Hermen Buurman Fotografie
Advertorial Evenementen

Vandaag eerste kaasmarkt met beëdiging drie Ere Waegemeesters

De eerste kaasmarkt van het seizoen 2024 op de Markt in Gouda is vandaag, op donderdag 4 april. Met uitzondering van 9 mei (Hemelvaart) is er dan tot eind augustus iedere donderdag van 10u00 tot 12u30 kaasmarkt.

kaas kaasmarkt verhandeling.jpg

Handjeklap

Op de toeristische kaasmarkt onderhandelen de boeren en handelaren net als vroeger via ‘handjeklap’ over de prijs van de kaas, die vervolgens in De Waag wordt gewogen. De kaasmarkt in Gouda trekt vele toeristen uit binnen- en buitenland.

Op de kaasmarkt zijn er nog diverse andere activiteiten, zoals kaasmaken, oude ambachten, muziek, kaasraden en toeristen kunnen zich ook laten wegen in De Waag. De toegang tot de kaasmarkt is gratis.

De feestelijke opening van de eerste kaasmarkt zal geschieden door wethouder Thierry van Vugt van stadsmarketing, recreatie en toerisme.

Beëdiging van Ere Waegemeesters

Aansluitend op de kaasmarkt vindt vanaf 12u45 volgens traditie de beëdiging plaats van drie nieuwe Ere Waegemeesters, door Opper Waegemeester Pieter Verhoeve. Deze ceremonie vindt voor de Burgerhal plaats.

Het Gilde der Ere Waegemeesters bestaat dit jaar 46 jaar en heeft al ruim 100 Ere Waegemeesters voortgebracht.

Zoals gebruikelijk zullen bij de beëdiging diverse eregasten aanwezig zijn, waaronder vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, verenigd in het Genootschap Graaf Floris de Vijfde en de Ere-Waegemeesters.

Met de beëdiging eert de stad mensen die een bijdrage leveren of hebben geleverd aan het welzijn van de stad Gouda. De namen van de drie bijzondere Ere Waegemeesters zijn inmiddels bekend. 


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie gisteren 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater 26 apr. 2024 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.