20-jarige Goudse automobilist negeert stopteken en veroorzaakt botsing

Een 20-jarige Goudse automobilist heeft zaterdagmorgen rond 10u30 op de rijksweg A12 een stopteken van de politie genegeerd. Hij is vervolgens op de vlucht geslagen en uiteindelijk op de Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs tot stilstand gekomen. Dit na een botsing op een andere weggebruiker.

"Het ging hier om 20-jarige jongen uit Gouda die zich onttrok aan zijn staande houding en er vandoor ging", zo bevestigt een woordvoerder van de politie.
 
Agenten, die de bestuurder wilden controleren, zette na het negeren van het stopteken door de Goudse automobilist de achtervolging in. Dat duurde tot op de Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs. Daar botste de Gouwenaar op een andere weggebruiker. "Hij raakte de macht over het stuur kwijt, waarna hij tot stilstand kwam. Hij kwam tegen de linkerzijde van een ander voertuig terecht." 
 
De bestuuder gaf daarna nog niet op en rende weg van de plaats van het ongeval. Maar agenten wisten hem snel te achterhalen en in te rekenen. De man werd verderop in de straat aangehouden.
 
Nadat zijn verwondingen waren bekeken door het ambulancepersoneel werd de dader uit Gouda meegenomen naar het bureau. De politie nam ook zijn auto in beslag.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.