Sport 4 okt. 2022 13:54

Gouwenaars mogen gebruik maken van gerenoveerd kunstgrasveld Jodan Boys

Het kunstgrasveld op sportpark Oosterwei, thuisbasis van Jodan Boys, is afgelopen zomer volledig gerenoveerd. Deze week opende wethouder Michiel Bunnik en Jodan Boys-voorzitter Marco Kastelein het opgeknapte kunstveld.  Veld 4 is een openbaar veld en wordt volop gebruikt door de Goudse voetbalvereniging, maar ook door de bewoners van de omliggende wijken.

Sport 3 okt. 2022 13:33

Vier keer goud voor Den Edel Gouda NL tijdens Grand Slam German Open

Voor de top jiu jitsu ka's van Den Edel Gouda NL stond het afgelopen weekend de German Open op het programma. Tijdens deze Grand Slam, die gehouden werd in Gelsenkirchen, konden punten verdiend worden voor de Wereldranglijst en medailles worden gepakt. En dat deden de jiu jitsu ka's van Den Edel Gouda NL in veel categorieën.

Sport 3 okt. 2022 10:18

Nipte zege voor DONK

“Nou, dat wordt dit keer wel een heel kort verslag. Wat een slechte wedstrijd!”. DONK’s trainer Pieter van Zoest zei het met een brede grijns en die grijns was begrijpelijk. Zijn team had zojuist in een inderdaad weinig verheffend duel met de hakken over de sloot gewonnen van Kagia uit Lisserbroek, 0-1.

Sport 3 okt. 2022 09:57

Jodan Boys onherkenbaar en laat punten in Zeeland

Vorige week werd Jodan Boys geroemd om de inzet en de passie in de thuiswedstrijd tegen ARC. Afgelopen zaterdag was Jodan Boys in de eerste twintig minuten onherkenbaar. Na ruim een kwartier keken de Gouwenaars al tegen een 2-0 achterstand aan. Op slag van rust kwam Jodan Boys dichterbij door een benutte penalty van Kevin de Vries. Ondanks een goede tweede helft bleven de punten in Zeeland. 

Sport 1 okt. 2022 10:30

Kan Jodan Boys de goede reeks voortzetten in Zeeland?

Vorige week vertrok VR1 richting Zeeland om het daar op te nemen te IJzendijke. Vandaag reist Jodan Boys 1 af richting Zuid-Beveland om de strijd aan te gaan met Kloetinge. Het is al even geleden dat Jodan Boys het opnam tegen de Zeeuwse ploeg, in 2014 speelden de Gouwenaars er voor het laatst. Onder leiding van Dennis van den IJssel werd er met 2-3 gewonnen.

Sport 26 sep. 2022 08:53

Gedreven Jodan Boys verslaat ARC

Het mag gezegd worden. De technische staf van Jodan Boys was voorafgaand aan de wedstrijd benieuwd hoe hun mannen het zouden doen tegen ARC. Vorig jaar werd er tweemaal verloren van ARC en de Alphenaren speelden lang mee om promotie. Ook in deze jaargang was ARC nog ongeslagen. Kon Jodan Boys ditmaal wel tegenstand bieden? Om half vijf kon er bevestigend worden geantwoord. Jazeker, Jodan Boys had zich van de beste kant laten zien. Erik van Zoest, Leroy Brank en hun mannen stapten even voor half vijf met een klinkende overwinning van het veld: 5-3!

Sport 25 sep. 2022 09:43

Oranje waterpoloërs O19 eindigen als 9de op EJK

Jong Oranje sloot het EJK O.19 in Podgorica zaterdag af met een negende plek. Malta werd met 13-9 verslagen. Het was de hoogst haalbare positie van het talentvolle waterpoloteam, met drie vertegenwoordigers van GZC Donk, na de uitschakeling door Duitsland op woensdag.  

