Sport 30 jan. 2023 11:17

Ereprijzen Goudse Reddingsbrigade bij Internationale Ontmoeting

Het Lifesaving Team van de Goudse Reddingsbrigade kwam afgelopen zondag in actie tijdens de Internationale Ontmoeting in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Goudse Reddingsbrigade deed mee met drie teams en elk team viel in de prijzen. De senioren dames en heren behaalden in het ploegenklassement ook nog eens de meeste punten en mochten daarom de wisselbeker mee naar het Groenhovenbad nemen.

Sport 30 jan. 2023 09:54

Dames en heren GZC Donk behouden kopposities

Het Eredivisie waterpoloweekend zit er weer op. De dames en de heren van GZC Donk behielden daarbij hun kopposities. De dames van GZC Donk wonnen thuis gemakkelijk van Het Ravijn: 10-3. Bij de mannen won GZC Donk het afgelopen weekeinde twee keer: ZPB H&L Productions - GZC Donk 10-14 en Het Ravijn - GZC Donk: 10-12.

Sport 29 jan. 2023 19:55

DONK nadert koploper ESTO tot één punt

De streekderby tussen de nummer drie van de tweede klasse D DONK en de trotse koploper ESTO kende een enerverend scoreverloop en een aantal bijzondere doelpunten. Uiteindelijk was het DONK, dat na een kansloos lijkende 0-2 achterstand, veerkracht toonde en de buit met 4-2 in eigen huis hield.

Sport 29 jan. 2023 11:09

Jodan Boys knokt en houdt de punten in eigen huis

Na drie nederlagen op rij wist Jodan Boys zaterdag eindelijk weer eens drie punten bij te schrijven en hoe, met tien man. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Fred Verbeek, ontspon zich een duel met weinig kansen. Jodan Boys wist uiteindelijk kort voor tijd te scoren. Dit was voldoende voor de overwinning. Luc Dielhof (zie frontfoto) was de matchwinner. Deze overwinning smaakt naar meer. 

Sport 24 jan. 2023 09:50

Kevin de Vries stopt aan het einde van het seizoen bij Jodan Boys

Kevin de Vries heeft besloten na dit seizoen te stoppen met prestatievoetbal. Dat betekent dat hij na dit seizoen afscheid neemt van de selectie van Jodan Boys. Dan heeft De Vries er zes seizoenen opzitten in de hoofdmacht van de Goudse voetbalclub. Een gezin met twee kleine kinderen, een baan in het onderwijs en daarnaast de verplichtingen die bij het voetbal komen kijken, gaven de doorslag.    

Sport 23 jan. 2023 10:43

Heren GZC Donk maken geen gehakt van De Ham

Een vol Eredivisieweekend Waterpolo ligt achter ons. De heren van PSV boekten een verrassende zege op UZSC en de heren van Polar Bears pakten uit twee wedstrijden de volle buit. Koploper GZC Donk maakte - naar verwachting - geen gehakt van De Ham, maar won wel overduidelijk: 15-8. De dames van GZC Donk kwamen niet in actie.

Sport 22 jan. 2023 11:18

Slordig Donk doet goede zaken

In de eerste wedstrijd na de winterstop wist een slordig DONK het fel strijdende ASC aan zijn zegekar te binden. Met 0-3 viel de verdiende overwinning overigens wel ruim uit. De thuisclub liet diverse uitgelezen kansen onbenut en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. DONK’s keeper Bas van der Eem bleek weer eens onpasseerbaar in 1 tegen 1 situaties. De effectiviteit van het bij vlagen beter voetballende DONK leverde de eerste driepunter na de winterstop op.  

Sport 22 jan. 2023 10:49

Jodan Boys komt vijf desastreuze minuten niet meer te boven

Wie na de eerste vijfendertig minuten in Nieuwenhoorn even in de voetbalkantine koffie was gaan halen, zou niet kunnen geloven hoe de wedstrijd kort voor rust keihard was gekanteld in het nadeel van Jodan Boys. Ondanks goed veldspel keek Jodan Boys zaterdag bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. De ploeg toonde veerkracht en er waren kansen op de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Nieuwenhoorn: 4-2. 

