Goudse waterpolosters met Oranje vijfde op EJK O.17

De meisjes van Jong Oranje hebben de afsluitende wedstrijd op het EJK O.17 in Manisa gewonnen van Israël. De strijd om plek 5 eindigde in 4-6. In Oranje spelen de Goudse waterpolosters Renske Overdam en Layla Hiati van GZC Donk en nieuwkomer Esmee Ouwens (afkomstig van ZPB H&L Productions).

gzc donk Layla Hiati Renske Overdam en nieuwkomer Esmee Ouwens.jpg

 

Jong Oranje speelde ook al in de poulefase tegen het opkomende waterpololand. Toen won Nederland met 12-10. Net als toen ging het ook nu niet vanzelf.

De eerste periode bleef doelpuntloos en in de tweede periode was het Israël dat als eerst het net vond. Met drie doelpunten op rij zette Nederland de wedstrijd daarna naar haar hand. Isis Vreeling, Pien Gorter en Tess van der Meer zetten Oranje op 1-3. Na het wisselen van speelhelft bleef Israël aangehaakt tot 3-4. Goals van Kiara Heerink en Meinke van der Schaaf stelden de zege begin vierde periode veilig.

Met de vijfde plek heeft Jong Oranje deelname aan het WJK van volgend jaar veiliggesteld. Ook verbeterden de meiden zich ten opzichte van vorig jaar. Toen behaalde deze jaargang een achtste plek.

Jeugdbondscoach Eszter Gyori keek tevreden terug: “Ik ben trots op de meiden hoe ze hebben gestreden voor de vijfde plek na de uitschakeling in de kwartfinale. Vandaag lag de verdediging erg goed en Caitlin van Leeuwen keepte met twaalf reddingen erg sterk. Drie goals die we tegen kregen waren wat ongelukkig: via een blok, in de laatste seconde van de derde periode en een strafworp. Ons doel was de top-6. Daar hebben we in de voorbereiding hard voor gewerkt en dat hebben we gehaald. Maar ik vind het gat naar de top-4 wel groot. Daar moeten we als Jong Oranje dichter tegenaan zitten. Als we terug zijn op Nederlandse bodem gaan we samen met de bondscoaches, clubs en RTC’s bespreken hoe we de kloof gaan dichten.”

Eindstand
1 Hongarije
2 Spanje
3 Griekenland
4 Italië
5 Nederland
6 Israël
7 Kroatië
8 Turkije
9 Frankrijk
10 Slowakije
11 Servië
12 Malta
13 Engeland
14 Roemenië
15 Ierland
16 Zwitserland

Resultaten Jong Oranje

Zaterdag 5 augustus
Plek 5-6
Israël – Nederland: 4-6
Periodestanden: 0-0, 1-3, 2-1, 1-2
Doelpunten Nederland: Pien Gorter 2, Iris Vreeling 1, Klara Heerink 1, Meinke van der Schaaf 1, Tatum van der Elst 1.

Vrijdag 4 augustus
Plek 5-8
Turkije – Nederland: 5-13
Periodestanden: 2-2, 0-4, 2-3, 1-4
Doelpunten Nederland: Pien Gorter 4, Tess van der Meer 2, Tatum van der Elst 1, Meinke van der Schaaf 1, Linde Haksteen 1, Renske Overdam 1, Iris Vreeling 1, Esmee Ouwens 1, Amy Kleinlugtebeld 1.

Donderdag 3 augustus
Kwartfinale
Nederland – Italië: 3-11
Periodestanden: 0-2, 2-5, 1-2, 0-2
Doelpunten Nederland: Tatum van der Elst 1, Pien Gorter 1, Amy Kleinlugtebeld 1.

Dinsdag 1 augustus
Nederland – Frankrijk: 16-5
Periodestanden: 3-1, 2-1, 5-1, 6-2
Doelpunten Nederland: Pien Gorter 4, Tess van der Meer 4, Amy Kleinlugtebeld 3, Tatum van der Elst 1, Meinke van der Schaaf 1, Linde Haksteen 1, Isa Verschoor 1, Iris Vreeling 1.

Maandag 31 juli
Griekenland – Nederland: 13-3
Periodestanden: 4-0, 2-2, 3-1, 4-0
Doelpunten Nederland: Tatum van der Elst 1, Amy Kleinlugtebeld 1, Tess van der Meer 1.

Zondag 30 juli
Nederland – Israël: 12-10
Periodestanden: 3-3, 2-2, 3-2, 4-3
Doelpunten Nederland: Amy Kleinlugtebeld 4, Pien Gorter 3, Linde Haksteen 2, Tatum van der Elst 2, Iris Vreeling 1.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 10:20

Agent in centrum Gouda mishandeld door 36-jarige man

Een 36-jarige man is zaterdagmiddag aangehouden in de Wilhelminastraat nadat hij een agent in zijn gezicht had geslagen. Agenten spraken de man aan omdat hij overlast veroorzaakte en dronken was. Uit het niets kreeg een agent een klap in zijn gezicht. 

Advertorial Zorg vandaag 08:00

Wil jij switchen van werkgever of als zij-instromer de (ouderen)zorg ingaan?

Bij woonzorgorganisatie Domus Valuas snappen ze dat het best een grote stap kan zijn om te switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan. Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met Domus Valuas of wil je meer informatie over een specifieke vacature? Plan dan nu via een digitaal momentje in met één van de recruiters Marianne of Shanise!

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.