De Goudse Schouwburg, Wendy van Bree
Advertorial Evenementen

Gouwe Bigband geeft openingsconcert Gouda bij Kaarslicht in schouwburg

Gouda bij Kaarslicht start ook dit jaar weer op vrijdag 15 december met een openingsconcert in de Goudse Schouwburg. En net als vorig jaar is het weer volledig gratis te bezoeken. Dit jaar verzorgt Gouwe Bigband het concert. Je hebt ze misschien vorig jaar gezien toen de band op Visbanken speelde.

muziek band gouwe bigband.jpg

Het repertoire van de band is net zo gevarieerd als het publiek dat ze aantrekken. Hans van Riemsdijk, lid van de band: 'Van soul en jazz tot latin, en zelfs kerstnummers en nieuwe pophits voor het openingsconcert, de Gouwe Bigband heeft voor ieder wat wils. We willen niet dat het publiek na een aantal nummers denkt: 'Nu hebben we wel genoeg gehoord'. Dus openen we Gouda bij Kaarslicht met een heel divers repertoire.'

Aan het roer staat bandleider Marijn Wigman. Hij brengt een frisse benadering mee als afgestudeerde van het conservatorium, gespecialiseerd in jazz.

De Gouwe Big Band bestaat inmiddels vijf jaar. De leden, een divers gezelschap variërend in de leeftijd van twintigers tot zeventigers, delen hun passie voor muziek, het publiek vermaken en jonge muzikale talenten een kans bieden om in de schijnwerpers te staan. 'Onze opzet was, en is nog steeds, muziek maken dat een breed publiek aanspreekt. Ons doel is het publiek meenemen met een groep die er veel plezier in heeft', vertelt van Riemsdijk.

De groep is vastbesloten muzikanten te verbinden in een tijd waarin muziekverenigingen het lastiger krijgen mensen met zich te verbinden. 'Als het even kan, betrekken we studenten in de muziek of mensen die zich in muziek willen ontwikkelen, om ze zo een podium te geven', vertelt van Riemsdijk. 'Zo willen we ook zorgen voor meer animo voor muziek.'

Het openingsconcert vindt plaats op vrijdag 15 december van 14u00 tot 15u00 en is gratis te bezoeken. Er hoeft niet te worden gereserveerd. Bezoek voor meer informatie over de programmering in de Schouwburg www.goudseschouwburg.nl, of de website van Gouda bij Kaarslicht via www.goudabijkaarslicht.nl.

 

 

 


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie gisteren 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater 26 apr. 2024 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.