Brugwachtershuisje bij sluis omgebouwd tot sanitaire voorziening

Afgelopen jaar zijn er twee sanitairwagens voor de pleziervaart in het Regentesseplantsoen gezet omdat het contract met de Kleischuur afliep. Daar heeft Bewonersbelangen Binnenstad Gouda, en diverse omwonenden, tegen geprotesteerd. De betrokken hebben toen ook bij de gemeente aangedrongen op een structurele en inpandige oplossing voor komend vaarseizoen. Die komt er in het brugwachtershuisje bij de Kock van Leeuwensluis.

De gemeente heeft het brugwachtershuisje bij de Kock van Leeuwensluis (tegenover het Bolwerk, aan de Nieuwe Gouwe) omgebouwd tot sanitairvoorziening voor de pleziervaart. Daar kunnen de toeristen die hier met hun boot komen liggen gebruik maken van toilet en douches.

De officiële opening door de wethouder is op vrijdag 26 mei om 13u30.

Belangenvereniging Binnenstad Gouda vraagt zich wel af hoe de vaartoeristen die locatie veilig kunnen bereiken aangezien het direct aan de drukke Nieuwe Gouwe Oostzijde weg ligt die overgestoken moet worden.  

Indien dit problemen oplevert, zullen er weer sanitairwagen(s) als een tijdelijke oplossing neergezet moeten worden. Dat zal dan niet meer in het Regentesseplantsoen zijn, maar op de St. Mariewal. 

straat sanitairwagens regentesseplantsoen.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ondernemen vandaag 15:41

Druk bezochte bijeenkomst GBC/SBG met gastspreker Robert Doornbos

Een volle raadzaal van het Huis van der Stad dinsdagavond bij de inspiratieavond van de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda en Goudse Business Club. Dit met een mooie, informele en informatieve bijdrage van gastspreker en oud Formule 1-coureur Robert Doornbos.

Politiek vandaag 15:19

Wethouder Rogier Tetteroo neemt vanavond afscheid van Goudse politiek

Na bijna 9 jaar wethouderschap en 4 jaar raadslidmaatschap (fractievoorzitter) is Rogier Tetteroo vanaf donderdag 1 juni aan de slag gegaan voor het start-up bedrijf MicroWoning.com. Vanavond, woensdag 7 juni, neemt Tetteroo tijdens de raadsvergadering afscheid van de Goudse politiek. 

Advertorial Theater vandaag 15:04

De Waarheid van Kate op do. 8 juni in De Theaterbakkerheij

‘De waarheid van Kate’ is een multimedia voorstelling van John de Heij theaterproducties waarin Suzanne Glasbergen maar liefst 26 personages speelt, live op het toneel en via drie grote LCD schermen als in een videoclip. Voor het eerst sinds jaren staat John de Heij zelf weer op het toneel, ditmaal in de rol van live muzikant en dj. En wel op donderdag 8 juni, vanaf 20u00 in De Theaterbakkerheij.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Voetbal vandaag 13:34

Brainstormavond bestuurlijke toekomst Olympia

De voetbalvereniging Olympia houdt woensdagavond 7 juni vanaf 20u00 in haar clubhuis een brainstorm sessie over de bestuurlijke toekomst van de club én om te helpen een aantal belangrijke posities in te vullen. Aanleiding voor de bijeenkomst is dat het steeds lastiger blijkt om mensen te vinden om belangrijke vrijwilligersplekken in te vullen.

Natuur en recreatie vandaag 13:07

'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'

Operatie Steenbreek Gouda maakte dinsdag het motto van haar 5-jarig bestaan en verjaardag bekend. Dit bij overhandiging van een appelboompje aan burgemeester Pieter Verhoeve in het Huis van de Stad. Het motto is 'Het laaghangende fruit is geoogst, op naar meer'.