Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Gouda krijgt steeds meer vrouwen in gemeenteraad

Met de installatie van Aline Tuls als raadslid voor de PvdA en van Daphne Super als raadslid voor de ChristenUnie is het percentage vrouwen in de Goudse gemeenteraad weer hoger geworden. "Raad Gouda heeft sinds vanavond maar liefst 43% vrouwen in zijn midden", zo rekende wethouder Anna van Popering-Kalkman woensdagavond snel uit.

"Dat zou zomaar eens een nieuw record kunnen zijn. Mooie potentie voor toekomstige colleges", zo liet Van Popering-Kalkman weten.

De installatie van Tuls was een gevolg van het vertrek van Rogier Tetteroo en de benoeming van Jan Kees Oppelaar als zijn opvolger. Daarmee kwam een plaats vrij voor de PvdA in de gemeenteraad.

De installatie van Super heeft een minder vrolijke kant en aanleiding. Super neemt voorlopig de plaats in voor Lennart Visser, die een ongeluk heeft gehad met zijn snelle elektrische fiets, een pedelec. "Blij dat Daphne bereid is om namens ChristenUnie de raad te komen versterken. Gelukkig een waardig (tijdelijke) opvolger voor Lennart Visser.  Die we natuurlijk desalniettemin snel terug hopen te zien...", aldus Van Popering-Kalkman.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.