Een kat in het nauw...

De brandweer en de dierenambulance zijn maandagavond urenlang bezig geweest om een kat te bevrijden uit de gevelbeplating nabij het water van een school aan de Groen van Prinsterersingel. 

Kou

Medewerkers van de dierenambulance waren als eerste ter plekke en gingen zelf het water in. Vanwege de kou lukte het niet om de kat zelf te pakken waarop de brandweer werd opgeroepen. Medewerkers van de brandweer hebben in waadpakken de gevelbeplating verwijderd, hierdoor kon de kat al snel worden gevonden. Nadat deze was gevonden is het arme dier meegenomen door de dierenambulance. De kat is later weer herenigd met zijn eigenaar.

Poging

Iets voor 17u00 kwam er een melding bij het Centrum voor Dierenhulpverlening binnen over een kat die vast zat in het schoolgebouw aan de Groen van Prinstererstraat. Ondanks verwoede pogingen van de medewerk(st)ers van de Dierenambulance die zelfs het koude water in zijn gegaan, kregen ze de kat niet te pakken. Ze riepen de hulp in van Kazerne Gouda.

Met speciale kleding, die tegen de kou bestand is en gereedschap in de aanslag, gingen ook de brandweermannen het water in. Ze haalden de panelen los en konden zo de kat uiteindelijk eruit krijgen.
 
dier kat in kooi.jpg
 

Onderkoeld en uitgedroogd

De kat is naar de dierenarts gebracht, omdat hij wat onderkoeld en uitgedroogd was. Daar zit hij veilig bij te komen tot zijn baasje was gevonden. Dat was niet gemakkelijk: de chip stond namelijk niet geregistreerd. Na een oproep werd de kat later weer herenigd met zijn eigenaar.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.