Cultuurhuis Garenspinnerij

Even voorstellen: Leonie Schouten, nieuwe directeur Cultuurhuis Garenspinnerij

Deze maand mocht ik starten als directeur-bestuurder van Cultuurhuis Garenspinnerij. Een plek waar voor mij veel samenkomt: mijn liefde voor kunst en cultuur, het kunnen werken in mijn eigen stad en het verrijken van het onderwijs door cultuureducatie. Ik heb een warm welkom gehad en stel me graag nog even voor.

Achtergrond

36 jaar geleden werd ik geboren in Gouda. Ik ben opgegroeid vlak achter de oude Werkschuit aan de Bloemendaalseweg. Na een middelbareschooltijd op het Antoniuscollege verhuisde ik naar Utrecht om daar de studies theater- film- en theaterwetenschappen, kunstbeleid en bestuurskunde te volgen.

Loopbaan

Ik startte mijn loopbaan in Rotterdam waar ik culturele projecten en evenementen voor jongeren ontwikkelde waarna ik de overstap maakte naar een mbo-instelling om daar de samenwerking tussen het onderwijs en de evenementensector op te zetten. Vervolgens heb ik de afgelopen 9 jaar bij de VO-raad gewerkt waar ik leiding gaf aan de academie, gericht op de professionalisering van schoolleiders en bestuurders. Twee jaar geleden verhuisde ik met mijn man en twee kinderen terug naar de omgeving van Gouda.

Mijn passies

Zoals gezegd ben ik een groot liefhebber van kunst en cultuur. Ik bezoek graag toneel- en dansvoorstellingen, concerten en musea. Daarnaast zwem ik al bijna 30 jaar met mijn Goudse synchroonzwemteam en ontdek ik graag nieuwe restaurants. Ik hou van reizen: van wandelen in China, het beklimmen van Machu Picchu in Peru tot met een camper door Nieuw-Zeeland trekken. Maar ik ben ook graag bij mijn ouders in Frankrijk te vinden.

Waar ben ik dan onlangs geweest? (en gelijk wat mooie tips of inspiratie)

  • Girls and Boys - Toneelgroep Oostpool (speelt 8 oktober in de Goudse Schouwburg!)
  • Agnes Obel (prachtige cello’s, magische muziek en beelden)
  • Restaurant Maeve in Utrecht
  • Met de kinderen naar het Nationaal Militair Museum, Spoorwegmuseum, Archeon en het Kinderboekenmuseum.
  • Trojan Wars en Leedvermaak, beide door Het Nationaal Theater
  • Elk jaar probeer ik ook een paar keer naar de Parade te gaan.

Focus

Komende tijd ligt mijn focus op het leren kennen van het Cultuurhuis en haar partners. We moeten ons nieuwe meerjarenbeleidsplan opleveren, hebben volop ambities om meer aansluiting te maken met het sociale domein, en willen het Cultuurhuis nog aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Gelukkig mag ik rekenen op een enthousiast team, een gezonde organisatie en de mooiste werkplek van Gouda. Ik heb er dus heel veel zin in!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.

Voetbal vandaag 11:10

Stan is the man bij Jodan Boys

Wat een knotsgekke wedstrijd was het zaterdag voor Jodan Boys tegen Woudenberg. Je bent de held van de wedstrijd wanneer je in de extra tijd van de extra tijd, het beslissende doelpunt maakt. Stan Griffioen deed dit!