Advertorial Gouda 750 jaar

Gouda750 Finale: 3-daags festival van Markt tot in schouwburg

De Grande Finale van Gouda750jaar is op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 september. Een 3-daags festival van de Markt tot in De Goudse Schouwburg vol gratis optredens met muziek, dans, (straat)theater, projectie, kortom een groots spektakel. Zet de data in je agenda en tip vrienden en familie!

Thierry van Vugt, wethouder Gouda750: "Op 12 april 2022 is Gouda750 geopend door de Koning. Met dit meerdaagse festival krijgt het feest ook de Grande Finale die het verdient. Mooi dat de Goudse Schouwburg medeorganisator is van dit evenement!"

Kom dansen in de silent disco, draai in het historisch rad, word omver geblazen door de Sven Hammond Big Band en luister naar de Goudse Giganten in een muzikale eindshow. Beleef bijzondere shows in de Goudse Schouwburg en in de horeca, laat je verrassen door het ludieke straattheater en nog veel meer!

De Gouda750 Finale vindt plaats in de binnenstad van Gouda. Het festivalterrein loopt van de Markt tot in De Goudse Schouwburg. Dus ook Achter de Waag, bij de Agnietenkapel, de Nieuwe Markt en de Agnietenstraat: overal is wel iets te doen! Het festival wordt georganiseerd door het Programmateam Gouda750 en De Goudse Schouwburg.

Hoogtepunten uit het programma:

  • Goudse Iconen Reunited: bijna alle Goudse Iconen komen weer samen
  • Café-Theaterfestival
  • Lichtspektakel Stadhuis
  • Gouda750 XXL Taart
  • René van Kooten (samen met de Marinierskapel)
  • Symphonie of Fire (liveshow met metershoge vlammen, knetterende tesla coils en explosies)
  • De afterparty op de trappen van het Stadhuis

Meer informatie over de programmering is te vinden op Gouda750finale.nl


Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.