Raymond Aarsman

GroenLinks Gouda de grote winnaar, D66 Gouda de grootste partij

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Gouda is GroenLinks Gouda als grootste politieke partij uit de stembus gekomen. De grootste partij is en blijft D66 Gouda.   

@groenlinksgouda is de grote winnaar geworden bij gemeenteraadsverkiezingen in Gouda: de partij van de nieuwe wethouder Michel Klijmij ging van 3 naar 5 zetels. En @d66gouda , de partij van wethouder Thierry van Vugt, is en blijft de grootste partij van Gouda. D66 ging zelfs van 4 naar 5 zetels. Zo blijkt uit de voorlopige einduitslag tijdens de verkiezingsavond. Maandag volgt de definitieve einduitslag.

 

30.405 Gouwenaars brachten een stem uit bij de gemeenteraadsverkiezingen van Gouda 2022. Dat komt neer op 51,71%. In 2018 was dat nog 56,44%.

Hoe nu verder?

Donderdag gaan de Goudse politieke partijen met elkaar in gesprek over de uitslag tijdens een openbare vergadering. Maandag wordt duidelijk hoe is gestemd op kandidaatsniveau. Vervolgens is op maandag 28 maart het afscheid van de oude raad, en twee dagen later de installatie van de nieuw verkozen raadsleden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.