Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie. 

Advertorial Zorg vandaag 08:00

Bij Domus Valuas staat Hospitality hoog in het vaandel

Gastvrijheid is niet alleen een woord, het is iets wat uit jezelf komt, dat je uitstraalt, in alles wat je doet. Daar kan Kelly van Maldegem zich heel goed in vinden. Vandaar dat zij als programmanager kernwaarden en cultuur actief bezig is met het project Hospitality binnen Domus Valuas, waaronder ook woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen valt.

Winkels vandaag 07:00

We kopen weer volop spullen in de winkelstraat

De Nederlandse consument kwam vorig kwartaal vaak met volle tassen terug na het winkelen. We kochten ruim 3 procent meer artikelen dan een jaar geleden. Dat is de grootste stijging in twee jaar, meldt statistiekbureau CBS.

Advertorial Horeca gisteren 18:48

Wijn en Spijs Proeverij bij Domo Eclectica

Domo Eclectica aan de Lange Groenendaal 110 houdt op zondag 9 juni van 15u00-18u00 een Wijn en Spijs Proeverij. Daarbij kun je proeven van de mooiste Italiaanse wijnen onder deskundigheid van Menno Zimmermann. Dit in combinatie met spijzen bereid door lokale Chef René Hauser van Rene’s Kitchen. Kosten € 40 pp.

Advertorial Muziek gisteren 18:44

Beiaardier carillon Sint Janstoren opent eerste editie Goudse Popweek

Beiaardier Boudewijn Zwart opent op vrijdag 28 juni van 12u00 tot 13u00 vanaf het carillon van de Sint Janstoren feestelijk de eerste editie van de Goudse Popweek. Tijdens dit bijzondere uur zullen verschillende nummers weerklinken over de stad Gouda, gespeeld op het carillon van de iconische toren.

Advertorial Winkels gisteren 16:29

Bij Primera Bloemendaal won iemand 100.000 euro

Dubbel geluk bij Primera in Winkelcentrum Bloemendaal. Eerst verkocht Primera een lot waarmee de winnaar een schitterende MINI mee naar huis nam. En als klap op de vuurpijl werd er een winnend Staatsloterij-lot van maar liefst €100.000 verkocht!

Geschiedenis gisteren 16:09

In kluis gevonden laatmiddeleeuwse incunabelen zijn weer thuis

De in 2022 in een kluisje bij de Haastrechtse passionisten teruggevonden incunabelen zijn weer thuis in Gouda. De incunabelen komen oorspronkelijk het Goudse Paulusklooster, zijn versierd door collatiebroeders, zijn vervolgens in de Goudse Librije belandt en daaruit weer geveild. De zeven Goudse incunabelen uit het Passionistenklooster in Haastrecht werden vrijdag overgedragen aan het Streekarchief Midden-Holland.

lhbtiq+ gisteren 14:42

Regenboog Alliantie viert IDAHOBIT met Queer Night

Regenboog Alliantie Gouda en Poppodium SoWhat! slaan de handen ineen voor een heuse Queer night! Op zaterdagavond 18 mei opent SoWhat! haar deuren voor een onvergetelijke avond voor alle queers en queer-friendly people uit Gouda en omstreken. Samen vieren ze 17 mei, de internationale dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie, IDAHOBIT. 

Advertorial Ondernemen gisteren 14:18

De Goudse Audiotour: verhalen van vroeger verteld door mensen van nu 

In 1924 richtte Geert Bouwmeester senior De Goudse Verzekeringen op. Dit jaar viert de verzekeringsmaatschappij dus haar honderdste verjaardag. Het familiebedrijf voelt zich sterk verbonden met Gouda. Daarom is een audiotour ontwikkeld die wandelaars in ongeveer drie kwartier meevoert in de geschiedenis van de stad én van De Goudse. Zo hoor je welke voetafdruk de verzekeraar tot nu toe heeft achtergelaten en leer je Gouda van een heel andere kant kennen! 

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 13:46

Mobiel Energieloket staat zaterdag in wijk Ouwe Gouwe

Heb je vragen over energie besparen en isoleren? Stel deze dan aan ervaren energiecoaches. Zij kunnen adviseren over kleine én grote maatregelen in je woning. Op zaterdag 18 mei van 10u00 tot 17u00 staat het mobiele energieloket op de hoek van de Van Hallstraat/Colijnstraat. Hier geven energiecoaches je graag antwoord op je vragen.

