Sport 15 jan. 2024 10:39

Sterke start seizoen Goudse Reddingsbrigade in De IJzeren Man

Het Lifesaving seizoen van 2024 werd op zaterdagavond 13 januari afgetrapt in zwembad De IJzeren Man in Weert. Reddingsbrigade Weert organiseerde de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd, een evenement met verschillende teamonderdelen gebaseerd op zwemmend redden. Vier teams van de Goudse Reddingsbrigade namen deel aan de wedstrijd en deden dat niet onverdienstelijk!

Sport 9 jan. 2024 12:23

Angelique van Vark en Paul Grol clubkampioen GZC DONK

Op de wedstrijdkalender van GZC Donk staan het eerste weekend van januari steevast de Clubkampioenschappen genoteerd. Ook dit jaar streden alle clubleden weer om de felbegeerde titel. Bij de heren ging Paul van Grol er met de het kampioenschap vandoor. Angelique van Vark pakte dit jaar de titel bij de dames. Zij verdienden beiden in hun eigen klasse voldoende punten om algemeen clubkampioen te worden.

Sport 27 dec. 2023 18:57

Oliebollentoernooi Olympia in ander (led)licht

Op het hoofdveld van de Goudse voetbalvereniging Olympia brandt donderdagavond 28 december volop licht. Led-licht wel te verstaan. Olympia werkt voor de tweede maal in haar lange geschiedenis een LED voetbaltoernooi af op haar complex. 

Sport 24 dec. 2023 12:16

Maarten Zetten wint Wintermarathon Leeuwarden

De Goudse atleet Maarten Zetten heeft afgelopen zaterdag de tweede Wintermarathon Leeuwarden gewonnen. De Gouwenaar won, al liep hij 4 kilometer te veel.   

Sport 13 dec. 2023 11:34

GZC Donk succesvol bij NJK kortebaan zwemmen

Tijdens het Nederlands Junioren Kampioenschap wedstrijdzwemmen kortebaan (25m) in Eindhoven waren Erin de Jong , Eva Ehlert en het Estafette Team (Brisa Dekkers, Erin de Jong, Tessa de Jong en Sophie Ferwerda) van GZC Donk succesvol in de strijd tussen de beste wedstrijdzwemmers van Nederland. Erin de Jong behaalde zelfs een zilveren medaille op de 200m Vlinder.

Sport 26 nov. 2023 18:08

Boy Vogelzang Europees Kampioen jiujitsu

Boy Vogelzang heeft dit weekeinde in Zagreb de Europese titel gewonnen op de EK jiujitsu. Vogelzang (-77 kg) startte met een bye en daarna met zijn winreeks. De Gouwenaar versloeg de Griekse Mitropias en de Franse Benaicha beiden met 50-0. Tegen de Deense Pasmussen werd het 19-1 en ook in de finale trof Vogelzang een Deen, Andersen. Het werd nog even spannend, maar Vogelzang wist de titel met een stand van 11-9 binnen te slepen.

Sport 6 nov. 2023 09:11

Jonge Gouwenaars winnen medailles op NK Lifesaving 

In het Groenhovenbad werd het afgelopen weekeinde het Nederlands Kampioenschap Lifesaving (Pool) voor aspiranten gehouden. Aan deze wedstrijd voor zwemmend redden, namen 109 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar deel. De organisatie van dit NK was in handen van Reddingsbrigade Nederland en de Goudse Reddingsbrigade. De thuisploeg behaalde vele medailles.

Advertorial Sport 4 okt. 2023 14:10

Goudse Sportontmoeting voor Gouwenaars met een hart voor sport!

Voor een sportief en gezond Gouda is samenwerken en ontmoeten heel belangrijk. Daarom houdt SPORT•GOUDA in samenwerking met de gemeente Gouda op vrijdag 6 oktober de Goudse Sportontmoeting in Sportcentrum de Mammoet.

Sport 25 sep. 2023 10:39

Estafette team GZC DONK derde op Provinciaal Kampioenschap

Brisa Dekkers, Eva Ehlert, Anouk de Jong, Erin de Jong, Tessa de Jong en Tess Liebrechts hebben onder leiding van trainer/coach Aranea de Jong zich op het Provinciaal Estafette Kampioenschap in Leiden verdienstelijk naar een derde plaats overall gezwommen.

Sport 20 sep. 2023 18:45

Weer medailles voor Goudse ReddingsBrigade bij EK Lifesaving

Zwemmers van de Goudse ReddingsBrigade hebben zich bij de EK Lifesaving in Brugge weer in de prijzen gezwommen. Voorzitter Hans te Hennepe en zijn teamgenoot Robert van Dam werden wéér kampioen op de linethrow! GRB’ers Timo van Dam en Daniël Scholten wonnen in onstuimige omstandigheden met sterke stroming en flinke golven een zilveren medaille tijdens het teamonderdeel board rescue op het Interclub-strand van Blankenberge.

Sport 18 sep. 2023 18:45

Van IJzendoorn na wereldrecord: ‘Er kunnen minimaal nog wel tien partijen bij’

Hij was niets eens erg moe. Had zelfs nog ‘erg veel energie over’ en het was hem ‘ontzettend meegevallen’. Als of hij niet net bijna vijfenhalf uur lang in opperste concentratie vrijwel foutloos (‘Ik heb slechts een à twee verkeerde zetten gedaan’) talloze rondjes langs de gesponsorde damborden had gelopen. En met succes.

