Waterpoloër Guus van IJperen verlaat GZC DONK

Waterpoloër Guus van IJperen verlaat de Goudse waterpoloclub GZC Donk. De international Van IJperen maakt de overstap naar het Spaanse CN Sabadell, de club van de Goudse waterpoloster Sabrina van der Sloot. Van IJperen stopt ook even met zijn studie om zich volledig te focussen op het waterpolo.

Guus van IJperen staat voor zijn tweede Spaanse avontuur. Over twee weken meldt hij zich bij topclub CN Sabadell. “Supergaaf om in de groepsfase van de Champions League te spelen. Daarvoor zet ik graag mijn studie op een lager pitje.”

De 28-jarige allrounder speelde al eerder in Barcelona. Van 2016 tot 2019 was CN Barcelona zijn werkgever. Met het landskampioenschap met GZC Donk op zak strijkt hij nu weer neer aan de Middelandse Zee.

Van IJperen kwam in augustus 2019 naar de Goudse eredivisionist. Daarvoor speelde hij bij het Spaanse CN Barcelona. De 28-jarige international liet het Spaanse CN Barcelona na drie jaar achter zich om het trainingsprogramma van Oranje te kunnen volgen ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio. Nu keert hij dus weer terug naar de Spaanse competitie.

Van IJperen had en stond nog onder contract bij GZC Donk. "Maar deze stap willen we Guus niet onthouden. We hopen dat hij na zijn Spaanse avontuur weer bij ons terugkeert", aldus trainer/coach Ingmar Veenhuis.

CN Sabadell, waar de Goudse Sabrina van der Sloot bij de damestak vorig seizoen nagenoeg alle hoofdprijzen won, speelt ook met de heren mee om de prijzen. Vorig seizoen werd de reguliere competitie afgesloten op de eerste plek, maar moest de titel gelaten worden aan CN Atletic Barceloneta. De goede eindrangschikking gaf wel recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League.

“Dat gaf voor mij de doorslag”, zegt de speler die z’n waterpolocarrière begon bij De Kempvis. “Ik heb het enorm naar m'n zin gehad bij GZC Donk en ik vond het ook moeilijk om de C-jongens los te laten die ik vier jaar training heb gegeven. Maar door deze stap kan ik me weer meten met de allerbeste spelers. Daar doe je het toch voor.”

Van IJperen, die vanaf 2019 naast het fulltime programma in Zeist een hbo-opleiding Logistiek volgde, zet de studie een jaartje stil. “M’n laatste jaar is niet vanuit het buitenland te volgen. Dat rond ik later wel af. Nu eerst weer de volledige focus op waterpolo in een topcompetitie. Ik heb er erg veel zin in!”

Momenteel traint Van IJperen nog met de Oranjemannen in Zeist waar het zomertraject wordt afgerond met een stage met China. Op dinsdag 8 augustus (20u00, Dordrecht) en zaterdag 11 augustus (18u00, Ede) spelen zij officiële interlands. 

Onlangs kwalificeerden de Oranjemannen zich in Amersfoort voor het EK dat op 3 januari begint in Israël. Omdat zij zich niet hebben geplaatst voor het WK kunnen de pijlen nu al op ‘Netanya’ worden gericht. Als afsluiting van de zomer werkt de ploeg van Harry van der Meer van 5 tot en met 12 augustus een trainingsstage af met China in Zeist. Onderdeel daarvan zijn twee officiële interlands.     

Op 8 augustus organiseert MNC Dordrecht om 20u00 de wedstrijd in de Sportboulevard (Dordrecht). Op 12 augustus organiseert Polar Bears om 18u00 de interland in de Peppel (Ede).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 10:20

Agent in centrum Gouda mishandeld door 36-jarige man

Een 36-jarige man is zaterdagmiddag aangehouden in de Wilhelminastraat nadat hij een agent in zijn gezicht had geslagen. Agenten spraken de man aan omdat hij overlast veroorzaakte en dronken was. Uit het niets kreeg een agent een klap in zijn gezicht. 

Advertorial Zorg vandaag 08:00

Wil jij switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan?

Bij woonzorgorganisatie Domus Valuas snappen ze dat het best een grote stap kan zijn om te switchen van werkgever of om als zij-instromer de (ouderen)zorg in te gaan. Wil jij op een laagdrempelige manier kennismaken met Domus Valuas of wil je meer informatie over een specifieke vacature? Plan dan nu via een digitaal momentje in met één van de recruiters Marianne of Shanise!

Advertorial Theater gisteren 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels gisteren 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie gisteren 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot.