Raymond Aarsman

Sjoerd Sjoerdsma verkenner voor coalitie in Gouda

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend, tijd voor de volgende stap in het proces om een nieuw college te vormen. D66 is evenals de vorige twee verkiezingen als grootste uit de bus gekomen in Gouda. De partij neemt dus het voortouw bij de eerste stappen in het formatieproces. De partij heeft Sjoerdsma bereid gevonden om de gemeenteraad in dat deel van het proces te begeleiden.

Sjoerd Sjoerdsma (40) is sinds 2012 kamerlid voor D66. In die functie voerde hij het woord over Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Asiel en Migratie. Daarvoor was hij diplomaat in Afghanistan en de Palestijnse Gebieden.

Sjoerd Sjoerdsma: “Ik ben vereerd om te mogen helpen bij de vorming van het nieuwe college van Gouda. Ik hoop zo snel mogelijk alle partijen te spreken over hun wensen voor het bestuur en de politieke cultuur van de stad.”

Maandag aan de slag


Sjoerdsma gaat maandag aan de slag. Hij zal alle partijen uitnodigen voor een gesprek om zo de mogelijke coalities en de wensen van de diverse partijen te verkennen. Bij de gesprekken zal ook aandacht zijn voor vernieuwingen in de bestuurs- en politieke cultuur in de stad.

De gedachte is om de gesprekken met de partijen uiterlijk dinsdag 29 maart af te ronden. Het advies van de verkenner kan dan enkele dagen klaar zijn, waarna een volgende fase in de besprekingen voor een nieuwe coalitie kan starten. Dat past in de ambitie om de gehele formatieperiode aanzienlijk korter te laten zijn dan die van vier jaar geleden.

Vaart erin houden

Evert Bobeldijk, fractievoorzitter van D66 Gouda: “We zijn heel blij dat we Sjoerd Sjoerdsma bereid hebben gevonden om deze klus daadkrachtig op te pakken. We hebben alle vertrouwen dat de gesprekken met alle partijen de juiste informatie gaan opleveren voor een goed vervolgtraject. Ik hoop op een snel en bondig advies, zodat we de vaart erin kunnen houden”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Gouda gisteren 09:35

Dag begint zonnig en wordt al snel tropisch warm

De zondag begint zonnig en het wordt al snel weer tropisch warm. Het wordt maximaal 30 graden aan zee tot 34 graden in het zuiden. De luchtvochtigheid stijgt, waardoor het 's middags broeierig warm kan aanvoelen. Maandag koelt het af en wordt het 26 tot 29 graden. Ook dan is een enkele onweersbui mogelijk.

Kunst gisteren 09:00

In expo INGEZETENEN delen kunstenaars hun visie op ⁦‪Gouda750jaar‬⁩

I N G E Z E T E N E N  is een project speciaal voor de viering van 750 jaar Gouda en vindt plaats van 20 juli t/m 11 september 2022. In dit project zijn het dan ook de Goudse bewoners die zelf onderdeel zijn van meerdere bijzondere kunstwerken. Aan de tentoonstelling nemen ruim 20 Gouds ingezeten kunstenaars deel met elk een eigen visie op 750 jaar Gouda. Resultaat is een bijzonder boeiende kunstroute over het fraaie GOUDasfalt-terrein met een mooie diversiteit aan kunstwerken en stof tot nadenken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 08:00

Gratis energie advies aan huis en bespaar op je rekening

Tot wel € 500,- of meer per jaar besparen op je energierekening, met de huidige prijzen? Dat kan vrij eenvoudig als je weet waar je op moet letten. Daarom biedt de gemeente Gouda haar inwoners een gratis energieadvies aan. Dat is zeer nuttig, zeker nu het stookseizoen loopt en de energieprijzen flink zijn gestegen en hoogstwaarschijnlijk nog gaan stijgen.    

Advertorial Bankzaken 13 aug. 2022 13:00

Benieuwd of Rabobank iets voor jouw vereniging of stichting kan betekenen?

Het hoort bij de coöperatieve Rabobank. Een deel van de winst teruggeven aan de gemeenschap. Met het Rabo Coöperatiefonds ondersteunt Rabobank Hollandse IJssel verenigingen en stichtingen die bij Rabobank bankieren met donaties voor lokale maatschappelijke initiatieven. Ook zetten zij kennis en verbindingskracht in om deze initiatieven te versterken.