Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Tijdens het bezoek aan dit bruisende weekend kan iedereen kennismaken met de diversiteit en vele uiteenlopende facetten van één van de weinige veenlinten in een stad: een prachtige landelijke weg met oude boerderijen naar het centrum van de stad.

Op veel erven zijn er een tal van activiteiten, voor jong tot ouder. Er zijn onder meer optredens van verschillende muziekgroepen, zoals de Vlisterzangers, Fox pop en SwingTime Bigband, ambachten als kaarsen maken, wol spinnen en houtdraaien en graveren, demonstraties met pony’s, informatie over natuur en groen, creatief plein, kraampjes met verkoopprodukten, De Vitamine-fiets is aanwezig met (vergeten) groentes, fototentoonstellingen en meer.

schminken kindje leeuw.jpg

Ook voor kinderen zijn vele activiteiten als spelletjes, ponyritjes, springkussen, stormbaan, varen met bootjes, schminken, abseilen en speurtochten. De boekfiets zal leuke en spannende verhalen voorlezen.

Voetvolk zorgt voor vermaak  langs de weg en op erven. Voor een hapje en een drankje is er ruim voldoende aanbod, van poffertjes tot een kaaswafel, van broodjes worst tot ijsjes, er is van alles te verkrijgen.

Voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten, muzikale optredens en de deelnemende organisaties: www.goudsehofstedendagen.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.