Gemeente: 'Snelheid in 30 kilometer-zone Ridder van Catsweg acceptabel'

Op de Ridder van Catsweg, op het nieuwe gedeelte van de 30 kilometer-zone, is zondagavond rond 23u45 een auto met hoge snelheid uit de bocht gevlogen. De auto klapte vervolgens tegen een geparkeerde auto. De klap was zo hard dat de geparkeerde auto twee parkeervakken verder tegen een andere auto tot stilstand kwam. Toevallig kregen de bewoners een paar weken geleden brief van gemeente dat de snelheid in de straat acceptabel is en dat er voorlopig niets meer gedaan wordt. 

De brief van de gemeente was naar aanleiding van het bezwaar van de bewoners dat er te weinig en niet volgens afspraak aanpassingen zijn gedaan in de straat. "We denken er nu aan gemeente aansprakelijk te gaan stellen in de hoop dat ze nu wakker worden...", aldus een van de bewoners. 

ongeluk ridder van catsweg autos.jpg

ongeval autos ridder van catsweg verkeersbord.jpg

Bij het ongeluk van zondagavond raakte alle drie de auto's zwaar beschadigd (twee total loss). Er vielen geen gewonden.

De agressieve bestuurder liep weg. De politie onderzoekt de zaak. De eigenaar is bij de politie bekend. Hij kan zich tot Tweede Kerstdag vrijwillig op het Goudse politiebureau melden. Het is nog niet bekend of de man zich (al) gemeld heeft.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.