Advertorial Actie

Deze vier organisaties vallen in de Graaf Floris Prijzen

Het Genootschap Graaf Floris kent ieder kwartaal een aantal geldprijzen toe. De winnaars van het derde kwartaal van 2023 zijn inmiddels bekend: Stichting dierenweide Goverwelle, Stichting Openbare Bibliotheek Gouda, Cool Talent en Stichting Gouda bij Kaarslicht.

Aan Stichting dierenweide Goverwelle is een bedrag van € 750,- toegekend voor het project bomen voor schaduwplekken voor dieren. Stichting Openbare Bibliotheek Gouda krijgt € 2.000 voor het project World Press Photo. Cool Talent ontvangt voor haar voorstelling in De Goudse Schouwburg € 1.500,-. En Stichting Gouda bij Kaarslicht mag € 1.375,- besteden aan Vinylgarten bij kaarslicht.

Gouda nog levendiger maken

De Graaf Florisprijzen zijn bestemd voor goede  initiatieven die ertoe bijdragen dat Gouda nog levendiger wordt voor Gouwenaars en bezoekers. Kandidaten kunnen zich het hele jaar aanmelden.

Inschrijving en selectiecommissie

Alle inzendingen worden beoordeeld door een selectiecommissie, die bestaat uit Geert Bouwmeester (De Goudse), Femke Haijtema (Museum Gouda), Werner van den Bosch (INTO business) en Marjolein van Strien-Buitelaar (HBM Machines Moordrecht).

Elke aanvraag wordt met grote interesse en zorg gelezen en beoordeeld op een aantal criteria, zoals:

  • het maatschappelijk en culturele belang voor Gouda;
  • de langetermijndoelstelling van de organisatoren met betrekking tot het evenement;
  • de volledigheid en uitwerking van de aanmelding.

Organisaties die zich willen opgeven voor de eerstvolgende beoordelingsronde, kunnen dit doen tot 1 december 2023. Meer info is te vinden op gfd5.nl. De winnaars worden op medio december bekendgemaakt.

graaf floris bestuur.jpg

Onderschrift foto
De Selectiecommissie van het Genootschap Graaf Floris V, van links naar rechts Geert Bouwmeester (De Goudse), Femke Haijtema (Museum Gouda) en Werner van den Bosch (INTO business). Marjolein vanStrien-Buitelaar (HBM Machines Moordrecht) ontbreekt op de foto.


Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.