Mohammed Mohandis

PvdA Gouda wil schoolreisjes en buitenschoolse activiteiten behouden

De fractie van de PvdA Gouda heeft het college aanvullende vragen gesteld over het mogelijk stoppen van schoolreizen en buitenschoolse activiteiten op Goudse scholen.

Geen actie

In de eerdere beantwoording van het college wordt gesteld dat het college op dit moment geen actie onderneemt op dit gebied maar de evaluatie en mogelijke maatregelen van de landelijke overheid eerst wil afwachten. "In de beantwoording wordt wel aangegeven dat men redelijk goed kan inschatten op welke scholen deelname aan schoolreizen en buitenschoolse activiteiten in onze stad in gevaar komt of al in gevaar is", aldus Max de Groot van de PvdA Gouda.

De PvdA Gouda wil nu graag weten om welke scholen het volgens het college gaat en waarom er door het college een afwachtende houding ten opzichte van het ministerie wordt aangenomen in plaats van actief met het ministerie in gesprek te gaan. De Groot: "Een actieve aanpak kan mogelijk een vertraging in de evaluatie van dit probleem en daarmee een mogelijke oplossing door het ministerie voorkomen."

"Wij zijn ook erg benieuwd of het college mogelijkheden ziet, als het ministerie (nog) niet reageert, om het voor scholen die daartoe een aanvraag indienen bij de gemeente er een (voorlopige) financiële bijdrage gerealiseerd kan worden om de schoolreis of excursie toch te kunnen laten doorgaan."

Landelijk

Landelijk zien we dat steeds meer scholen stoppen met het organiseren van schoolreizen en buitenschoolse activiteiten. In de wet is opgenomen dat alle leerlingen in basis- en voortgezet onderwijs moeten kunnen meedoen met dergelijke activiteiten, ook als ouders niet kunnen of willen bijdragen via de vrijwillige  ouderbijdrage. In dit kader moeten scholen ook expliciet vermelden dat de ouderbijdrage vrijwillig is. 

Landelijk zien we dat door deze nieuwe wet veel ouders afhaken en scholen daardoor noodgedwongen stoppen met schoolreizen en buitenschoolse activiteiten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.