Theo Krins
Advertorial Evenementen

PaasOntbijt vol Verrassingen voor veel Gouwenaars

Een Paasontbijt voor een paar duizend mensen gratis op de markt van Gouda op 1 april? Dat zou zomaar een grap kunnen zijn. Maar sinds 2016 is heel Gouda welkom op Tweede bij het jaarlijkse PaasOntbijt op de markt. Dit jaar valt Tweede Paasdag op 1 april. Daarom besloten de altijd creatieve organisatoren van het PaasOntbijt om dit keer te gaan voor het thema ‘Verrassing!”.

Paasontbijt markt stadhuis stervorm.jpeg

Grapjes en verrassingen

Op allerlei manieren zullen tijdens het ontbijt de grapjes en verrassingen voorbijkomen. Maar de allerbelangrijkste verrassing blijft nog altijd dat wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, vluchteling, toerist, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn welkom! Het doel van het Paasontbijt is dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en letterlijk zien zitten, elkaar ontmoeten en verbinding met elkaar zoeken. Iedereen is hartelijk welkom om samen met duizenden anderen aan te schuiven en je te laten verrassen.

Een paar kleine verrassingen wil de organisatie wel kwijt. Zo zijn er ook dit jaar weer zo’n 250 vrijwilligers uit allerlei kerken en politiek die zorgen dat alles klaar staat en de gasten bedienen. Er is natuurlijk ook muziek, maar hoe of wat blijft een verrassing.

Dominee Maarten van ‘Een Huis Vol’

Bij elk PaasOntbijt hoort een dominee die in een paar minuten iets vertelt over Pasen. De dominee komt steeds uit een andere kerk en dit keer is het ook nog eens een ‘bekende Nederlander’. Dominee Maarten Blom van de ICF (International Christian Fellowship) is dit jaar degene die het PaasOntbijt mag inleiden. Hij is bekend van het programma ‘Een Huis Vol’. Met hun 8 kinderen vormen zij een gezellig chaotische familie. Eén van de acht heeft een hele verrassende plek in dit gezin. Wat dat met Pasen te maken heeft zal Maarten die ochtend vertellen.

Verhalenvertellers

Tijdens het ontbijt lopen er verhalenvertellers langs de tafels. Ze toveren een verrassend mooi en kort verhaal uit hun hoge hoed, om daarna weer verder te gaan en op een andere plek hun verhaal kwijt te kunnen. De verhalenvertellers zijn de weken door regisseur Peter Meijer van het Zwaanstheater gecoacht. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Innovatie Cultuurfonds vaan de Gemeente Gouda.

Gratis en aanmelden niet nodig

Aanmelden voor het PaasOntbijt Gouda is niet nodig en helemaal gratis voor de bezoekers. Het wordt mede mogelijk gemaakt door de GoudApot, de SBG, de kerken in Gouda en vele andere sponsors. Het PaasOntbijt begint klokslag 10u00 op de markt.

Meer informatie: www.paasontbijtgouda.nl email: info@paasontbijtgouda.nl


Meer nieuws

Advertorial Zorg vandaag 08:00

Wil jij switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan?

Bij woonzorgorganisatie Domus Valuas snappen ze dat het best een grote stap kan zijn om te switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan. Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met Domus Valuas of wil je meer informatie over een specifieke vacature? Plan dan nu via een digitaal momentje in met één van de recruiters Marianne of Shanise!

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie gisteren 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot.