Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Sport 7 jun. 2024 19:00

Goudse junioren reddingsbrigade trainen voor EJK Lifesaving

Nog een paar weken en dan gaat het European Youth Lifesaving Championship in Duitsland van start. De top van de Europese lifesavingsport (tot 18 jaar) zal hierbij aanwezig zijn. Nederland wordt vertegenwoordigd door 12 junioren, waarvan 6 meisjes en 6 jongens. Goudse Reddingsbrigade lifesavers Eric Schep, Timo van Dam, Jasmijn de Roon, Tygo Gerts en Max Cornelissen reizen mee als lid van Lifesaving Team Nederland. 

Sport 20 mei 2024 11:39

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Sport 13 mei 2024 12:07

Goudse Roei- en Zeil junioren roeien zich ook internationaal in de medailles

Tijdens de International May Regatta in Gent (België) op 11 en 12 mei hebben Dauwe Krijtenburg, Mees van der Westen, Thijs Wiggers en Ruben Beuning brons gehaald in de dubbelvier voor jongens tot en met 16 jaar. Emma Wissing en Milou Galdeij deden het met zilver in de dubbeltwee voor meisjes tot en met 16 jaar zelfs nog ietsje beter. Daarnaast werden, in de 14 wedstrijden waarin gestart is, nog vele top-10 plaatsen gehaald tegen roeiers uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nederland en Portugal.

Sport 6 mei 2024 08:52

GZC DONK Masters grossieren medailles op ONMK

De Master zwemmers van GZC DONK hebben de afgelopen vier dagen in Eindhoven gestreden op het Open Nederlands Kampioenschap voor Masterzwemmers (ONMK). Het ONMK leverde GZC DONK 8x Goud, 4, Zilver en 10x brons op.

Sport 30 apr. 2024 09:55

Jiu jitsuka Boy Vogelzang pakt goud op Grand Prix in Parijs

Jiu jitsuka Boy Vogelzang heeft op de Grand Prix in Parijs een gouden plak veroverd in de categorie tot 85 kilo. De finale bestond uit een onderonsje van leden van de Goudse sportschool Den Edel. Vogelzang stond in de eindstrijd tegenover zijn trainingsmaatje Ruben Raghunath.

Sport 22 apr. 2024 11:42

Rugbyers RFC Gouda promoveren naar tweede klasse

De rugbyers van RFC Gouda wonnen het afgelopen weekeinde ogenschijnlijk gemakkelijk van het Delftse SVRC. Met een zege van 67-3 en na een goed seizoen dwongen de Goudse rugbyers promotie af naar de tweede klasse. Zo'n tweehonderd man publiek uit Gouda en coach Renier Delport van de RFC Gouda waren hier getuigen van en zagen dat het goed was. 

Sport 22 apr. 2024 10:39

Roeier Hugo Slangen superieure Nederlands Kampioen skiff

Hugo Slangen (Roei- en Zeilvereniging Gouda) heeft afgelopen zondag op overtuigende wijze het Nederlands Kampioenschap roeien in de skiff gewonnen in de categorie voor jongens t/m 16 jaar (J16 1x). 

Sport 21 apr. 2024 12:21

VollinGo Heren 1 promoveert naar derde divisie

Het enthousiast volleyballende VollinGo Heren 1 had een sterk seizoen achter de rug en eindigde in de competitie op de vierde plaats van de promotieklasse. Dat leverde alleen nog net geen automatische promotie op naar de derde divisie. Om alsnog voor promotie in aanmerking te komen, moesten er afgelopen zaterdag in Delft nog twee promotiewedstrijden gespeeld worden. Die werden allebei gewonnen.

Sport 20 apr. 2024 10:55

Bekeravontuur Goudse hockeydames voorbij

Er komt niets na Groningen. Het prachtige bekeravontuur van de dames van GMHC kwam vrijdagavond met een 3-0 nederlaag tegen GHBS ten einde. Dat lijkt een kansloze nederlaag, maar dat was het absoluut niet. De ruim honderd met bus en auto’s meegereisde supporters zagen hun favorieten de eerste klasser zeer goed partij geven.

Sport 19 apr. 2024 16:56

100 supporters GMHC met auto's en bus en pizza naar Groningen

Dames 1 van de Goudse Mixed Hockey Club is vrijdagmiddag afgereisd naar het verre Noorden voor de kwartfinale van de Silver Cup. Zie frontfoto. In Groningen nemen de Goudse hockeydames het op tegen GHBS. Zo'n 100 supporters reizen de cupfighters na in auto's en met de bus. Daarbij zorgt sponsor New York Pizza voor een goede bodem. 