Sport 21 jan. 2023 16:45

Olympia zet lotenverkopers Grote Club Actie in het zonnetje

In een bomvolle kantine van voetbalvereniging Olympia werden zaterdagmiddag de beste lotenverkopers van de Grote Club Actie in het zonnetje gezet. De cheque werd aan de voorzitter Edo Neefjes overhandigd: "Wat een opbrengst! Voor spelmateriaal voor de jeugd. Dank aan alle verkopers, kopers, ouders en de gca-commissie!"

Sport 20 jan. 2023 17:00

Koploper GZC Donk krijgt De Ham op bezoek

Nadat vorig weekend de waterpoloheren hun wedstrijden in de Eredivisie al hadden hervat, beginnen dit weekend ook de dames weer. Koploper GZC Donk heeft overigens nog een extra weekeinde rust en speelt niet. Bij de heren komen wel alle ploegen in actie. Koploper GZC Donk heeft een relatief makkelijke avond. De Gouwenaars ontvangen De Ham. Nummer 2 AZC krijgt een stevigere kluif te verwerken. ZPB H&L Productions is in Alphen te gast.

Sport 20 jan. 2023 13:57

Vier winterse aanwinsten voor Jodan Boys, hoe kan dat?

Bij Jodan Boys is het duidelijk dat de eerste seizoenshelft niet heeft gebracht, wat een ieder ervan had verwacht en gehoopt. Mede door langdurig blessureleed van bepalende spelers werd met hangen en wurgen de winterstop gehaald. In de winsterstop heeft stichting topvoetbal de selectie een duidelijke impuls gegeven door het terughalen van Enzo Huntink en Bradley el Idrissi. Daarnaast versterken Jelaino Fonseca en Achraf Nait de selectie. Vier winterse aanwinsten dus, maar hoe kan dat?

Sport 20 jan. 2023 11:48

Jodan Boys hervat competitie tegen Nieuwenhoorn

Jodan Boys hervat aankomende zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn. Met een aantal nieuwe gezichten en frisse energie na een goed trainingskamp gaat de ploeg van Erik van Zoest er alles aan doen om met drie punten huiswaarts te reizen. 

Sport 17 jan. 2023 11:58

VR1 Jodan Boys op trainingskamp naar Albufeira

De vrouwen 1 selectie van de Jodan Boys vertrekt donderdag 19 januari voor een trainingskamp naar Albufeira in Portugal. De JB-vrouwen gaan zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft en gaan ervoor een vervolg te geven aan de succesvolle eerste  seizoenshelft.

Sport 16 jan. 2023 18:05

Bradley el Idrissi keert per direct teug bij Jodan Boys

Bradley el Idrissi maakt vanaf heden weer deel uit van de A-selectie van Jodan Boys. El Idrissi speelde het afgelopen halve seizoen voor BVV Barendrecht, de club van voormalig JB-trainer Leen van Steensel. Door een aantal langdurige blessures werd de selectie van Jodan Boys in aanvallend opzicht te smal. "We zijn blij dat Bradley weer te bewonderen is op sportpark Oosterwei", aldus een woordvoerder van Jodan Boys.

Sport 16 jan. 2023 10:57

Waterpoloheren GZC DONK nieuwe koploper

Het eerste Eredivisie waterpoloweekend van 2023 heeft een nieuwe koploper opgeleverd. Met twee overwinningen nam GZC Donk de leidende positie over van Polar Bears dat zelf terugzakte naar de derde plek. GZC Donk won zaterdag van de Edenaren (12-9) en een dag later van ZPB H&L Productions (8-4).

Sport 14 jan. 2023 12:38

Sport op Zaterdag kijkt terug en vooruit

Sport op Zaterdag begint na een korte winterstop vandaag, op zaterdag 14 januari, weer met haar wekelijkse sportuitzendingen. Na twee coronajaren is er dit jaar weer een speciale lokatieuitzending vanuit Grieks Restaurant Rhodos in de binnenstad van Gouda.