Sport 18 sep. 2023 10:36

Eerste medailles voor Goudse ReddingsBrigade bij EK Lifesaving

Het eerste EK goud is binnen voor de deelnemers van de Goudse ReddingsBrigade aan het EK Lifesaving in Brugge. Rob van Grieken eindigde zondag samen met zijn teamgenoot Jack Meerten als eerste op het onderdeel Linethrow. Zondag eind van de wedstrijddag behaalde GRB-zwemmer Roelof Stoetzer de derde plek op het onderdeel 100m pop vervoeren met zwemvliezen.

Sport 17 sep. 2023 10:57

Zwemmers Goudse ReddingsBrigade bij European Lifesaving Championships in België

Van 16 tot en met 23 september wordt in de Belgische steden Brugge en Blankenberge het European Lifesaving Championships 2023 gehouden. Lifesaving Team Nederland is op dit Europees Kampioenschap aanwezig in de open categorie met een seniorenteam dat bestaat uit de 10 beste dames en heren van Nederland. Goudse Reddingsbrigade zwemmers Renske Dalhuisen, Rob van Grieken en Roelof Stoetzer reizen mee met Lifesaving Team Nederland om zich te meten met de absolute top in de Europese lifesaving sport. GRB’er Sanne de Koning is standby als reservesporter in geval een sportster voor vertrek uitvalt door een blessure. 

Sport 17 sep. 2023 10:39

Martijn van IJzendoorn pakt wereldrecord kloksimultaan

Martijn van IJzendoorn heeft zaterdagmiddag (16/9) met succes een aanval gedaan op het wereldrecord dammen kloksimultaan. In het Goudse Biljart & Bridge Centrum De Hoog bereikte de de Wateringse wereldtopper (26) tegen vijftig op sterkte geselecteerde dammers in 5 uur en 25 minuten een ongekende score van liefst 88% waar een score van 70% al voldoende was. Hij won 38 partijen, speelde er 12 remise en verloor er geen een.

Sport 15 sep. 2023 16:27

Wereldrecord: Martijn (26) gaat dammen tegen 50 tegenstanders tegelijk

Vijftig damborden, vijftig tegenstanders, twee seconden per zet en dat vier uur lang. Martijn van IJzendoorn (26) behoort als vijfde van de wereld al tot de besten in de damsport, maar zaterdag 16 september wil hij er een titel bij: die van wereldrecordhouder kloksimultaan dammen.

Sport 10 sep. 2023 10:47

Ereplaatsen voor zwemsters GZC DONK op NK Openwater

De zwemster van GZC Donk behaalden afgelopen vrijdag ereplaatsen bij het Nederlands Kampioenschap Openwater in het mooie stilte gebied van de Biesbosch bij Werkendam. Namens GZC DONK waren Angelique van Vark (10.000m vrijeslag), Erin de Jong (2.500m vrijeslag) en Jessica Venema (3.000m vrijeslag) succesvol.

Sport 6 sep. 2023 17:08

Aspiranten Goudse Reddingsbrigade in de prijzen op NK Ocean

Het Engelermeer in ’s-Hertogenbosch werd afgelopen zaterdag overspoeld met enthousiaste lifesavers (tot 15 jaar) voor het NK Ocean. Het gemengde team van de Goudse Reddingsbrigade met daarin Siem van Leeuwen (2009), Thijmen Strijbis (2009), Tygo Springvloet en Frédérique Bos was sterker dan de overige Nederlandse teams, zij werden Nederlands Kampioen in hun leeftijdscategorie!

Sport 4 sep. 2023 20:15

Martijn van IJzendoorn: ‘Ik ga dat wereldrecord gewoon halen’

Martijn van IJzendoorn twijfelt geen moment. ”Ik ga het gewoon halen. Daar ben ik van overtuigd”. Als de Wateringse wereldtopper (26) zaterdag 16 september in Biljart & Bridge Centrum De Hoog Gouda aan zijn eigen verwachtingen voldoet dan mag hij zich de nieuwe wereldrecordhouder dammen kloksimultaan noemen.

Advertorial Sport 4 sep. 2023 14:31

Tim Burghoorn en Bert-Jan Singor winnen opnieuw Ad Astra Padeltoernooi

Tim Burghoorn (rechts op de frontfoto) en Bert-Jan Singor (tweede van rechts) wonnen afgelopen weekeinde voor de tweede achtereenvolgende keer het Ad Astra Open Kaasstad Padeltoernooi, in de hoogste categorie. Dit maal van René van Baren (links op de foto) en Maurice Langsloot (tweede van links).

Advertorial Sport 31 aug. 2023 13:04

Maximaal aantal deelnemers bij Ad Astra Kaasstad Padel Open

De tweede editie van het Ad Astra Kaasstad Padel Open is woensdag begonnen. In een sfeer van gezonde competitie en gezelligheid worden tot met zondag de sportieve krachten gemeten met padellers uit de wijde omgeving. Dit met het maximaal aantal van 200 deelnemers in de categorieën: Heren-, Dames- en Gemengd dubbel en in totaal 80 partijen in de speelsterkte 4 tot en met 9.