Parochie Sint Jan de Doper

Goudse Passion wordt bijzondere Kruisweg door Goudse binnenstad

In de aanloop naar Pasen nodigt de RK Parochie Sint Jan de Doper een ieder uit om deel te nemen aan een unieke ervaring: de Goudse Passion. Op Goede Vrijdag, 29 maart, gaat de beweging door de Goudse binnenstad samen met 'Jezus' op weg naar zijn verrijzenis, door lijden en sterven heen, op weg naar nieuw leven.

Processie

De verhalen van Jezus’ lijden en dood zijn vaak moeilijk uit te leggen. Daarom is een ieder welkom aan te sluiten bij deze bijzondere processie door de Goudse binnenstad. Tijdens de processie zal de groep op diverse plekken in de stad stilstaan bij de verschillende staties, die verwijzen naar de verschillende momenten of gebeurtenissen tijdens de kruisweg van Jezus. Zo kan een ieder de betekenis van het lijden van Jezus overdenken en ervaren.

Loop je mee?

De processie begint om 18u00 achter de Waag in Gouda. Van daaruit zal de groep gezamenlijk de kruisweg lopen, waarbij ze rond 19u30 arriveren bij de H.-Josephkerk. Het is mogelijk om aansluitend deel te nemen aan de kruisverering, zoals ze die in de Rooms-Katholieke Kerk op Goede Vrijdag ‘s avond gewend zijn. Je bent van harte welkom om bij ons aan te sluiten en deze betekenisvolle reis te ervaren.

Eucharistieviering

Op Eerste Paasdag, 31 maart, vindt om 11u00 een eucharistieviering plaats in de H.-Josephkerk, waarin de aanwezigen Jezus’ verrijzenis vieren. Tijdens deze feestelijke hoogmis is er speciaal aandacht voor kinderen, met onder meer een kinder- en tienerpreek, crèche voor de allerkleinsten, en muzikale ondersteuning door de band Lux. Na afloop is er gelegenheid om elkaar een ‘Zalig Pasen’ te wensen onder het genot van koffie, thee, limonade en lekkernijen.

RK Parochie Sint Jan de Doper kijkt ernaar uit om je te verwelkomen bij de vieringen tijdens de Goede week.

Kijk voor een overzicht van alle andere vieringen in de parochie op www.sintjandd.nl/vieringen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels vandaag 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie vandaag 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.