Sport 15 mei 2023 19:00

Stefan den Horder vertrekt bij Jodan Boys

Stefan den Horder (op de foto rechts) vertrekt bij Jodan Boys. Den Horder wordt de nieuwe spits van Aarlanderveen. De aanvaller van vierde divisionist Jodan Boys (ex-ARC en -Alphen) wil volgend seizoen op een lager niveau gaan voetballen en is in zijn zoektocht terechtgekomen bij Aarlanderveen.

Sport 15 mei 2023 10:00

Jodan Boys VR1 kampioen en promoveert naar hoofdklasse

Jodan Boys Vrouwen1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de eerste klasse. De Goudsen versloegen naaste concurrent IJFC met 2-0. De Goudse voetbalsters zijn daarmee twee jaar op rij kampioen geworden en promoveren nu naar de Hoofdklasse.

Sport 14 mei 2023 20:21

Achtste kampioenschap waterpoloërs GZC Donk

De derde en beslissende wedstrijd in de finale van de playoffs om de landstitel Eredivisie bij de waterpolomannen is zondag met 11-9 gewonnen door GZC Donk. In een afgeladen Groenhovenbad, met 500 toeschouwers, pakte de thuisclub daarmee de achtste landstitel in de clubhistorie. De laatste werd in 2021 gewonnen.

Sport 14 mei 2023 19:54

Donk op drempel nacompetitie na 2-0 zege op EMM ’21

Slechts een mirakel kan DONK nog afhouden van het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Concurrent EMM’21 werd aan de Nieuwe Donkstraat op alle fronten afgetroefd. Aan de Nieuwe DONKstraat werd het “slechts” 2-0, omdat de thuisclub met name in de eerste helft verzuimde, gelet op de kansen, om de opponent al snel op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Sport 14 mei 2023 11:27

Jodan Boys houdt GSV en SV Gouda aan het lijntje

De voetballers van SV Gouda zijn nog niet veilig na de 5-3 nederlaag bij stadsgenoot GSV. De zaterdagmiddag begon met een onaangename verrassing voor beide Goudse teams. Het gras van het hoofdveld van GSV (veld 5 van De Jodan Boys dat GSV huurt) mocht niet gebruikt worden, want de lijnen waren niet getrokken. Daarbij was Jodan Boys nalatig geweest, volgens GSV en Gouda.

Sport 14 mei 2023 11:17

Beslissing titelstrijd Waterpolo Eredivisie valt zondag in Gouda

Bij de playoffs om de waterpolotitel is bij de mannen een derde en beslissende wedstrijd nodig. Na de 8-3 thuisoverwinning van GZC Donk vrijdag in het Goudse Groenhovenbad trok ZV De Zaan zaterdag in eigen huis met 19-11 aan het langste eind. Een derde wedstrijd wordt zondagmiddag in het Groenhovenbad gespeeld, aanvang 15u00.

Sport 14 mei 2023 09:48

Waterpolosters GZC Donk grijpen naast landstitel

De landstitel bij de waterpolo vrouwen is voor ZV De Zaan. GZC Donk werd zaterdag in Zaandam met 13-9 verslagen. Daarmee kwam de stand, na een 10-16 overwinning in Gouda een dag eerder, in de best-of-3 finale op 2-0. De Zaanse club pakte tevens de ‘treble’. Eerder dit seizoen werd Polar Bears zowel in de Supercup als in de bekerfinale verslagen.

Sport 13 mei 2023 11:27

Waterpoloërs GZC DONK op 1-0 in finale play-offs

De 4-0 voorsprong in de eerste periode bleek voor de mannen van GZC Donk voldoende voor de 8-3 overwinning. De eerste wedstrijd in de playoffs-finale om het landskampioenschap werd afgewerkt in een volgepakt Groenhovenbad in Gouda. Met 600 waterpololiefhebbers zat het Goudse bad afgeladen vol.

Sport 13 mei 2023 11:16

Herkansing voor waterpolosters GZC Donk

Met een 10-16 overwinning in Gouda op GZC Donk zetten de dames van ZV De Zaan zichzelf vrijdagavond op pole position voor de landstitel. De Goudse ploeg van Ingrid Veenhuis wacht vanavond een herkansing in Zaandam. Bij winst is een derde wedstrijd nodig voor de titel.

Sport 12 mei 2023 17:30

Zaalvoetballers Watergras in nacompetitie voor promotie Eredivisie

De zaalvoetballers van de Goudse zaalvoetbalvereniging Watergras kunnen via de nacompetitie promoveren naar de eredivisie. Aanstaande vrijdag 12 mei is het tijd voor de eerste ronde van de nacompetitie. Dan neemt GZV Watergras het in Sporthal De Mammoet op tegen ZVC Veenendaal. De wedstrijd begint om 20u30.

Sport 12 mei 2023 12:27

Jodan Boys heeft nog drie zeges nodig

Jodan Boys zal tegen Achilles Veen weer met dezelfde intentie en strijd de wedstrijd in moeten gaan, als vorige week tegen WNC. Om zichzelf uiteindelijk in een goede positie voor handhaving te positioneren, zijn er nog drie overwinningen nodig.

