Raymond Aarsman

Sjoerd Sjoerdsma verkenner voor coalitie in Gouda

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend, tijd voor de volgende stap in het proces om een nieuw college te vormen. D66 is evenals de vorige twee verkiezingen als grootste uit de bus gekomen in Gouda. De partij neemt dus het voortouw bij de eerste stappen in het formatieproces. De partij heeft Sjoerdsma bereid gevonden om de gemeenteraad in dat deel van het proces te begeleiden.

Sjoerd Sjoerdsma (40) is sinds 2012 kamerlid voor D66. In die functie voerde hij het woord over Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Asiel en Migratie. Daarvoor was hij diplomaat in Afghanistan en de Palestijnse Gebieden.

Sjoerd Sjoerdsma: “Ik ben vereerd om te mogen helpen bij de vorming van het nieuwe college van Gouda. Ik hoop zo snel mogelijk alle partijen te spreken over hun wensen voor het bestuur en de politieke cultuur van de stad.”

Maandag aan de slag


Sjoerdsma gaat maandag aan de slag. Hij zal alle partijen uitnodigen voor een gesprek om zo de mogelijke coalities en de wensen van de diverse partijen te verkennen. Bij de gesprekken zal ook aandacht zijn voor vernieuwingen in de bestuurs- en politieke cultuur in de stad.

De gedachte is om de gesprekken met de partijen uiterlijk dinsdag 29 maart af te ronden. Het advies van de verkenner kan dan enkele dagen klaar zijn, waarna een volgende fase in de besprekingen voor een nieuwe coalitie kan starten. Dat past in de ambitie om de gehele formatieperiode aanzienlijk korter te laten zijn dan die van vier jaar geleden.

Vaart erin houden

Evert Bobeldijk, fractievoorzitter van D66 Gouda: “We zijn heel blij dat we Sjoerd Sjoerdsma bereid hebben gevonden om deze klus daadkrachtig op te pakken. We hebben alle vertrouwen dat de gesprekken met alle partijen de juiste informatie gaan opleveren voor een goed vervolgtraject. Ik hoop op een snel en bondig advies, zodat we de vaart erin kunnen houden”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.