Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Gezondheid en welzijn 18 mrt. 2023 09:00

Exclusief wonen op een unieke locatie met zorg

Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen van Domus Magnus aan de Graaf Florisweg opende in december 2019 na een intensieve en succesvolle verbouwing van 1,5 jaar haar deuren. Een officiële, feestelijke opening liet lang op zich wachten door de maatregelen rondom het coronavirus. Maar dat werd in juli 2022 groots gevierd. Inmiddels genieten vele bewoners van de zorg en van het duurzame monumentale pand en van de mooie locatie aan de rand van de Gouds binnenstad.

Gezondheid en welzijn 17 mrt. 2023 12:57

Corona test locatie Gouda sluit na 17 maart

Tot en met vandaag, vrijdag 17 maart, kun je op de corona testlocatie in Gouda terecht voor een coronatest en herstelbewijs. Daarna sluit de testlocatie van Hecht GGD Hollands Midden. Deze sluiting volgt op het genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer nodig is. Na 17 maart kun je voor een coronatest en herstelbewijs terecht bij een commerciële partij.

Gezondheid en welzijn 16 mrt. 2023 10:07

Staking ziekenhuizen, maar niet bij GHZ

De landelijke staking van ziekenhuispersoneel is donderdag om 08u00 begonnen en zal 24 uur duren. Maar het personeel van het Groene Hart Ziekenhuis doet niet mee. "We krijgen de vraag of onze medewerkers meedoen aan de landelijke staking. In ons ziekenhuis is geen actiecomité opgericht. Op dit moment zijn er geen acties bekend. Mocht dit veranderen dan informeren we patiënten die op de stakingsdag een afspraak hebben", aldus een woordvoerder van het Goudse ziekenhuis.

Advertorial Gezondheid en welzijn 12 mrt. 2023 08:00

Het Sint Jozefpaviljoen dient ook als zorghotel voor tijdelijke zorg

Soms heeft u tijdelijk zorg met verblijf nodig. Bijvoorbeeld voor herstel na een ziekenhuisopname. Of misschien wilt u graag op vakantie, maar heeft u zorg nodig. Ook voor tijdelijke zorg kunt bij Domus Magnus terecht. Een aantal van haar locaties, zoals het Goudse Sint Jozefpaviljoen, beschikt over zorghotels (zorgappartementen), speciaal ingericht voor een tijdelijk verblijf.

Advertorial Gezondheid en welzijn 1 mrt. 2023 12:39

Lichaamsgericht therapeut Bram Boer kan niet stil zitten

Na een stille periode is de Praktijk voor Lichaamsgerichte Psychotherapie van Bram Boer vanaf februari weer open voor cliënten. Lichaamsgerichte psychotherapie schakel je in als je dreigt vast te lopen in stress, werk- of relatieproblemen of oud zeer/trauma. De therapie vestigt naast en tijdens het gesprek de aandacht ook op lichamelijke sensaties om die aan te wenden tot verbetering van de klachten.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 feb. 2023 11:44

Bewoners Het Sint Jozefpaviljoen genieten van zorg en locatie

Woonzorglocatie Het Sint Jozefpaviljoen van Domus Magnus aan de Graaf Florisweg opende in december 2019 na een intensieve en succesvolle verbouwing van 1,5 jaar haar deuren. Een officiële, feestelijke opening liet lang op zich wachten door de maatregelen rondom het coronavirus. Maar dat werd in juli 2022 groots gevierd. Inmiddels genieten vele bewoners van de zorg en van het duurzame monumentale pand en van de mooie locatie aan de rand van de Gouds binnenstad.

Gezondheid en welzijn 22 feb. 2023 15:27

Uitwisseling tussen politie Gouda en verpleegkundigen SpoedEisende Hulp GHZ

Regelmatig kruisen de wegen van de agenten van politie Gouda en van de medewerk(st)ers van het Groene Hart Ziekenhuis - vooral op de SpoedEisende Hulp. Vaak hebben ze hetzelfde doel (de gezondheid en veiligheid van de patiënten), maar soms is er sprake van andere belangen. Denk bijvoorbeeld aan het medisch beroepsgeheim. Daarom start eind februari een uitwisseling tussen de politie Eenheid Den Haag, Politie Basisteam Gouda en de SEH-verpleegkundigen.

