Gezondheid en welzijn 28 sep. 2023 12:00

Start nieuwe corona vaccinatieronde op 4 oktober

Hecht GGD Hollands Midden start woensdag 4 oktober met de nieuwe vaccinatieronde tegen corona. 60-plussers, volwassenen die een griepprikuitnodiging krijgen en zorgmedewerkers, hebben tot eind december 2023 de tijd de coronaprik te halen. De priklocatie zit weer op Kampenringweg 44a en is open van dinsdag tot en met zaterdag van 8u00 tot 15u30.

Advertorial Gezondheid en welzijn 28 sep. 2023 08:00

Doe mee met (gratis) activiteiten in Week tegen Eenzaamheid

Van 28 september tot en met 4 oktober is het weer de Week tegen Eenzaamheid. In Gouda zijn er veel activiteiten te doen, georganiseerd door allerlei organisaties in de stad. Alle Gouwenaars zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de gratis activiteiten.

Gezondheid en welzijn 28 sep. 2023 06:00

Stop jij met roken in actiemaand Stoptober?

In oktober start de 10de editie van Stoptober. De grote actie waarin de GGD's Nederlanders oproepen om vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken. De organisatie hoopt dit jaar op de 500.000ste deelnemer!

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 18:05

Feest op Casimirschool bij Nationale Kraanwaterdag

Het was een vrolijke ochtend op de Casimirschool in Gouda tijdens Nationale Kraanwaterdag. Woensdag stond Oasen samen met de basisschoolkinderen stil bij het belang van schoon drinkwater.

Gezondheid en welzijn 8 aug. 2023 11:15

Patiëntenportaal MijnGHZ is live

MijnGHZ is live! Na maanden van voorbereiding is het patiëntenportaal van het Groene Hart Ziekenhuis live! Met MijnGHZ heb je altijd en overal toegang tot jouw medische gegevens. Zo ben je beter geïnformeerd en voorbereid op een gesprek met de zorgverlener. Handig toch?

Gezondheid en welzijn 5 aug. 2023 07:00

Maatregelen tegen verzilting stopgezet, we hebben voldoende zoet water

Vanaf juli krijgt West-Nederland, zo ook Gouda, extra zoet water via de Klimaatbestendige Water Aanvoer (KWA). Dit om verzilting tegen te gaan. Het Hoogheemraadschap van Rijnland laat weten dat dit vanwege de hevige regenval niet meer nodig is.

Advertorial Gezondheid en welzijn 29 jul. 2023 08:00

Het Sint Jozefpaviljoen is wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Valuas doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Valuas.

Gezondheid en welzijn 21 jun. 2023 09:25

De Positieve Apotheek op Goudse Markt

Wethouder Anna van Popering-Kalkman opent op donderdagavond 22 juni om 19u00 op feestelijke wijze De Positieve Apotheek op de Markt in Gouda.

Gezondheid en welzijn 20 jun. 2023 10:50

GGD Hollands Midden: Minder mensen voelen zich gezond

7 op de 10 volwassenen in Hollands Midden ervaren de eigen gezondheid als goed of zeer goed. Dit is minder dan twee jaar geleden. Toen gold dit voor 8 op de 10 inwoners. Hierbij zijn grote verschillen tussen groepen inwoners zichtbaar.

Advertorial Gezondheid en welzijn 19 jun. 2023 17:35

Ride to Remember haalt 31.235 euro op voor onderzoek Alzheimer

Deelnemers van Ride to Remember, een fietsevenement voor het goede doel, hebben 31.235 euro opgehaald. Dat geld gaat naar Stichting Alzheimer Nederland, een stichting die zich inzet voor de ondersteuning van mensen met dementie en hun families. 

