Paul Abels

De Blaauwe Haan is terug en kijkt weer uit over Kattensingel

Hier is hij dan. De 'nieuwe oude' Blaauwe Haan, bevestigd aan de gevel van het appartementencomplex aan de Kattensingel, op de plek vanwaar hij al sinds begin negentiende eeuw over de stad uitkijkt. Een nieuw woonwijkje gaat zijn naam dragen.

de blaauwe haan beeld bij complex.jpeg

Kopie

Waarom is de oude haan niet is teruggezet? De oude was in zeer deplorabele staat en niet meer te redden. Dit is een exacte kopie.

de blaauwe haan beeld kijkt weer op kattensingel.jpeg

November 2022

De bouw van het woonproject De Blaauwe Haan werd november 2022 feestelijk gestart. Samen met de kopers, ontwikkelaar SENS real estate, bouwer Van Wijnen en andere betrokkenen werd de start van de bouw feestelijk gevierd.

wonen bouwen de blaauwe haan kaasboerin.jpg

Kaasboerin

Na de opening was de eer aan onder andere een van de eerste kopers de feestelijke handeling te verrichten. Het kunstwerk, één van de kaasboerinnen die ter ere van 750 jaar Gouda is gemaakt, werd onthuld. De Kaasboerin krijgt ook een plek in het park behorende bij het plan. 

Het betreft een woningbouwontwikkeling aan de rand van het historische centrum van Gouda, waar voorheen een kaaspakhuis stond. Het oude kaaspakhuis met bedrijfs-bestemming stond al enige tijd leeg. De opslag- en kantoorruimten zijn gesloopt om op deze plek een appartementengebouw en parkwoningen rondom een nieuw aan te leggen park te bouwen. Ook de gronden zijn gesaneerd. Het gaat om 24 grote huurwoningen in het appartementengebouwcomplex langs de Kattensingel en 35 royale parkwoningen in het koopsegment op het achtergelegen terrein. Het hart van het plangebied wordt ingericht met een publiek toegankelijk park dat de Kattensingel met het Van Bergen IJzendoornpark verbindt. 

De Blaauwe Haan wordt gerealiseerd op een unieke plek aan de Kattensingel. In totaal komen er 35 grondgebonden parkwoningen gelegen aan een groen park en 24 appartementen aan de Kattensingel bestemd voor de verhuur, met uitzicht op het historisch centrum. De oplevering staat gepland medio 2024. De koopwoningen zijn allemaal verkocht. De huurappartementen zullen een half jaar voor oplevering in de verhuur gaan.

Verdere informatie vind je op www.deblaauwehaan.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 11:41

Anthony dos Santo komt zijn expertise delen in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en gro-up slaan de handen weer ineen voor een nieuwe serie workshops en masterclasses tijdens Express Yourself, het jaarlijkse jongerenproject. De workshopmaand Smaakmakers biedt een unieke kans om jongeren gratis kennis te laten maken met bekende artiesten in de Urban scene, zich te laten inspireren en hun talent te ontwikkelen.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 11:39

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe 2 mei mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Winkels vandaag 08:00

Steeds minder winkels in de winkelstraat

Winkelstraten in de binnensteden doen hun naam steeds minder eer aan. Wanneer de panden leeg komen te staan, vestigt zich daar vaak horeca of iets anders zoals een nagelstudio, een kapper of tattooshop.

ICT en technologie vandaag 06:00

Zuid-Holland aangewezen als testgebied voor nieuwe generatie drones

Zuid-Holland is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als voorkeursgebied voor BVLOS-vluchten met drones in afgesloten luchtruim. BVLOS staat voor Beyond visual line of sight. Oftewel: vliegen met een drone buiten het directe zicht van de pilot. 

Advertorial Theater gisteren 19:00

Avondje theater? Hier het programma van De Goudse Schouwburg

Avondje theater? Het theaterseizoen in De Goudse Schouwburg is bezig met de tweede helft. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.