Mohammed Mohandis

PvdA Gouda wil schoolreisjes en buitenschoolse activiteiten behouden

De fractie van de PvdA Gouda heeft het college aanvullende vragen gesteld over het mogelijk stoppen van schoolreizen en buitenschoolse activiteiten op Goudse scholen.

Geen actie

In de eerdere beantwoording van het college wordt gesteld dat het college op dit moment geen actie onderneemt op dit gebied maar de evaluatie en mogelijke maatregelen van de landelijke overheid eerst wil afwachten. "In de beantwoording wordt wel aangegeven dat men redelijk goed kan inschatten op welke scholen deelname aan schoolreizen en buitenschoolse activiteiten in onze stad in gevaar komt of al in gevaar is", aldus Max de Groot van de PvdA Gouda.

De PvdA Gouda wil nu graag weten om welke scholen het volgens het college gaat en waarom er door het college een afwachtende houding ten opzichte van het ministerie wordt aangenomen in plaats van actief met het ministerie in gesprek te gaan. De Groot: "Een actieve aanpak kan mogelijk een vertraging in de evaluatie van dit probleem en daarmee een mogelijke oplossing door het ministerie voorkomen."

"Wij zijn ook erg benieuwd of het college mogelijkheden ziet, als het ministerie (nog) niet reageert, om het voor scholen die daartoe een aanvraag indienen bij de gemeente er een (voorlopige) financiële bijdrage gerealiseerd kan worden om de schoolreis of excursie toch te kunnen laten doorgaan."

Landelijk

Landelijk zien we dat steeds meer scholen stoppen met het organiseren van schoolreizen en buitenschoolse activiteiten. In de wet is opgenomen dat alle leerlingen in basis- en voortgezet onderwijs moeten kunnen meedoen met dergelijke activiteiten, ook als ouders niet kunnen of willen bijdragen via de vrijwillige  ouderbijdrage. In dit kader moeten scholen ook expliciet vermelden dat de ouderbijdrage vrijwillig is. 

Landelijk zien we dat door deze nieuwe wet veel ouders afhaken en scholen daardoor noodgedwongen stoppen met schoolreizen en buitenschoolse activiteiten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 10:20

Agent in centrum Gouda mishandeld door 36-jarige man

Een 36-jarige man is zaterdagmiddag aangehouden in de Wilhelminastraat nadat hij een agent in zijn gezicht had geslagen. Agenten spraken de man aan omdat hij overlast veroorzaakte en dronken was. Uit het niets kreeg een agent een klap in zijn gezicht. 

Advertorial Zorg vandaag 08:00

Wil jij switchen van werkgever of als zij-instromer de (ouderen)zorg ingaan?

Bij woonzorgorganisatie Domus Valuas snappen ze dat het best een grote stap kan zijn om te switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan. Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met Domus Valuas of wil je meer informatie over een specifieke vacature? Plan dan nu via een digitaal momentje in met één van de recruiters Marianne of Shanise!

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.