Gezondheid en welzijn 12 jun. 2023 09:00

Gouda Goed Bezig start Week voor de Gezonde Jeugd

Van maandag 12 juni tot en met zaterdag 17 juni 2023 is het de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’. In deze landelijke week vraagt JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) ieder jaar samen met gemeenten en samenwerkingspartners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 10 jun. 2023 06:00

Bewoners genieten van zorg en locatie Het Sint Jozefpaviljoen

Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen van Domus Valuas aan de Graaf Florisweg opende in december 2019 na een intensieve en succesvolle verbouwing van 1,5 jaar haar deuren. Een officiële, feestelijke opening liet lang op zich wachten door de maatregelen rondom het coronavirus. Maar dat werd in juli 2022 groots gevierd. Inmiddels genieten vele bewoners van de zorg en van het duurzame monumentale pand en van de mooie locatie aan de rand van de Gouds binnenstad.

Gezondheid en welzijn 7 jun. 2023 14:58

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

Gezondheid en welzijn 30 mei 2023 16:37

Wereld niet roken dag benadrukt noodzaak van rookvrije generatie

Vandaag, 30 mei, is het Wereld niet roken dag. Een dag waarop de wereldwijde gemeenschap zich richt op de gevaren van roken en het belang van rookvrije omgevingen. Bij Hecht GGD Hollands Midden en de gemeenten van Hollands Midden ligt de nadruk op het creëren van een rookvrije generatie waarin kinderen kunnen opgroeien zonder blootstelling aan tabaksrook.

Gezondheid en welzijn 25 mei 2023 10:15

Loveweek Gouda houdt relatieavond

Samen praten over dat wat er echt toe doet. Ontdek nog meer leuke kanten aan jullie relatie en leer bijvoorbeeld hoe je het anders kan doen als iets bij jullie niet zo goed werkt. Dat kan op de relatieavond op dinsdag 11 juli om 19u30-22u00 in Gouda. 

Gezondheid en welzijn 17 apr. 2023 12:13

GHZ heeft Hospital Hero app en nieuwe wachtruimte Kinderpoli

Een dubbelfeest bij het Groene Hart Ziekenhuis, op de polikliniek Kindergeneeskunde. Daar werd de Hosptial Hero app gelanceerd. Ook werd de nieuwe wachtruimte in gebruik genomen. Bij het feest konden de kinderen zich laten schminken, op de foto met mascotte Freek de Giraffe en op safari in de polikliniek.

Gezondheid en welzijn 13 apr. 2023 09:33

Goudse politiek voert druk op om geluidsoverlast A12 op te lossen

Applaus van de werkgroep A12 woensdagavond bij de raadsvergadering van de gemeente Gouda: alle 33 Goudse raadsleden steunen de PvdA-motie om samen met met Reeuwijk en de provincie ZH druk uit te gaan oefenen op Rijkswaterstaat om de geluidsoverlast bij de A12 nu eindelijk aan te pakken.

Gezondheid en welzijn 12 apr. 2023 10:32

Gouda Goed Bezig voor een gezonde jeugd

Gezonde jeugd die veel beweegt en ‘goed bezig’ is. Dat is het doel van Gouda Goed Bezig. Dinsdag 11 april ondertekenden wethouder Publieke Gezondheid Anna van Popering-Kalkman en kinderwethouder Romy Seppenwoolde de verlenging van Gouda Goed Bezig.

Advertorial Gezondheid en welzijn 18 mrt. 2023 09:00

Exclusief wonen op een unieke locatie met zorg

Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen van Domus Magnus aan de Graaf Florisweg opende in december 2019 na een intensieve en succesvolle verbouwing van 1,5 jaar haar deuren. Een officiële, feestelijke opening liet lang op zich wachten door de maatregelen rondom het coronavirus. Maar dat werd in juli 2022 groots gevierd. Inmiddels genieten vele bewoners van de zorg en van het duurzame monumentale pand en van de mooie locatie aan de rand van de Gouds binnenstad.

Gezondheid en welzijn 17 mrt. 2023 12:57

Corona test locatie Gouda sluit na 17 maart

Tot en met vandaag, vrijdag 17 maart, kun je op de corona testlocatie in Gouda terecht voor een coronatest en herstelbewijs. Daarna sluit de testlocatie van Hecht GGD Hollands Midden. Deze sluiting volgt op het genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer nodig is. Na 17 maart kun je voor een coronatest en herstelbewijs terecht bij een commerciële partij.