Partij voor de Dieren Gouda

Wouter Kraidy nieuwe fractievoorzitter Partij voor de Dieren Gouda

Wouter Kraidy is de nieuwe fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Goudse gemeenteraad. Kraidy volgt Corina Kerkmans op, die de afgelopen negen jaar de fractie heeft aangevoerd. Kerkmans blijft overigens raadslid voor de partij die twee zetels in de gemeenteraad heeft.

Kerkmans, al 9 jaar een bevlogen en inspirerende fractievoorzitter, heeft met ingang van donderdag van functie gewisseld met Kraidy, raadslid. "We danken Corina voor haar onvermoeide inzet en wijsheid afgelopen jaren als voorzitter. Ook als raadslid zal Corina zich met een niet aflatend enthousiasme inzetten voor een groen en leefbaar Gouda", zo schrijf de partij.

Kraidy, die heeft zich naast Kerkmans met passie heeft kunnen ontwikkelen tot een deskundig raadslid, heeft veel zin in de rol van fractievoorzitter. Samen vormen ze al bijna anderhalf jaar een goed op elkaar ingespeeld team dat zich onvermoeibaar inzet voor een groen en leefbaar Gouda. "We wensen Wouter en Corina veel succes en wijsheid in al hun activiteiten om Gouda te ontwikkelen tot een duurzame stad."

Burgerraadslid

Tevens is Kees de Leeuw den Bouter gisteravond beëdigd als burgerraadslid in verband met het tijdelijk terugtreden van Eric Veldwiesch. "Zowel Eric als Kees hebben een warm hart voor mens, dier en natuur. Beiden leveren een belangrijke bijdrage aan het mooier, diervriendelijker en eerlijker maken van Gouda en de wereld om ons heen", aldus de partij.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.