Politicus en ereburger Jan van Dijk (84) overleden

Joh. D. van Dijk is afgelopen weekeinde op 84 jarige leeftijd overleden. Van Dijk zat ruim zestig jaar in de politiek. Voornamelijk als Gouds raadslid, wethouder, fractievoorzitter en lid van Provinciale Staten. Voor de VVD maar ook even voor de Gouda's 50+-partij. Voor al zijn politieke inzet voor Gouda is Van Dijk benoemd tot ereburger van de stad.

Bestuurlijke functies

Tijdens een druk bezochte Algemene Leden Vergadering van Gouda’s 50+ partij trad Jan van Dijk op 3 december 2014 officieel terug als bestuursvoorzitter. Halverwege 2014 gaf hij al aan te stoppen vanwege zijn leeftijd, toen 76 jaar en gezondheidsredenen. Hij vond het welletjes na een politiek leven van 60 jaar. In die 60 jaren heeft hij een scala van bestuurlijke functies bekleed, zowel landelijk, provinciaal als lokaal in Gouda.

Toen hij 16 jaar was werd hij lid van de VVD. Bij de JOVD is hij voorzitter van de Goudse afdeling en van District Zuidwest Zuid-Holland en West Brabant geweest. Daarna heeft hij bij de landelijke bestuursvereniging VVD en in de Goudse VVD afdeling zes jaar een bestuursfunctie bekleed.

Namens de VVD Gouda heeft hij 28 jaar als raadslid in de Gemeenteraad gezeten en ook was hij daar 2 jaar wethouder. In de Provinciale Staten was hij 25 jaar Statenlid. Bij Midden-Holland is hij 4 jaar lid van het dagelijks bestuur geweest (toen nog met 24 gemeenten).

Na ruim 50 jaar VVD stapte hij in 2005, samen met enkele andere VVD fractieleden, over naar de Gouda’s 50+ partij. Dat gebeurde toen de gehele fractie van de VVD de lokale afdeling verliet na een conflict over de kandidatenlijst van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen. Van Dijk is 4 jaar raadslid geweest voor Gouda's 50+ partij, en in 2010 werd hij bestuursvoorzitter.

Jan van Dijk werd in december 2014 door de vicevoorzitter en door de fractievoorzitter bedankt voor zijn inzet, goede adviezen en vooral zijn vriendschap. Tijdens zijn afscheidswoord liet hij weten dat hij nog steeds lid is van zijn jeugdliefde, de landelijke VVD, maar dat Gouda’s 50+ partij diep in zijn hart geworteld zit. Hij bleef de partij  steunen en adviseren en benadrukte de vriendschap in de afgelopen jaren bij de partij.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.