Leefbaar Gouda

Leefbaar Gouda viert eerste verjaardag

Leefbaar Gouda vierde dinsdagavond zijn eerste verjaardag. Raadslid Linda Verschut (zie frontfoto) sneed met trots de heerlijke taart aan en deelde die rond aan fractievoorzitter Jan de Koning, de fractieondersteuners en de burgerraadsleden. "Op naar nog veel meer mooie jaren in de gemeentepolitiek van de gemeente Gouda", aldus Leefbaar Gouda.

Een vertrouwensbreuk binnen GBG was er de oorzaak van dat de raadsleden Jan de Koning en Linda Verschut niet langer meer deel wensten uit te maken van deze partij.

Samen met anderen vormden zij al snel een nieuwe groepering onder de naam Leefbaar Gouda. Beide raadsleden gingen als fractie Leefbaar Gouda door met hun werkzaamheden in de gemeenteraad van Gouda.

Op 23 augustus 2022 werd bij de notaris de acte ondertekend voor de oprichting van de vereniging Leefbaar Gouda waarmee officieel de partij werd opgericht.

Inmiddels heeft de nieuwe lokale partij al verschillende inwoners van Gouda als lid mogen verwelkomen. De ambitie van Leefbaar Gouda is om inwoners meer te betrekken bij de politieke besluitvorming in Gouda en in 2026 de grootste ‘inwoners’ partij van Gouda te worden. Met deze ambitie wil Leefbaar Gouda óók in de toekomst de stad voor iedereen Leefbaar houden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.

Advertorial Muziek gisteren 08:43

Heel weekeinde vol ART & MUSIC op GOUDasfalt

Een heel weekend vol ART & MUSIC op GOUDasfalt. Elf kunstenaars en tien muzikale acts vertonen als onderdeel van Open Atelier Gouda op zaterdag 13 en zondag 14 april hun kunsten op de creatieve broedplaats aan de Gouderaksedijk.