De Goudse Schouwburg, Wendy van Bree
Advertorial Evenementen

Gouwe Bigband geeft openingsconcert Gouda bij Kaarslicht in schouwburg

Gouda bij Kaarslicht start ook dit jaar weer op vrijdag 15 december met een openingsconcert in de Goudse Schouwburg. En net als vorig jaar is het weer volledig gratis te bezoeken. Dit jaar verzorgt Gouwe Bigband het concert. Je hebt ze misschien vorig jaar gezien toen de band op Visbanken speelde.

muziek band gouwe bigband.jpg

Het repertoire van de band is net zo gevarieerd als het publiek dat ze aantrekken. Hans van Riemsdijk, lid van de band: 'Van soul en jazz tot latin, en zelfs kerstnummers en nieuwe pophits voor het openingsconcert, de Gouwe Bigband heeft voor ieder wat wils. We willen niet dat het publiek na een aantal nummers denkt: 'Nu hebben we wel genoeg gehoord'. Dus openen we Gouda bij Kaarslicht met een heel divers repertoire.'

Aan het roer staat bandleider Marijn Wigman. Hij brengt een frisse benadering mee als afgestudeerde van het conservatorium, gespecialiseerd in jazz.

De Gouwe Big Band bestaat inmiddels vijf jaar. De leden, een divers gezelschap variërend in de leeftijd van twintigers tot zeventigers, delen hun passie voor muziek, het publiek vermaken en jonge muzikale talenten een kans bieden om in de schijnwerpers te staan. 'Onze opzet was, en is nog steeds, muziek maken dat een breed publiek aanspreekt. Ons doel is het publiek meenemen met een groep die er veel plezier in heeft', vertelt van Riemsdijk.

De groep is vastbesloten muzikanten te verbinden in een tijd waarin muziekverenigingen het lastiger krijgen mensen met zich te verbinden. 'Als het even kan, betrekken we studenten in de muziek of mensen die zich in muziek willen ontwikkelen, om ze zo een podium te geven', vertelt van Riemsdijk. 'Zo willen we ook zorgen voor meer animo voor muziek.'

Het openingsconcert vindt plaats op vrijdag 15 december van 14u00 tot 15u00 en is gratis te bezoeken. Er hoeft niet te worden gereserveerd. Bezoek voor meer informatie over de programmering in de Schouwburg www.goudseschouwburg.nl, of de website van Gouda bij Kaarslicht via www.goudabijkaarslicht.nl.

 

 

 


Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.