Politicus en ereburger Jan van Dijk (84) overleden

Joh. D. van Dijk is afgelopen weekeinde op 84 jarige leeftijd overleden. Van Dijk zat ruim zestig jaar in de politiek. Voornamelijk als Gouds raadslid, wethouder, fractievoorzitter en lid van Provinciale Staten. Voor de VVD maar ook even voor de Gouda's 50+-partij. Voor al zijn politieke inzet voor Gouda is Van Dijk benoemd tot ereburger van de stad.

Bestuurlijke functies

Tijdens een druk bezochte Algemene Leden Vergadering van Gouda’s 50+ partij trad Jan van Dijk op 3 december 2014 officieel terug als bestuursvoorzitter. Halverwege 2014 gaf hij al aan te stoppen vanwege zijn leeftijd, toen 76 jaar en gezondheidsredenen. Hij vond het welletjes na een politiek leven van 60 jaar. In die 60 jaren heeft hij een scala van bestuurlijke functies bekleed, zowel landelijk, provinciaal als lokaal in Gouda.

Toen hij 16 jaar was werd hij lid van de VVD. Bij de JOVD is hij voorzitter van de Goudse afdeling en van District Zuidwest Zuid-Holland en West Brabant geweest. Daarna heeft hij bij de landelijke bestuursvereniging VVD en in de Goudse VVD afdeling zes jaar een bestuursfunctie bekleed.

Namens de VVD Gouda heeft hij 28 jaar als raadslid in de Gemeenteraad gezeten en ook was hij daar 2 jaar wethouder. In de Provinciale Staten was hij 25 jaar Statenlid. Bij Midden-Holland is hij 4 jaar lid van het dagelijks bestuur geweest (toen nog met 24 gemeenten).

Na ruim 50 jaar VVD stapte hij in 2005, samen met enkele andere VVD fractieleden, over naar de Gouda’s 50+ partij. Dat gebeurde toen de gehele fractie van de VVD de lokale afdeling verliet na een conflict over de kandidatenlijst van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen. Van Dijk is 4 jaar raadslid geweest voor Gouda's 50+ partij, en in 2010 werd hij bestuursvoorzitter.

Jan van Dijk werd in december 2014 door de vicevoorzitter en door de fractievoorzitter bedankt voor zijn inzet, goede adviezen en vooral zijn vriendschap. Tijdens zijn afscheidswoord liet hij weten dat hij nog steeds lid is van zijn jeugdliefde, de landelijke VVD, maar dat Gouda’s 50+ partij diep in zijn hart geworteld zit. Hij bleef de partij  steunen en adviseren en benadrukte de vriendschap in de afgelopen jaren bij de partij.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniƫl Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!