Voetbal gisteren 13:29

Jodan Boys VR1 gaat op voor nieuw kampioenschap

“Het sprookje gaat door” was er op de Jodan Boys socials te lezen na de eclatante 1-6 overwinning op Barendrecht VR1. Jodan Boys VR1 is nog één  punt verwijderd van een grote stunt: een derde kampioenschap op rij met als gevolg de promotie naar het hoogst haalbare niveau voor Jodan Boys: De topklasse. Nog niet eerder speelden de Goudse vrouwen op dit niveau.

Gemeente gisteren 12:33

Goudse delegatie viert 400ste verjaardag Kongsberg

Op uitnodiging van de nieuwe burgemeester van Kongsberg, Line Spiten, viert een groep uit Gouda het 400-jarig bestaan van de zusterstad Kongsberg. De delegatie, geleid door burgemeester Verhoeve, bestaat uit mensen van het stadsbestuur, de gemeenteraad en Gouda bij Kaarslicht. Ook zullen de Goudse orkesten Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda's Harmonie 'De Pionier' een aantal concerten geven samen met de harmonieën van Kongsberg.

Advertorial Culinair gisteren 12:23

Gouda lanceert nieuw lekkernij: IJsselsteentjes

Gouda, bekend om zijn kaas en stroopwafels, voegt nu een nieuwe culinaire trots toe aan de lijst met smaakvolle hoogstandjes. De sfeervolle IJssellaan in Gouda onthult met trots haar eigen lekkernij - de IJsselsteentjes. Dit verrukkelijke koekje is de nieuwste smaaksensatie die het straatbeeld verrijkt.

Muziek gisteren 12:18

Goudse muzikant naar halve finale Grote Prijs in Tivoli Vredenburg

De Goudse muzikant Thom Buitelaar is met de act van Diede Vendrig (Dyde) doorgedrongen tot de volgende ronde van de Mentos Grote Prijs Van Nederland. Nu mag gitarist en backing-vocalist Buitelaar met Diede en band concurreren in de tweede halve finale in Tivoli Vredenburg op zaterdag 18 mei.

Waterpolo gisteren 11:34

Waterpoloers GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De eredivisie bij de mannen en vrouwen zijn in de play-offs om de landstitel toe aan de halve finales. Bij de mannen treffen GZC Donk en UZSC elkaar. Wie gaan er door naar de strijd om het landskampioenschap? De mannen spelen dan op 25, 26 mei en eventueel 2 juni. De vrouwen zijn 31 mei, 1 en eventueel 2 juni aan de beurt.

Advertorial Winkels gisteren 10:37

Week van de Stenen Winkel, zeker ook in Gouda

In de week van 13 tot en met 19 mei vindt de derde landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument.

Politiek gisteren 10:14

EU, uitbuiting en migratie centraal bij SP Politiek Café in De Speelwinkel

In het SP Politiek Café staan op vrijdag 17 mei (aanvang 20u30) in De Speelwinkel de onderwerpen EU, uitbuiting en migratie centraal. Het is het startsein van de SP naar de Europese Verkiezingen van 6 juni. Gast is Bram Roovers (24), nr. 3 op de Europese Kandidatenlijst van de SP. Roovers studeerde internationale betrekkingen en is werkzaam voor de Kamerfractie als beleidsmedewerker Europese Zaken.

Advertorial Muziek 16 mei 2024 18:10

Muzikale kindervoorstelling over meneer en mevrouw Hess in Sint Janskerk

Joachim Hess (1732-1819) was maar liefst 65 jaar een gewaardeerd organist en beiaardier van de Goudse Sint-Jan. Zijn boeiende werk en levensverhaal was aanleiding voor Goudse blokfluitiste Magda de Jong en stadsorganist Gerben Budding om een speciale kindervoorstelling te maken. Op vrijdag 17 mei zal van 19u00-19u45 de interactieve voorstelling plaatsvinden in de Goudse Sint-Jan met als titel Muzikale wandeling met meneer en mevrouw Hess.

Gemeente 16 mei 2024 17:44

Aangepaste openingstijden voor Huis van de Stad

Het Huis van de Stad is op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) gesloten. Op deze dag is de gemeente via telefoonnummer 14 0182 alleen bereikbaar voor gevaarlijke situaties in het openbaar gebied. Voor alle andere zaken kun je de volgende werkdag weer contact met de Goudse ambtenaren opnemen.