Sport 11 mei 2023 15:24

Wie pakt de titel in Eredivisie Waterpolo, GZC Donk of De Zaan?

De finale is aangebroken in de Eredivisie Waterpolo. Vrijdag barst de eindstrijd los. Zowel bij de heren als de dames maken GZC Donk en ZV De Zaan in een best-of-three uit wie de schaal omhoog mag tillen. Te beginnen in het Goudse Groenhovenbad waar ze veel bezoekers verwachten. Zo worden er 250 extra zitplaatsen gecreëerd.

Sport 8 mei 2023 16:39

GZC Donk-teams vrijdag in finale play-offs NK in Groenhovenbad

Al eens bij een waterpolowedstrijd wezen kijken? Of sterker nog: een topwedstrijd bekeken op het hoogste niveau in de nationale competitie? Dat kan bijna iedere week in Gouda. Zo ook vrijdag 12 mei. Zowel de dames als de heren van GZC Donk spelen thuis, in het Groenhovenbad. En wel voor finale van de play-offs voor het Nederlands Kampioenschap. Een uitgelezen kans.

Sport 7 mei 2023 21:18

Ook waterpoloërs GZC Donk in finale play-offs

Zondag moest er voor de heren van GZC Donk en AZC een beslissingswedstrijd aan te pas komen om te bepalen wie het volgende week in de finale (best-of-three) opneemt tegen ZV De Zaan. De ploeg uit Gouda liet er geen twijfel over bestaan. In het Groenhovenbad werd het 15-4.

Sport 7 mei 2023 10:17

Dames GZC Donk in finale play-offs NK, heren derde wedstrijd

Na de tweede halve finale verzekerden zowel de mannen als de vrouwen van ZV De Zaan zich van de finale van de play-offs om het Nederlands Kampioenschap. De Zaanse dames nemen het daarin op tegen GZC Donk dat Polar Bears uitschakelde. De Zaanse mannen weten pas zondag hun tegenstander. GZC Donk kan ook daar de tegenstander worden, want de Gouwenaars dwongen een derde wedstrijd af tegen AZC.

Sport 7 mei 2023 09:55

Jodan Boys toont karakter en wint van WNC

Wie zaterdag het Jodan Boys complex direct na de officiële speeltijd had verlaten, was met een naar gevoel naar huis gegaan. Een gelijkspel en de concurrenten die drie punten pakte. Slechter kon niet. Voor Jodan Boys zat het venijn zaterdag gelukkig in de absolute blessuretijd. Het sportcomplex ontplofte toen aanvoerder Roald Heerkens in de toegevoegde tijd de 3-2 binnen schoot.  Het werd nog lekkerder toen Rick Wils ook nog de 4-2 wist te maken. Jodan Boys doet nog helemaal mee!

Sport 5 mei 2023 15:50

GZC DONK op weg naar landstitel, met hulp van vrijwilligers

De dames en heren van waterpolovereniging GZC DONK zijn op weg naar de landstitel. Om dit te bereiken heeft een vereniging getalenteerde spelers en speelsters nodig, en veel trainingsuren en trainingsarbeid. Maar net zo belangrijk zijn de vele vrijwilligers.

Sport 5 mei 2023 13:12

GZC Donk begint vrijdagavond aan halve finale play-offs

De Eredivisie Waterpolo is aanbeland bij de halve finales. Vrijdag spelen zowel de heren als de dames de eerste wedstrijd van een best-of-three.  De dames en heren van GZC Donk beginnen vrijdagavond thuis, in het Groenhovenbad, tegen respectievelijk Polar Bears (20u45) en AZC Alphen aan den Rijn (19u15).

Sport 5 mei 2023 09:35

Jodan Boys zit nog steeds in hele penibele situatie

Het is dit jaar zeker geen saai seizoen bij vierde divisionist Jodan Boys. Het zal deze competitie tot op de laatste speeldag spannend blijven. Daarbij richt de spanning zich op het verloop op de onderste plekken. Zaterdag ontvang Jodan Boys aan de Sportlaan WNC uit Waardenburg.

Sport 2 mei 2023 19:00

GZC Donk-teams vrijdag in halve finale play-offs

Al eens bij een waterpolowedstrijd wezen kijken? Of sterker nog: een topwedstrijd bekeken op het hoogste niveau in de nationale competitie? Dat kan bijna iedere week in Gouda. Zo ook vrijdag 5 mei. Zowel de dames als de heren van GZC Donk spelen thuis, in het Groenhovenbad. en wel voor halve finale van de play-offs voor het Nederlands Kampioenschap. Een uitgelezen kans.

Sport 2 mei 2023 10:35

Zeven medailles voor jiujitsuka's in Parijs

De Nederlandse jiujitsuploeg, met een sterke vertegenwoordiging vanuit Den Edel Gouda, heeft weer een succesvol toernooi achter de rug. Bij de Grand Prix Parijs, een van de meest prestigieuze toernooien van het jaar, wisten ze bij het fighting onderdeel zeven medailles te behalen, waarvan er vier zelfs goud van kleur waren.