Cultuurhuis Garenspinnerij

Even voorstellen: Leonie Schouten, nieuwe directeur Cultuurhuis Garenspinnerij

Deze maand mocht ik starten als directeur-bestuurder van Cultuurhuis Garenspinnerij. Een plek waar voor mij veel samenkomt: mijn liefde voor kunst en cultuur, het kunnen werken in mijn eigen stad en het verrijken van het onderwijs door cultuureducatie. Ik heb een warm welkom gehad en stel me graag nog even voor.

Achtergrond

36 jaar geleden werd ik geboren in Gouda. Ik ben opgegroeid vlak achter de oude Werkschuit aan de Bloemendaalseweg. Na een middelbareschooltijd op het Antoniuscollege verhuisde ik naar Utrecht om daar de studies theater- film- en theaterwetenschappen, kunstbeleid en bestuurskunde te volgen.

Loopbaan

Ik startte mijn loopbaan in Rotterdam waar ik culturele projecten en evenementen voor jongeren ontwikkelde waarna ik de overstap maakte naar een mbo-instelling om daar de samenwerking tussen het onderwijs en de evenementensector op te zetten. Vervolgens heb ik de afgelopen 9 jaar bij de VO-raad gewerkt waar ik leiding gaf aan de academie, gericht op de professionalisering van schoolleiders en bestuurders. Twee jaar geleden verhuisde ik met mijn man en twee kinderen terug naar de omgeving van Gouda.

Mijn passies

Zoals gezegd ben ik een groot liefhebber van kunst en cultuur. Ik bezoek graag toneel- en dansvoorstellingen, concerten en musea. Daarnaast zwem ik al bijna 30 jaar met mijn Goudse synchroonzwemteam en ontdek ik graag nieuwe restaurants. Ik hou van reizen: van wandelen in China, het beklimmen van Machu Picchu in Peru tot met een camper door Nieuw-Zeeland trekken. Maar ik ben ook graag bij mijn ouders in Frankrijk te vinden.

Waar ben ik dan onlangs geweest? (en gelijk wat mooie tips of inspiratie)

  • Girls and Boys - Toneelgroep Oostpool (speelt 8 oktober in de Goudse Schouwburg!)
  • Agnes Obel (prachtige cello’s, magische muziek en beelden)
  • Restaurant Maeve in Utrecht
  • Met de kinderen naar het Nationaal Militair Museum, Spoorwegmuseum, Archeon en het Kinderboekenmuseum.
  • Trojan Wars en Leedvermaak, beide door Het Nationaal Theater
  • Elk jaar probeer ik ook een paar keer naar de Parade te gaan.

Focus

Komende tijd ligt mijn focus op het leren kennen van het Cultuurhuis en haar partners. We moeten ons nieuwe meerjarenbeleidsplan opleveren, hebben volop ambities om meer aansluiting te maken met het sociale domein, en willen het Cultuurhuis nog aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Gelukkig mag ik rekenen op een enthousiast team, een gezonde organisatie en de mooiste werkplek van Gouda. Ik heb er dus heel veel zin in!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.