot, won dinsdagavond in de kwartfinale overtuigend met 12-7 van Griekenland en treedt nu donderdagavond om 21u00 in de halve finale aan tegen gastland Hongarije.

Voor Kinderen gisteren 12:30

Gouda heeft ook een nieuw kindercollege

Vorige week was het ouderwets druk in de raadzaal bij de razend spannende verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De zes kandidaten die streden voor de titel kinderburgemeester van Gouda, werden zeer luid aangemoedigd door familieleden en klasgenoten. Na een spannende strijd koos de jury Roselina Toekoen tot nieuwe kinderburgemeester van Gouda.

Wonen en bouwen gisteren 12:00

Gouda krijgt 5 miljoen extra om woningbouw te versnellen

Gouda krijgt extra miljoenen van het Rijk om nieuwe woonwijken eerder af te krijgen. Dat blijkt uit een nieuw overzicht van de verdeling van het geld dat het Rijk beschikbaar stelt om woningbouw te versnellen.     

Gouda 750 jaar gisteren 11:39

Gouda krijgt een Stationspiano

Gouda krijgt op 1 juli een Stationspiano in het kader van Gouda750. Het is de 22-ste Stationspiano van Nederland. De piano wordt om 13u30 onthuld door wethouder Cultuur Thierry van Vugt. Burgemeester Pieter Verhoeve speelt samen met oud-burgemeester Jan Hein Boone een quatre-mains, waarmee ze de piano-estafette openen, een ludieke knipoog naar het thema van Gouda750 ‘Geef Gouda door!’. Ook het Gouda750 lied, ‘Gouda gaat nooit voorbij’ zal in een speciale versie gespeeld worden.

Stadshart gisteren 10:13

Afscheid van centrummanager Hans van Aalst

Het bestuur van Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en de gemeente Gouda hebben op 29 juni afscheid genomen van centrummanager Hans van Aalst. 

Algemeen gisteren 09:57

Protest asielzoekers bij Goudse hotelboot

Een klein protest woensdagavond van de asielzoekers op de kade bij de Goudse hotelboot. "Niet over gebrekkig wifi of niet zelf kunnen koken, maar door langdurige onzekerheid over verblijfsstatus", aldus burgerraadslid en bemiddelaar Bram Talman.

Politiek gisteren 09:34

Gouda heeft een nieuw college

Gouda heeft een nieuw college. Woensdagavond werden de vijf wethouders Michiel Bunnik, Rogier Tetteroo, Anna van Popering, Michel Klijmij en Thierry van Vugt door burgemeester Pieter Verhoeve geïnstalleerd.

Advertorial Natuur en recreatie gisteren 09:26

Doe mee aan Rabo Lokaal Eten Week

Op de pedalen! De Rabobank Hollandse IJssel heeft vijf mooie fietsroutes samengesteld in Zuid-Holland met de mooiste afstapplekken bij gastvrije lokale ondernemers. Op hun bedrijf ben je welkom voor een smakelijke stop en om je te laten proeven van kraakverse producten van Nederlandse bodem. Bij iedere ondernemer kun je gebruikmaken van speciale aanbiedingen, zoals korting op producten, een gratis kopje koffie of tweede product gratis. Doe je mee? Je kunt de route in Zuid-Holland tussen 25 juni en 3 juli 2022 afleggen. 

Advertorial Winkels 29 jun. 2022 18:32

De GOUDEN parkeerplek op Woonboulevard GoStores Gouda

Afgelopen weken was het feest op woonboulevard GoStores Gouda. Van de ruim 1000 parkeerplekken werd 1  parkeerplek omgetoverd tot de ‘Geheime Gouden Parkeerplek.’ Parkeerde jij op de Gouden parkeerplek, dan was het jouw geluksdag! GoStores Gouda had een feestelijke verrassing in petto en er werden leuke prijzen verdeeld. Benieuwd naar de reacties van de bezoekers? Bekijk hierboven de vierde en laatste aflevering.

Politiek 29 jun. 2022 14:51

Vanavond installatie nieuw college Gouda

Vanavond, woensdagavond 29 juni, staat in de gemeenteraad van Gouda de installatie van het nieuwe college van Gouda op het programma. Verder wordt het bestuursakkoord in de raad behandeld. De uitslag van de verkiezingen is vertaald in een groen, duurzaam en sociaal progressief akkoord.

Kunst 29 jun. 2022 14:11

Skyline Gouda van station naar GOUDasfalt

De skyline van Gouda, het kunstwerk dat tot eind maart op het stationsgebouw van Gouda stond, is vanaf nu weer te bewonderen op GOUDasfalt. Het 13 meter brede panorama met een aantal iconische gebouwen van onze stad, siert de hoge keerwand onder het zonnedak naast de vaak bezochte straatbieb. Op donkere avonden lichten de raampjes in het panorama op.