Partij voor de Dieren Gouda

Wouter Kraidy nieuwe fractievoorzitter Partij voor de Dieren Gouda

Wouter Kraidy is de nieuwe fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Goudse gemeenteraad. Kraidy volgt Corina Kerkmans op, die de afgelopen negen jaar de fractie heeft aangevoerd. Kerkmans blijft overigens raadslid voor de partij die twee zetels in de gemeenteraad heeft.

Kerkmans, al 9 jaar een bevlogen en inspirerende fractievoorzitter, heeft met ingang van donderdag van functie gewisseld met Kraidy, raadslid. "We danken Corina voor haar onvermoeide inzet en wijsheid afgelopen jaren als voorzitter. Ook als raadslid zal Corina zich met een niet aflatend enthousiasme inzetten voor een groen en leefbaar Gouda", zo schrijf de partij.

Kraidy, die heeft zich naast Kerkmans met passie heeft kunnen ontwikkelen tot een deskundig raadslid, heeft veel zin in de rol van fractievoorzitter. Samen vormen ze al bijna anderhalf jaar een goed op elkaar ingespeeld team dat zich onvermoeibaar inzet voor een groen en leefbaar Gouda. "We wensen Wouter en Corina veel succes en wijsheid in al hun activiteiten om Gouda te ontwikkelen tot een duurzame stad."

Burgerraadslid

Tevens is Kees de Leeuw den Bouter gisteravond beëdigd als burgerraadslid in verband met het tijdelijk terugtreden van Eric Veldwiesch. "Zowel Eric als Kees hebben een warm hart voor mens, dier en natuur. Beiden leveren een belangrijke bijdrage aan het mooier, diervriendelijker en eerlijker maken van Gouda en de wereld om ons heen", aldus de partij.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Evenementen gisteren 11:18

Goudse Hofstedendagen: feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 3 en zondag 4 juni voor de 44-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

Ondernemen gisteren 10:38

Goudse Haringparty tijdens Goudse Bedrijvendag

Gouda Onderneemt en de Gemeente Gouda houden op 20 juni, vanaf 16u30, een Goudse Haringparty. Dit in het kader van de Goudse Bedrijvendag. De bijeenkomst van en voor Goudse ondernemers is bij het nieuwe Strandpaviljoen Gouwestrand op Goudasfalt. 

Advertorial Exposities gisteren 10:16

Expositie Daniƫl Tavenier in Kunstuitleen

Kunstuitleen Gouda toont tot en met 24 juni de tentoonstelling ‘De reizende kunstenaar. Daniël Tavenier op reis met schetsboek en schilderslinnen’. In deze expo laat de Kunstuitleen de spontane reisimpressies van Daniël Tavenier zien, die hij schilderde en optekende in onder meer Bretagne, Ierland en Venetië. Inspiratie opdoen voor de zomervakantie? Kom dan kijken!