Sport 24 sep. 2022 09:33

'Super Saturday' bij voetbalvereniging Olympia

Vandaag is het 'Super Saturday' bij voetbalvereniging Olympia. De eerste competitiewedstrijd van het  eerste elftal in de zaterdagcompetitie na 136 jaar zondagvoetbal. En daarvoor twee topwedstrijden van talentvolle teams van O19 en O23. Reden voor een feestje. Maar ook voor de wedstrijd zijn er activiteiten. De Grote Club Actie gaat 's morgens van start. Alle pupillen t/m O13 jaar gaan weer loten verkopen. En om 16u15 wordt de eerste presentatiegids 2022 / 2023 uitgereikt aan twee leden die het langste lid zijn van de club: Dick van Oije (76 jaar lid) en Jan van Os (70 jaar lid). Leden met een lange roemrijke geschiedenis.

Sport 24 sep. 2022 09:21

Derby Jodan Boys-ARC met aansluitend gezellige derde helft

Zaterdag staat er weer een echte Groene Hart derby op het programma. Jodan Boys ontvangt ARC, de ploeg getraind door Mark Evers. Een weerzien met Jordi Tuithof en voor de Alphenaren een weerzien met hun maatjes Stefan den Horder en Daan van Leeuwen. Na de wedstrijd zal het nog lang gezellig blijven want DJ Barry draait vanaf een uur of zes lekkere plaatjes. 

Sport 21 sep. 2022 17:06

Zo ziet de competitie-indeling van de Goudse voetbalclubs eruit

De competitie-indeling voor het seizoen 2022-2023 voor de standaardteams in de A-categorie is inmiddels bekend. De competitie begint komend weekeinde. De overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal heeft voor de Goudse clubs DONK als Olympia nog geen regiowedstrijden gebracht. Beide clubs zaten op de scheidingslijn en moeten alsnog ver reizen. Gouda kan wel dichtbij huis blijven.

Sport 20 sep. 2022 11:40

Oranje waterpoloërs strijdend ten onder tegen Spanje op EJK

Op het EJK in Podgorica (Montenegro) kwam Jong Oranje in de tweede poulewedstrijd net tekort tegen de leeftijdsgenoten van Spanje. In een spannend duel werd het 11-9 voor de Spanjaarden. Voor Oranje komen de GZC Donk-waterpolospelers Jimmy Sjardijn, Tijs Schouwerwou en Mart van der Weijden (vlnr op de frontfoto).

Advertorial Sport 20 sep. 2022 09:37

Buiten sport doet iets met je!

De frisse buitenlucht, het daglicht, een groene omgeving zijn een paar factoren die een goed zijn voor je  gezondheid. Buiten sporten helpt je goed te ontspannen. Het maakt je blijer, dus goed voor je humeur. Bij Powerwalkingclub Gouda Noord ontdek je wat buiten sporten met jou doet.

Sport 18 sep. 2022 13:55

Mo Bellahcen neemt bij rentree Jodan Boys direct bij de hand

Jodan Boys heeft net als vorige week veerkracht getoond in en tegen Poortugaal. De Gouwenaars kwamen twee keer op achterstand maar even vaak kwam Jodan Boys weer terug. In de tweede helft maakte Mo Bellahcen zijn rentree en dit was bepalend voor de einduitslag. Bellahcen liet zien dat hij ook in zijn veertiende seizoen bij Jodan Boys nog erg belangrijk is voor het team. 

Sport 14 sep. 2022 09:43

Forse versterking waterpolovrouwen Widex GZC Donk

Brigitte Sleeking (zie frontfoto) en Maartje Keuning zijn komend seizoen weer in de Nederlandse Eredivisie te bewonderen. De waterpolo-internationals gaan voor Widex GZC Donk spelen. Ook keepster Debby Willemsz, Marit van der Weijden en Anouk Bergsma keren terug op het oude (Goudse) nest.

Sport 12 sep. 2022 11:54

Goudse inlineskater Lianne van Loon sluit EK af met goud

De slotafstand van het EK inlineskaten in Italië leverde de Goudse Lianne van Loon een verrassende gouden medaille op. De in Heerenveen woonachtige inlineskater sloeg na de marathon de handen voor haar ogen. Ze kon niet geloven dat ze haar wieltjes na een dik uur skeeleren als eerste over de finishlijn drukte. ,,Zo onwerkelijk. Echt, ik snap niet hoe het kan’’, zegt de getogen Goudse en lid van SC Gouda op schaatsen.nl.

