Widex GZC Donk

Widex GZC Donk wacht zware klus in Nijverdal

De heren van Widex GZC Donk wacht vanmiddag in Nijverdal een zware klus in de terugwedstrijd tegen Het Ravijn. Zaterdagavond gingen de mannen van Ingmar Veenhuis kansloos ten onder tegen het geweld en scherpte van Het Ravijn: 10-17 verlies. 

Widex GZC Donk moest het zaterdagavond doen zonder vaste doelman Bram van Rossum. Die zat ziek thuis. Stand-in Marijn van Wanrooij kreeg dat een uur voor de wedstrijd pas te horen. Geen goede voorbereiding dus. Maar eigenlijk had de tweede doelman weinig schuld aan de zeventien tegengoals. 

De cijfers van de uiteindelijke einduitslag en het aantal persoonlijke fouten (P's) - 7 voor Widex GZC Donk en 15 voor Het Ravijn - spraken boekdelen. Widex GZC Donk had duidelijk een off-day. De wedstrijd stond dan ook in schril contrast met die van vorige week tegen AZC Alphen. Maar ja, dan hebben we het ook over een aartsrivaal, waarbij wellicht andere sentimenten ook een rol spelen. Al moet het gegeven dat Zeno Reuten, ex-coach van Widex GZC Donk, nu op de bank bij Het Ravijn zit, ook wel wat geestdrift oproepen. 

Enfin, Widex GZC Donk moet vanmiddag vanaf 15u15 aan de bak om sowieso de achterstand goed te maken en winst te boeken. We gaan het zien.

KNZB Bekercompetitie

De KNZB Bekercompetitie barst dit weekend los. Bij de heren staat de eerste ronde op het programma. In een uit- en thuiswedstrijd worden de kwartfinalisten bepaald. De heren van Widex GZC Donk nemen het in de dubbel op tegen Het Ravijn. De dames beginnen volgende week aan hun bekertoernooi.

ZV De Zaan en UZSC zijn al zeker van de kwartfinale. Zij waren vrijgeloot voor de eerste ronde. Ook ZPC Amersfoort weet zich inmiddels zeker van de volgende ronde, aangezien tegenstander De Ham zich heeft teruggetrokken. KNZB Beker Heren

Zondag 3 april
15:00 uur Schuurman BZC – PSV
Scheidsrechters: Van Neutegem en Bijeman

15:15 uur Het Ravijn – Widex GZC Donk
Scheidsrechters: Zwart en Dutilh-Dumas

16:00 uur AZC – ZPB H&L Productions
Scheidsrechters: Evers en Van Duijnen

17:30 uur ZVL-1886 Center – Polar Bears
Scheidsrechters: Schapers en Taylan

18:50 uur SVH – Waterpolo Den Haag
Scheidsrechters: Van den Heuvel en Reemnet


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Koningsdag vandaag 07:00

De Goudse Fruitmachine draait dit jaar voor Prinsenhof

De Goudse Fruitmachine staat ook dit jaar weer tijdens Koningsdag op De Raam aan de Oranjeboulevard. De Goudse Fruitmachine wordt gerund en gedraaid door Cora, Annemarie, Christel, Wanda en André. Dat doen ze nu voor het derde jaar op rij. Altijd leuk, zeker voor de kinderen. Daarbij doen ze het voor het goede doel. Dit jaar is dat de Prinsenhof van Zorgpartners Midden Holland.

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.