D66 Gouda

Raad verwelkomt Bram Talman en neemt afscheid van Mieke Kars

Mieke Kars heeft woensdagavond de Goudse politiek verlaten als raadslid bij D66 Gouda. Kars kan haar politieke werk niet meer combineren met haar baan bij de Belastingdienst. Bram Talman neemt haar plaats in als raadslid. Talman was voorheen burgerraadslid voor D66 Gouda.

"Met dubbel gevoel neem ik afscheid van Goudse raad. Raadslid zijn is eervol en ik was hier nog niet mee klaar. Tegelijkertijd doet zich een kans voor in mijn werk waardoor het niet meer te combineren is. Gelukkig staat ⁦‪@multesimus⁩ als opvolger klaar...", aldus Kars.

Kars heeft zich de afgelopen vijf jaar op diverse thema’s ingezet in de gemeenteraad. Eén van de voor Kars belangrijke thema’s, was de democratie en haar legitimatie. Dit kwam tot uiting in haar inzet voor het raadsbreed werken, de regionale samenwerking en in haar streven om de Goudse gemeenteraad een betere afspiegeling te laten worden van de Goudse bevolking.  

Daarnaast was haar inbreng in de raad altijd gericht op een duurzame, gezonde en groene stad, onder het motto: “Wat we doen, doen we duurzaam”. Dit bracht Kars tot uiting in concrete voorstellen bij de omgevingswet, de energiestrategie en vergroening van de stad.

Mieke Kars: “Ik neem met een dubbel gevoel afscheid van de Goudse raad en mijn D66 fractiegenoten. Raadslid zijn is heel eervol. Je krijgt de kans om te doen wat nodig is voor Goudse inwoners en bedrijven. Bij mijn inbreng had ik altijd de Goudse jongere van de toekomst in gedachten”.

“Ik was hier nog niet mee klaar en heb nog veel ideeën voor Gouda. Tegelijkertijd doet zich een kans voor in mijn baan bij de Belastingdienst. Een uitdaging die helaas niet te combineren is met het raadswerk. Gelukkig staat er een kundig opvolger klaar”.

Els Borst Netwerk Inspiratieprijs

Kars heeft veel voor de locale D66 betekend. Dat zag ook de landelijke D66. Kars was in 2019 een van de vijf genomineerden voor de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs. De Els Borst InspiratiePrijs ging uiteindelijk naar Raquel García Hermida-Van der Walle. Het Els Borst Netwerk is een netwerk van vrouwen én mannen van D66. Doel is om vrouwen te ondersteunen en te empoweren om zo hun inzet binnen én buiten de politiek duurzaam te vergroten.

De Els Borst Netwerk Inspiratieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een inspirerende D66-vrouw die iets bijzonders heeft bereikt voor de partij. Dit kan op bestuurlijk gebied binnen de afdeling of omdat zij – tegen de stroom in – een belangrijk initiatiefvoorstel door de gemeenteraad heeft gekregen. Het kan zijn dat ze een bijzonder track record heeft, geweldige resultaten boekt of een stevige staat van dienst heeft. Maar een nominatie kan ook betekenen dat zij zich op een aansprekende manier binnen de politieke omgeving beweegt.

Afscheid

D66 Gouda nam bij de raadsvergadering van 17 mei afscheid van Kars. Bij diezelfde raadsvergadering werd Talman benoemd. Talman is als burgerraadslid al vijf jaar fractielid van D66. Talman heeft veel kaas gegeten van bestemmingsplannen en de transitie naar het gebruik van duurzamere energie.

Bram Talman: “De opgedane ervaringen, veelal in samenwerking met Mieke, neem ik mee naar mijn raadslidmaatschap. Evenals mijn inzet en benaderbaarheid”

De fractie van D66 betreurt het vertrek van Mieke Kars. Fractievoorzitter Evert Bobeldijk: “We gunnen haar de nieuwe uitdaging van harte, maar voor de fractie is het natuurlijk een verlies. We zijn blij dat we met Bram een goede, volledig ingewerkte, opvolger klaar hebben staan. Fijn voor hem dat hij na zijn jarenlange inzet in de fractie nu ook een echte raadszetel mag gaan innemen.”

Op de foto staat Mieke Kars links, Bram Talman tweede van rechts.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie gisteren 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater 26 apr. 2024 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.