Sport 12 sep. 2022 09:29

Nieuwe opzet Goudse Singelloop voor herhaling vatbaar

In de binnenstad van Gouda werd afgelopen weekeinde de Goudse Singelloop gelopen en gewandeld. Voor het eerst in de geschiedenis van het hardloopevenement was dit op een zaterdagavond en zondagmiddag. Ook was er een 10 km wandeltocht toegevoegd om deelname voor een brede doelgroep mogelijk te maken.  

Sport 11 sep. 2022 10:46

Jodan Boys op (Rick) Wils(kracht) naar de eerste driepunter

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In eigen huis zorgde een knotsgek scoreverloop voor een ‘dynamische’ wedstrijd tegen ASV De Dijk. Van beide kanten geen goed voetbal, maar Jodan Boys trok wel de drie punten over de streep en dat is lekker: 4-3. Rick Wils mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen want hij scoorde driemaal. 

Sport 9 sep. 2022 18:13

Jodan Boys ontvangt De Dijk aan de Goudse dijk

Jodan Boys neemt het zaterdag op tegen De Dijk uit Amsterdam. Een primeur want nooit eerder speelden beide ploegen tegen elkaar. De Dijk is een fusieclub die is voortgekomen uit de clubs Rood-Wit A en ASV Schellingwoude. Bekende voetballers als Ruud Krol en Patrick Kluivert kwamen in het verleden voor de Amsterdamse club uit.

Sport 8 sep. 2022 11:32

Oranje waterpolosters missen EK-Finale na 7-10 verlies tegen Spanje

Na het 7-10 verlies tegen Spanje missen de waterpolodames de finale van het Europees kampioenschap in het Kroatische Split. Het team van bondscoach Evangelos Doudesis was tot aan de halve eindstrijd nog ongeslagen en begon daarom vol vertrouwen aan het duel.  Het Nederlandse team met de Goudse Sabrina van der Sloot kreeg genoeg kansen, maar er miste precisie en geluk in de afronding. Vrijdag wordt om 19u00 tegen de Italië om het brons. De Azzurri verloren in hun halve eindstrijd met 12-9 van Griekenland.

Sport 6 sep. 2022 13:43

Oranje waterpolo-dames overklassen Frankrijk in kwartfinale EK

In de kwartfinale van het Europees kampioenschap waterpolo in het Kroatische Split hadden de Oranje dames weinig moeite met Frankrijk. In een eenzijdig duel werd het 22-3 voor het team van bondscoach Evangelos Doudesis. In de halve eindstrijd wacht komende woensdag om 19u00 Spanje als tegenstander van Oranje met de Goudse Sabrina van der Sloot (zie frontfoto).

Advertorial Sport 5 sep. 2022 09:22

Duo Burghoorn / Singor winnen eerste padeltoernooi van Gouda

Tim Burghoorn (links op de foto) en Bert-Jan Singor hebben zondag het eerste padeltoernooi van en in Gouda op hun naam geschreven. Bij de Goudse tennis en padelclub Ad Astra wonnen de twee de finale Heren 4/5 van de 'locals' Jon Emmelkamp en Bert Jan Marchand (rechts op de foto) met 6-2, 6-4.  

Sport 4 sep. 2022 10:18

Jodan Boys doet zichzelf tekort in Heemskerk

Jodan Boys heeft zaterdag wederom een nederlaag moeten slikken. In Heemskerk was ODIN’59 met 3-2 te sterk. Net als een week geleden stond Jodan Boys na negentig minuten met lege handen, al bood deze nederlaag meer perspectief dan het verlies tegen Nieuwenhoorn.

Sport 1 sep. 2022 08:23

Talenten basketbalvereniging Bouncers krijgen sportpenning

De mannen onder de twintig van basketbalvereniging Bouncers krijgen vanmiddag de zilveren sportpenning uitgereikt uit handen van wethouder sport Michiel Bunnik. Het basketbalteam M20 van het Goudse Bouncers Basketball werd zondagmiddag 5 jui in de Maaspoort in Den Bosch Nederlands kampioen in hun leeftijdsklasse. De uitreiking van de zilveren sportpenning en de bijbehorende oorkonde is donderdagmiddag 1 september in het stadhuis op de Markt. Latif en Seal Diouf zullen daarbij niet aanwezig zijn. Die werken inmiddels aan hun sportieve ontwikkeling en carrière in Amerika.