Sport 13 jan. 2023 12:28

Boer Makelaardij nieuwe shirtsponsor De Jodan Boys

Carla Goedhart heeft donderdagavond namens Boer Makelaardij en Gerard Wolters namens stichting Topvoetbal De Jodan Boys het verbeterde sponsorcontract ondertekend. Boer Makelaardij sponsort al jaren voetbalclub De Jodan Boys. Vanaf nu zal de naam Boer Makelaardij achterop de shirts van het eerste elftal staan en is het logo van Boer Makelaardij zichtbaar voorop de shirts van De Jodan Boys onder 23 en onder 19 jaar. 

Sport 12 jan. 2023 11:07

Duitse versterking voor waterpoloselectie GZC Donk

De damesselectie van GZC Donk krijgt in de tweede helft van het seizoen versterking van Lynn Krukenberg. Krukenberg is 24 jaar oud en komt uit Hamburg, Duitsland. Ze speelde daar bij ETV Hamburg en Spandau 04 Berlin. Met Spandau 04 Berlin werd ze meerdere malen (beker) kampioen. Daarnaast komt ze ook uit voor het Duitse nationaal team.

Sport 11 jan. 2023 15:19

Mart van der Weijden begint tweede competitiehelft als topscorer

De heren waterpoloërs beginnen zaterdag aan hun tweede competitiehelft in de Eredivisie. Mart van der Weijden van GZC Donk (op de frontfoto rechts) start die nieuwe fase als topscorer. Hij vond in de eerste maanden 31 keer het net. De dames hervatten de Eredivisie pas op 21 januari. Hun competitie is met vijf wedstrijden amper op gang. Lola Moolhuijzen van Polar Bears is hier de topscorer. Zij schoot tot nu toe 19 keer raak.

Sport 11 jan. 2023 10:25

Heerenveen maanden zonder geblesseerde aanvoerder Sven van Beek

Sc Heerenveen moet het langere tijd doen zonder aanvoerder Sven van Beek. De 28-jarige Goudse profvoetballer heeft zaterdag in het duel bij RKC Waalwijk, dat in 0-0 eindigde, een zware achillespeesblessure opgelopen en staat naar verwachting enkele maanden aan de kant.

Sport 8 jan. 2023 11:44

Jodan Boys versterkt zich met Achraf Nait en Jelaino Fonseca

Jodan Boys kende een moeilijk eerste half jaar. Door langdurige blessures van bepalende spelers werd de druk op de selectie groot. Ondanks hard werken van staf en spelers bleven de resultaten tegenvallend. Om in de tweede helft van het seizoen beter voor de dag te komen, is in de winterstop een aantal spelers aangetrokken.

Sport 8 jan. 2023 11:05

Hein Otterspeer ziet het EK-goud aan zijn neus voorbij gaan

De Goudse schaatser Hein Otterspeer zag het EK-goud zaterdag aan zijn neus voorbij gaan. Door twee rommelige 500 meters eindigde de winnaar van de 1000 meters weer met zilver. Merijn Scheperkamp won bij zijn debuut op het EK Sprint in Hamar zijn eerste internationale titel.

Sport 8 jan. 2023 10:53

René van Beek nieuwe hoofdtrainer sv DONK

De Goudse voetbalvereniging DONK en de Zevenhuizense club Groeneweg hebben met elkaar een mooie deal gemaakt. Althans zo lijkt het. Voor het komende seizoen wisselen ze namelijk van hoofdtrainer. De Bodegraafse oefenmeester Pieter van Zoest vertrekt na vele succesvolle jaren van het Goudse SV DONK naar Groeneweg. En René van Beek, huidige trainer van Groeneweg, keert terug bij zijn oude liefde DONK. Zo is tijdens de nieuwsjaarsreceptie van DONK bekend gemaakt.