Tien getuigen graskaaskeuring, dat hadden er honderden kunnen zijn

De allereerste graskaaskeuring van Nederland vond afgelopen week plaats in de Goudse Agnietenkapel. Wethouder Thierry van Vugt reikte de prijzen uit voor de beste boeren graskaas, de beste karnemelk en de beste roomboter. De felicitaties aan Kaasboerderij Speksnijder, Zuivelboerderij Avezaat en Den Eelder!

Dat alles gebeurde voor de ogen en ter goedkeuring van tien getuigen. Dat hadden er volgens citywatcher en medewerker van de Goudse Kaasmarkten er "tientallen zo niet honderden moeten zijn..."
 
"Wie maakt de lekkerste graskaas. Hmm. Ik was heel toevallig bij de prijsuitreiking afgelopen vrijdag. Vijf tot tien  getuigen waren erbij. Wat een armoe en slecht georganiseerd. Dat had je toch op en tijdens de kaasmarkt moeten doen? Vijf tot tien toeschouwers in de Agnietenkapel! Dat hadden er tientallen zo niet honderden moeten zijn!"
 
"Nou ja, met zijn 5-en zagen wij de prijswinnaars: de beste graskaas-makers waren de broers Speksnijder uit Lekkerkerk, de beste boerenkarnemelk kwam uit Leveroy en de beste boerenroomboter uit Well. Allemaal met de wethouder op de foto. Allen geluk gewenst...", zo besluit Baarspul.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 07:52

Geef je mening over de inrichting van de openbare ruimte

Waar moet de gemeente volgens jou rekening mee houden bij de inrichting van de ruimte op straat? Moet er meer ruimte komen voor het openbaar vervoer? Of voor de auto? Of juist voor meer groen en speelplekken? De keuzes die de gemeente hierover maakt, bepalen jouw leefomgeving. Daarom wil de gemeente weten wat jij belangrijk vindt. Vul de vragenlijst digitaal in. Meedoen duurt ongeveer 20 minuten.

Actie vandaag 07:40

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Advertorial Koningsdag vandaag 07:00

De Goudse Fruitmachine draait dit jaar voor Prinsenhof

De Goudse Fruitmachine staat ook dit jaar weer tijdens Koningsdag op De Raam aan de Oranjeboulevard. De Goudse Fruitmachine wordt gerund en gedraaid door Cora, Annemarie, Christel, Wanda en André. Dat doen ze nu voor het derde jaar op rij. Altijd leuk, zeker voor de kinderen. Daarbij doen ze het voor het goede doel. Dit jaar is dat de Prinsenhof van Zorgpartners Midden Holland.

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.