Gezondheid en welzijn 11 feb. 2023 11:00

Verwenmiddag kankerpatiënten en hun naasten in De Theaterbakkerheij

De Goudse stichting Kans Tegen Kanker houdt op 12 februari voor de eerste keer een verwenmiddag voor  kankerpatiënten en hun naasten. De Theaterbakkerheij heeft het mogelijk gemaakt om de verwenmiddag op een mooie locatie te houden.

Gezondheid en welzijn 6 feb. 2023 12:15

Project Fietsmaatjes Gouda zit zonder bestuursleden

Gouda ligt midden in het Groene Hart. De perfecte uitvalsbasis voor een mooie fietstocht. Fietsmaatjes maakt dit mogelijk voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen kunnen of willen. Zij krijgen met dit initiatief de gelegenheid om met een vrijwilliger op pad te gaan op de elektrisch ondersteunde duo fiets. Het is voor hen extra fijn om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Samen fietsen en genieten. Dat willen Fietsmaatjes ook in Gouda mogelijk maken! Maar dat is en wordt lastig zonder vrijwilligers. Zeker als het gaat om bestuursleden.

Gezondheid en welzijn 4 feb. 2023 19:04

Wereldkankerdag: bloemen voor oncologiepatiënten Groene Hart Ziekenhuis

Vandaag is het Wereldkankerdag. Deze ziekte heeft veel invloed op de patiënt, maar ook op de mensen om de patiënt heen. Stichting Inloophuis De Gele Linde zet zich in voor hen, door middel van lotgenotencontact en activiteiten. Met prachtige gele rozen verrasten zij oncologiepatiënten in het GHZ en staken hen een hart onder de riem. 

Gezondheid en welzijn 1 feb. 2023 12:39

Help, ik ontplof!

Niemand maakt zoveel emoties bij je los als je eigen kind. Positieve, maar ook negatieve. Ze krijgen je zo snel op de kast, ook al nemen we ons steeds weer voor om rustig te blijven. Klinkt simpel dat rustig blijven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wil jij het anders? 

Gezondheid en welzijn 31 jan. 2023 16:59

Kortere openingstijden corona testlocatie Gouda

De corona testlocaties van Hecht GGD Hollands Midden zijn per 6 februari korter open. De testlocaties in Gouda en Leiden zijn vanaf dan dagelijks geopend van 8u30 tot 12u00. Steeds minder mensen maken gebruik van de mogelijkheid om zich bij de GGD te laten testen. Voor de meeste mensen is een zelftest voldoende.

Gezondheid en welzijn 24 jan. 2023 18:01

Kinderen met astma hoeven minder vaak naar Groene Hart Ziekenhuis

Kinderen met astma hoeven straks minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Dankzij een nieuwe app van de afdeling Kindergeneeskunde kunnen de kinderlongverpleegkundigen en kinderartsen van het Goudse ziekenhuis op afstand zien hoe het met deze patiëntjes gaat. De kinderen geven dat zelf aan via vragenlijsten. Als het goed gaat, hoeft de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis te komen.    

Gezondheid en welzijn 16 jan. 2023 13:13

Zorgboerderij Bloemendaalseweg sluit, winkel blijft open

Boerderij Gouda aan de Bloemendaalseweg draait al jaren met verlies en sluit daarom haar deuren. Dat gebeurt per 1 mei dit jaar. Boerderij Gouda, onderdeel van Gemiva, is al bijna vijftig jaar een kleinschalige zorgboerderij voor mensen van boerenafkomst met een verstandelijke beperking. De vijf mensen die er nu wonen en werken, moeten verhuizen. De dieren gaan ook weg, waaronder de schapen. En dat heeft ook consequenties voor de weilanden aan de Bloemendaalseweg. De boerderijwinkel blijft wel open.

