Een kat in het nauw...

De brandweer en de dierenambulance zijn maandagavond urenlang bezig geweest om een kat te bevrijden uit de gevelbeplating nabij het water van een school aan de Groen van Prinsterersingel. 

Kou

Medewerkers van de dierenambulance waren als eerste ter plekke en gingen zelf het water in. Vanwege de kou lukte het niet om de kat zelf te pakken waarop de brandweer werd opgeroepen. Medewerkers van de brandweer hebben in waadpakken de gevelbeplating verwijderd, hierdoor kon de kat al snel worden gevonden. Nadat deze was gevonden is het arme dier meegenomen door de dierenambulance. De kat is later weer herenigd met zijn eigenaar.

Poging

Iets voor 17u00 kwam er een melding bij het Centrum voor Dierenhulpverlening binnen over een kat die vast zat in het schoolgebouw aan de Groen van Prinstererstraat. Ondanks verwoede pogingen van de medewerk(st)ers van de Dierenambulance die zelfs het koude water in zijn gegaan, kregen ze de kat niet te pakken. Ze riepen de hulp in van Kazerne Gouda.

Met speciale kleding, die tegen de kou bestand is en gereedschap in de aanslag, gingen ook de brandweermannen het water in. Ze haalden de panelen los en konden zo de kat uiteindelijk eruit krijgen.
 
dier kat in kooi.jpg
 

Onderkoeld en uitgedroogd

De kat is naar de dierenarts gebracht, omdat hij wat onderkoeld en uitgedroogd was. Daar zit hij veilig bij te komen tot zijn baasje was gevonden. Dat was niet gemakkelijk: de chip stond namelijk niet geregistreerd. Na een oproep werd de kat later weer herenigd met zijn eigenaar.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.