GGD in Goudse regio start met huisbezoek in de zwangerschap

Aanstaande ouders kunnen vanaf 1 juli een prenataal huisbezoek krijgen in overleg met hun verloskundige of andere zorgverlener. Dit huisbezoek wordt uitgevoerd door de jeugdverpleegkundige van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) van Hecht GGD Hollands Midden.

De verloskundige en de kraamzorg kijken mee met de zwangeren of alles goed gaat. Zij ondersteunen zwangeren op allerlei gebieden, maar soms is er meer hulp. Soms kunnen zij niet helpen als het gaat om onderwerpen, die misschien nu spelen of als de baby er straks is. Dan kan er gebruik gemaakt worden van een huisbezoek door een jeugdverpleegkundige. Deze jeugdverpleegkundige is ook degene die de ouder(s) zien als de baby geboren is. Na de geboorte van de baby neemt het consultatiebureau de begeleiding over.

Een huisbezoek heeft de voorkeur maar op verzoek van de zwangere kan ook een afspraak gemaakt worden bij het Centrum voor Jeugd en Gezin of de verloskundige.

Doel huisbezoek

Het  huisbezoek is in principe een eenmalig contact om samen de zorgbehoeften van de zwangere in kaart te brengen en eventueel een ondersteuningsplan te maken. Dit plan kan gericht zijn op ondersteuning en advies door de JGZ, maar ook doorverwijzen naar andere hulpverlening.

Wie meldt aan?

De aanstaande ouder meldt zichzelf aan, de verloskundige (of andere zorgverlener) meldt samen met de aanstaande ouder aan, of de verloskundige meldt met toestemming de aanstaande ouder aan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Koningsdag vandaag 16:48

Vlaggen op Koningsdag, hoe heurt het eigenlijk?

Op Koningsdag mag de vlag uit. Volgens het vlagprotocol van de overheid mag dit op deze dag - en op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis - met een oranje wimpel.

Advertorial Koningsdag vandaag 14:02

Zie hier het programma voor Koningsdag

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Ere wie ere toekomt vandaag 13:00

Lintjesregen in Gouda: twaalf Gouwenaars krijgen Koninklijke onderscheiding

Twaalf Gouwenaars kregen vrijdag in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één Gouwenaar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en een andere inwoner tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding vanwege hun grote inzet in de maatschappij.

Ere wie ere toekomt vandaag 11:30

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Koningsdag vandaag 09:10

Oranjevoorpret in Ontmoetingscentrum Van Noord

Wat een oranjevoorpret hadden ze donderdag in en bij Ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal! Een verslaggever van WNL kwam langs om de voorbereidingen voor Koningsdag te filmen. Drie dames van het AZC zijn namelijk al weken aan het haken en breien voor de vrijmarkt op de Raam en vrijdagochtend was hun verhaal op tv te zien bij Goedemorgen Nederland op NPO1.