Politie en handhaving 24 jan. 2023 18:44

Politie slingert bijna 50 fietsers op de bon

Enkele bikers van Politie Basisteam Gouda hebben maandagavond gecontroleerd op fietsverlichting. Er werden 40 fietsers bekeurd (en voorzien van lampjes). Verder zijn zeven bestuurders bekeurd voor onder meer het vasthouden van een telefoon en rijden door rood licht. Waar werd gecontroleerd, is niet bekend.

Politie en handhaving 4 jan. 2023 11:41

Twee verdachten opgepakt voor woninginbraak Vossiusstraat

De politie Gouda heeft naar aanleiding van een woninginbraak aan de Vossiusstraat op Tweede Kerstdag op maandag 2 januari twee verdachten van 21 en 25 jaar aangehouden. "Goed doorgepakt door Politie Gouda. De twee zitten achter een dikke deur en kunnen niet meer inbreken! Blijf wel alert en bel direct 112 als je verdachte personen bij woningen ziet!", aldus teamchef Peter Wijnen.

Politie en handhaving 4 jan. 2023 10:55

Politiechef Peter Wijnen zoekt leuke collega-teamchef

Peter Wijnen, teamchef van de Goudse politie, zoekt een leuke collega-teamchef om samen met hem leiding te mogen geven aan het Politie Basisteam Gouda. Lucille Albers-Smit, al weer een aantal jaren het vaste maatje van Peter Wijnen, is sinds een aantal weken niet meer werkzaam voor basisteam Gouda. Ze is aan de slag gegaan voor basisteam Scheveningen. 

Politie en handhaving 31 dec. 2022 12:45

SMS-bom verstuurd naar jonge klanten van drugsdealers

De politie heeft op vrijdag 30 december een sms-bom verstuurd naar bijna 1.000 contacten die werden aangetroffen in de telefoons van vermoedelijke drugsdealers. Het gaat veelal om jongeren tussen de 17 en 23 jaar, die hun drugs bestelden voor feestjes en het weekend. De sms moet ze bewust maken van de wereld achter hun drugsgebruik en stelt ook de vraag hoe ze hun eigen grens bewaken.

Politie en handhaving 30 dec. 2022 11:10

Gouwenaar met wapens en munitie aangehouden bij grensstreek

Een 27-jarige Gouwenaar is begin deze week tijdens een reguliere grenscontrole van de Koninklijke Marechaussee rond de grensstreek bij Babberich aangehouden. In het voertuig van de Gouwenaar vond de Marechaussee een airsoftwapen, een busje pepperspray en een plastic tas munitie. Bij een latere huiszoeking trof de politie nog een nepwapen aan.

Politie en handhaving 29 dec. 2022 12:02

Vrouw (90) vastgebonden bij woningoverval Stolwijk

Een 90-jarige vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag door twee mannen overvallen in haar woning aan de Bovenkerkseweg in onze buurgemeente Stolwijk. De bejaarde vrouw werd bij de overval vastgebonden. De daders gingen ervandoor met geld en sieraden.

Politie en handhaving 28 dec. 2022 20:38

Boa’s in Gouda werken nu ook in burger

Een deel van de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Gouda werkt vanaf woensdag 28 december soms niet in uniform, maar in hun eigen kleding. Met deze proef, die een half jaar zal duren, verwacht de gemeente Gouda dat de boa’s in sommige gevallen effectiever kunnen werken dan nu het geval is.

Politie en handhaving 20 dec. 2022 17:44

Handhavers Gouda controleren 27 garageboxen op Kromme Gouwe

Op bedrijventerrein Kromme Gouwe zijn afgelopen maandag 27 garageboxen gecontroleerd op gebruik en bestemming. Er zijn verschillende overtredingen vastgesteld op het gebied van brandveiligheid. Dit is onveilig voor de huurders van de garageboxen. De eigenaren zullen dan ook de nodige maatregelen treffen om de overtredingen te herstellen.

Politie en handhaving 13 dec. 2022 16:52

Goudse dief ziet gasflessen aan voor bierfusten

Een 22-jarige Gouwenaar was dronken of wilde dronken worden toen hij afgelopen zondag aan de haal ging met twee bierfusten die bij het Alphense restaurant Koeien en Kaas stonden. Althans, dat dacht hij. De Gouwenaar was in de veronderstelling dat het om fusten ging, maar bij zijn aanhouding kwam hij er snel achter dat hij dat mis had en dat hij gasflessen had buitgemaakt. Hoe dan ook: hij was de sjaak en werd aangehouden.