Sport 16 apr. 2024 11:03

NK-titel voor tafeltennissers Marco van der Meijden en Rob van der Kaa

Marco van der Meijden in de 40+ open klasse en Rob van der Kaa in de 60+ klasse zijn afgelopen zondag Nederlands kampioen tafeltennis in het enkelspel geworden. Daarnaast zegevierde Van der Meijden tevens in het dubbelspel. Beiden spelen voor het Goudse Vriendenschaar.

Sport 15 apr. 2024 14:10

Goudse roeiers overtuigen op plaatsingswedstrijd voor NK skiff

Alle acht Goudse roeiers jonger dan 17 jaar (U17) hebben zich in Amsterdam op overtuigende wijze weten te plaatsen voor het NK skiff dat komend weekend wordt gehouden. Hugo Slangen (16 jaar), Thijs Wiggers (15), Dauwe Krijtenburg (15), Mees van der Westen (15), Timme Berendsen (16) en Ruben Beuning (14) bij de jongens en Anaïs van Alphen (15) en Emma Wissing (14) bij de meisjes.

Sport 9 apr. 2024 12:12

Goudse Reddingsbrigade opnieuw Nederlands kampioen

Het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor teams vond het afgelopen weekend plaats. De Vlissingse Reddingsbrigade, de Dr. A. Stavermanbrigade, bestaat dit jaar 100 jaar en was in hun thuisbad gastheer van dit tweedaagse spektakel. De Goudse Reddingsbrigade kon na afloop huiswaarts met medailles in alle kleuren en het Nederlands Kampioenschap.

Sport 9 apr. 2024 09:02

Hockeydames GMHC voor kwartfinale Silver Cup naar GHBS in Groningen

De hockeydames van GMHC zorgden afgelopen vrijdagavond weer voor een stunt in de Silver Cup. Ditmaal werd tweedeklasser Pollux in de reguliere tijd op 0-0 gehouden door de Goudse derdeklasser. En waren de Goudsen weer beter in de shoot-outs. GMHC gaat nu naar de kwartfinale. Daarin moeten ze het in Groningen opnemen tegen GHBS.

Sport 8 apr. 2024 09:27

GMHC-hockeydames verliezen van concurrent Catwyck

Na het enorme bekersucces van afgelopen vrijdag kwam zondag een grote desillusie. Het bovenaan staande Gouda verloor in een spectaculaire wedstrijd met 3-5 van concurrent Catwyck. De heren van GMHC wonnen met 10-0 van Catwyck.

Sport 5 apr. 2024 15:37

Hockeydames GMHC stunten in Silver Cup

De hockeydames van GMHC zorgden half maart in de zesde ronde van de Silver Cup voor een stunt. De enig overgebleven derdeklasser bereikte de achtste finales door eersteklasser Haarlem na het nemen van shoot-outs te verslaan. Het duel was in 1-1 geëindigd. De hockeydames van GMHC zitten nu bij de laatste 16, in de achtste finales. Die wedstrijd tegen Pollux staat voor vrijdagavond 5 april, aanvang 20u30 op het programma.

Sport 20 mrt. 2024 09:58

GZC Donk bij NJK synchroonzwemmen in Zwolle

In het weekend van 23 en 24 maart worden in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle de Nederlandse Junioren Kampioenschappen synchroonzwemmen georganiseerd. Het juniorenteam van GZC Donk is hierbij ook vertegenwoordigd. 

Sport 18 mrt. 2024 10:02

Synchroon zwemsters GZC Donk regio kampioen in Groenhovenbad

De synchroon zwemster van GZC Donk waren zeer succesvol bij de regio kampioenschappen synchroonzwemmen in het Groenhovenbad. Op elk niveau werd een medaille behaald. Zowel het junioren als het senioren team is daarmee  regio kampioen geworden in eigen bad.

Sport 18 mrt. 2024 09:20

Hockeydames GMHC zorgen voor stunt in Silver Cup

De hockeydames van GMHC hebben in de zesde ronde van de Silver Cup voor een stunt gezorgd. De enig overgebleven derdeklasser bereikte afgelopen weekeinde de achtste finales door eersteklasser Haarlem na het nemen van shoot-outs te verslaan. Het duel was in 1-1 geëindigd.