Gemeente: 'Snelheid in 30 kilometer-zone Ridder van Catsweg acceptabel'

Op de Ridder van Catsweg, op het nieuwe gedeelte van de 30 kilometer-zone, is zondagavond rond 23u45 een auto met hoge snelheid uit de bocht gevlogen. De auto klapte vervolgens tegen een geparkeerde auto. De klap was zo hard dat de geparkeerde auto twee parkeervakken verder tegen een andere auto tot stilstand kwam. Toevallig kregen de bewoners een paar weken geleden brief van gemeente dat de snelheid in de straat acceptabel is en dat er voorlopig niets meer gedaan wordt. 

De brief van de gemeente was naar aanleiding van het bezwaar van de bewoners dat er te weinig en niet volgens afspraak aanpassingen zijn gedaan in de straat. "We denken er nu aan gemeente aansprakelijk te gaan stellen in de hoop dat ze nu wakker worden...", aldus een van de bewoners. 

ongeluk ridder van catsweg autos.jpg

ongeval autos ridder van catsweg verkeersbord.jpg

Bij het ongeluk van zondagavond raakte alle drie de auto's zwaar beschadigd (twee total loss). Er vielen geen gewonden.

De agressieve bestuurder liep weg. De politie onderzoekt de zaak. De eigenaar is bij de politie bekend. Hij kan zich tot Tweede Kerstdag vrijwillig op het Goudse politiebureau melden. Het is nog niet bekend of de man zich (al) gemeld heeft.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.