Advertorial Actie

Deze vier organisaties vallen in de Graaf Floris Prijzen

Het Genootschap Graaf Floris kent ieder kwartaal een aantal geldprijzen toe. De winnaars van het derde kwartaal van 2023 zijn inmiddels bekend: Stichting dierenweide Goverwelle, Stichting Openbare Bibliotheek Gouda, Cool Talent en Stichting Gouda bij Kaarslicht.

Aan Stichting dierenweide Goverwelle is een bedrag van € 750,- toegekend voor het project bomen voor schaduwplekken voor dieren. Stichting Openbare Bibliotheek Gouda krijgt € 2.000 voor het project World Press Photo. Cool Talent ontvangt voor haar voorstelling in De Goudse Schouwburg € 1.500,-. En Stichting Gouda bij Kaarslicht mag € 1.375,- besteden aan Vinylgarten bij kaarslicht.

Gouda nog levendiger maken

De Graaf Florisprijzen zijn bestemd voor goede  initiatieven die ertoe bijdragen dat Gouda nog levendiger wordt voor Gouwenaars en bezoekers. Kandidaten kunnen zich het hele jaar aanmelden.

Inschrijving en selectiecommissie

Alle inzendingen worden beoordeeld door een selectiecommissie, die bestaat uit Geert Bouwmeester (De Goudse), Femke Haijtema (Museum Gouda), Werner van den Bosch (INTO business) en Marjolein van Strien-Buitelaar (HBM Machines Moordrecht).

Elke aanvraag wordt met grote interesse en zorg gelezen en beoordeeld op een aantal criteria, zoals:

  • het maatschappelijk en culturele belang voor Gouda;
  • de langetermijndoelstelling van de organisatoren met betrekking tot het evenement;
  • de volledigheid en uitwerking van de aanmelding.

Organisaties die zich willen opgeven voor de eerstvolgende beoordelingsronde, kunnen dit doen tot 1 december 2023. Meer info is te vinden op gfd5.nl. De winnaars worden op medio december bekendgemaakt.

graaf floris bestuur.jpg

Onderschrift foto
De Selectiecommissie van het Genootschap Graaf Floris V, van links naar rechts Geert Bouwmeester (De Goudse), Femke Haijtema (Museum Gouda) en Werner van den Bosch (INTO business). Marjolein vanStrien-Buitelaar (HBM Machines Moordrecht) ontbreekt op de foto.


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid