Gemeente Gouda

Jan Kees Oppelaar (PvdA) benoemd tot wethouder

Jan Kees Oppelaar is benoemd tot wethouder in de gemeente Gouda. De gemeenteraad stemde woensdagavond in met zijn benoeming. Oppelaar neemt het stokje over van Rogier Tetteroo die eind mei de Goudse politiek heeft verlaten.

Oppelaar neemt het stokje over van Rogier Tetteroo die eind mei de politiek heeft verlaten. De portefeuilles van Oppelaar blijven hetzelfde, namelijk Ruimtelijke ordening en strategisch grondbeleid, Wonen, buurt- en wijkontwikkeling en Werk en Inkomen.

Oppelaar is sinds juli 2022 raadslid in Gouda. Daarvoor werkte hij onder meer als politiek adviseur voor de landelijke Partij van de Arbeid en partijvoorzitter. In zijn laatste functie werkte hij voor het ministerie van Justitie en Veiligheid als beleidsadviseur voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Oppelaar woont samen met zijn vrouw en kind in Gouda, in de wijk Korte Akkeren.

Oppelaar: “Het werken aan bestaanszekerheid voor álle Gouwenaars, meer betaalbare woningen en het bestrijden van armoede ervaar ik als een van mijn grootste opdrachten. Met een buurtgerichte aanpak wil ik verder werken aan de leefbaarheid in onze wijken. Met veel energie ga ik in onze prachtige stad aan de slag en wil ik voor mensen het verschil maken. Ik kijk ernaar uit om m’n handen uit de mouwen te steken als lid van het college van BenW.”

jan kees oppelaar benoeming pieter verhoeve.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.