D66 Gouda

Raad verwelkomt Bram Talman en neemt afscheid van Mieke Kars

Mieke Kars heeft woensdagavond de Goudse politiek verlaten als raadslid bij D66 Gouda. Kars kan haar politieke werk niet meer combineren met haar baan bij de Belastingdienst. Bram Talman neemt haar plaats in als raadslid. Talman was voorheen burgerraadslid voor D66 Gouda.

"Met dubbel gevoel neem ik afscheid van Goudse raad. Raadslid zijn is eervol en ik was hier nog niet mee klaar. Tegelijkertijd doet zich een kans voor in mijn werk waardoor het niet meer te combineren is. Gelukkig staat ⁦‪@multesimus⁩ als opvolger klaar...", aldus Kars.

Kars heeft zich de afgelopen vijf jaar op diverse thema’s ingezet in de gemeenteraad. Eén van de voor Kars belangrijke thema’s, was de democratie en haar legitimatie. Dit kwam tot uiting in haar inzet voor het raadsbreed werken, de regionale samenwerking en in haar streven om de Goudse gemeenteraad een betere afspiegeling te laten worden van de Goudse bevolking.  

Daarnaast was haar inbreng in de raad altijd gericht op een duurzame, gezonde en groene stad, onder het motto: “Wat we doen, doen we duurzaam”. Dit bracht Kars tot uiting in concrete voorstellen bij de omgevingswet, de energiestrategie en vergroening van de stad.

Mieke Kars: “Ik neem met een dubbel gevoel afscheid van de Goudse raad en mijn D66 fractiegenoten. Raadslid zijn is heel eervol. Je krijgt de kans om te doen wat nodig is voor Goudse inwoners en bedrijven. Bij mijn inbreng had ik altijd de Goudse jongere van de toekomst in gedachten”.

“Ik was hier nog niet mee klaar en heb nog veel ideeën voor Gouda. Tegelijkertijd doet zich een kans voor in mijn baan bij de Belastingdienst. Een uitdaging die helaas niet te combineren is met het raadswerk. Gelukkig staat er een kundig opvolger klaar”.

Els Borst Netwerk Inspiratieprijs

Kars heeft veel voor de locale D66 betekend. Dat zag ook de landelijke D66. Kars was in 2019 een van de vijf genomineerden voor de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs. De Els Borst InspiratiePrijs ging uiteindelijk naar Raquel García Hermida-Van der Walle. Het Els Borst Netwerk is een netwerk van vrouwen én mannen van D66. Doel is om vrouwen te ondersteunen en te empoweren om zo hun inzet binnen én buiten de politiek duurzaam te vergroten.

De Els Borst Netwerk Inspiratieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een inspirerende D66-vrouw die iets bijzonders heeft bereikt voor de partij. Dit kan op bestuurlijk gebied binnen de afdeling of omdat zij – tegen de stroom in – een belangrijk initiatiefvoorstel door de gemeenteraad heeft gekregen. Het kan zijn dat ze een bijzonder track record heeft, geweldige resultaten boekt of een stevige staat van dienst heeft. Maar een nominatie kan ook betekenen dat zij zich op een aansprekende manier binnen de politieke omgeving beweegt.

Afscheid

D66 Gouda nam bij de raadsvergadering van 17 mei afscheid van Kars. Bij diezelfde raadsvergadering werd Talman benoemd. Talman is als burgerraadslid al vijf jaar fractielid van D66. Talman heeft veel kaas gegeten van bestemmingsplannen en de transitie naar het gebruik van duurzamere energie.

Bram Talman: “De opgedane ervaringen, veelal in samenwerking met Mieke, neem ik mee naar mijn raadslidmaatschap. Evenals mijn inzet en benaderbaarheid”

De fractie van D66 betreurt het vertrek van Mieke Kars. Fractievoorzitter Evert Bobeldijk: “We gunnen haar de nieuwe uitdaging van harte, maar voor de fractie is het natuurlijk een verlies. We zijn blij dat we met Bram een goede, volledig ingewerkte, opvolger klaar hebben staan. Fijn voor hem dat hij na zijn jarenlange inzet in de fractie nu ook een echte raadszetel mag gaan innemen.”

Op de foto staat Mieke Kars links, Bram Talman tweede van rechts.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.