Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Tijdens het bezoek aan dit bruisende weekend kan iedereen kennismaken met de diversiteit en vele uiteenlopende facetten van één van de weinige veenlinten in een stad: een prachtige landelijke weg met oude boerderijen naar het centrum van de stad.

Op veel erven zijn er een tal van activiteiten, voor jong tot ouder. Er zijn onder meer optredens van verschillende muziekgroepen, zoals de Vlisterzangers, Fox pop en SwingTime Bigband, ambachten als kaarsen maken, wol spinnen en houtdraaien en graveren, demonstraties met pony’s, informatie over natuur en groen, creatief plein, kraampjes met verkoopprodukten, De Vitamine-fiets is aanwezig met (vergeten) groentes, fototentoonstellingen en meer.

schminken kindje leeuw.jpg

Ook voor kinderen zijn vele activiteiten als spelletjes, ponyritjes, springkussen, stormbaan, varen met bootjes, schminken, abseilen en speurtochten. De boekfiets zal leuke en spannende verhalen voorlezen.

Voetvolk zorgt voor vermaak  langs de weg en op erven. Voor een hapje en een drankje is er ruim voldoende aanbod, van poffertjes tot een kaaswafel, van broodjes worst tot ijsjes, er is van alles te verkrijgen.

Voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten, muzikale optredens en de deelnemende organisaties: www.goudsehofstedendagen.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Winkels gisteren 17:47

Actie bij opening ACTION: iedereen big shopper en kraskaart

Action Winkelcentrum Bloemendaal gaat zaterdag 20 april vanaf 8u30 feestelijke open. De populaire winkelketen opent de winkel van zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.