Gezondheid en welzijn 10 jan. 2023 18:42

Patiëntenportaal MijnGHZ is live!

MijnGHZ is live! Na maanden van voorbereiding is het patiëntenportaal van het Groene Hart Ziekenhuis live! Met MijnGHZ heb je altijd en overal toegang tot jouw medische gegevens. Zo ben je beter geïnformeerd en voorbereid op een gesprek met de zorgverlener. Handig toch?

Gezondheid en welzijn 2 jan. 2023 17:13

Noah is eerste baby in 2023 geboren in Groene Hart Ziekenhuis

Daar is hij dan: de allereerste baby die in 2023 in het Groene Hart Ziekenhuis geboren is. Welkom Noah! Noah, de  zoon van Wouter en Marlous van den Berg uit Krimpen aan den IJssel, werd op 1 januari om 02u52 geboren en weegt 3198 gram. Moeder en zoon (en vader) maken het goed.

Gezondheid en welzijn 26 dec. 2022 12:50

Missie 538 'Swingen met Milou' brengt €7.483,- op

Missie 538 'Swingen met Milou' was een groot succes. Met zo'n 50 kinderen en zelfs meesters en juffen werd een groot feestje gevierd in de Swing Gouda. Tijdens de middag stroomden de donaties binnen en werd uiteindelijk €7.483,00 opgehaald. Het Prinses Máxima Centrum kreeg een cheque van heel Missie 538 van in totaal 4,2 miljoen. Goed voor drie clean rooms.

Gezondheid en welzijn 25 dec. 2022 16:20

Verrassingspakket voor kinderen die met Kerst in GHZ liggen

Met Kerst wil je natuurlijk het liefst thuis zijn en niet in het ziekenhuis. Helaas lukt dat niet altijd. Met de hulp van Stichting Biezonder kon Stichting Vrienden van het GHZ kinderen en hun ouders die de kerstdagen doorbrachten in het ziekenhuis een beetje opfleuren. Ze kregen een speciale verrassingsdoos met knutselspullen, speelgoed en lekkers.

Gezondheid en welzijn 21 dec. 2022 12:05

Swing met Milou voor clean room Prinses Maxima Centrum

Het is de week waarin Radio 538 strijdt tijdens Missie 538 voor de komst van een speciale clean room in het Prinses Maxima Centrum, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen worden vergroot, met minder schade op de lange termijn. Vivian, de moeder van Nina (12) en Milou (7) van Jeveren, heeft hiervoor een Goudse actie opgezet: Swing met Milou.

Gezondheid en welzijn 22 nov. 2022 15:56

Corona vaccinatie locatie in Gouda minder dagen open

De vaste corona priklocaties van GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden zijn vanaf 22 november geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Tegelijkertijd opent GGD Hollands Midden in de komende weken steeds meer tijdelijke pop-up vaccinatielocaties in diverse gemeenten in de regio Hollands Midden. Kijk voor het meest actuele overzicht, de adressen en openingstijden op ggdhm.nl/coronavaccinatie/pop-ups.

Gezondheid en welzijn 22 nov. 2022 15:47

Groot onderzoek naar seksuele gezondheid van jongeren van start

Het grote onderzoek Seks onder je 25-ste is deze maand van start gegaan. Het is een onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren in Nederland. Tienduizenden jongeren vanaf 16 tot 25 jaar krijgen een uitnodiging thuisgestuurd om de online vragenlijst in te vullen. Op ruim 100 scholen in Nederland krijgen jongeren van 13 tot 16 jaar dit najaar de vragenlijst voorgelegd. Hecht GGD Hollands Midden benadert extra jongeren om te onderzoeken wat er in de regio speelt. 

Gezondheid en welzijn 17 nov. 2022 08:38

Zorgverzekering met korting voor Gouwenaars met een laag inkomen

Mensen met een laag inkomen kunnen via de gemeente Gouda deelnemen aan een collectieve zorgverzekering b­ij VGZ. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse premie voor de aanvullende verzekering. Daarmee zijn Gouwenaars die hoge zorgkosten hebben goed verzekerd voor minder geld.